laupäev, 30. jaanuar 2010

18 jaanuar 2010 .

18 jaanuar 2010 .
Vastasin kõrvalasuvast autokeskusest kõnele, et uus Alfa ootab valmisseadmist. Valmistame ette ka konkurendi autosid- uusi.
Teemaks niisiis uute poolt Toyota kõrvalt ka Alfa Romeo, Chevrolet, Chrysler, Fiat, Ford, Jeep, Opel, Peugeot, Saab. . Kõik maksab ja tööd on vaja teha.
Eriliseks muutub olukord aastaalguses kui uusi autosid läheb siin ja seal.
Väljaspoolt maja meikke ei tee.
Esmane on uute autode müük.
Toyotal on kogu müügiautoteema meie kanda- uued ja kasutatud.
Add Image
Alfa sain PP Auto tagahoovist. Võtmed eelnevalt PP. hooldusletist.
Punane 159.
Ja lumavaba.
Peitsin selle Toyota platsi serva ootele, et väga ei märgataks.
Milleks ärritada härga näidates punast rätikut ;)
Kuigi härg on värvipime..
----------------------------------------------------
Üks variant veidi nilbetest Red Bull Autodest. Mini Convertible.
Enamat näed SIIT

reede, 29. jaanuar 2010

13 jaanuar.

13 jaanuar.
--Inimesed ei mõista, et elu ei alga iseendaga. --

Sisse võtsin enne lahkumist:
Ette jäi pooliku tööna 1. Generatsiooni kolmeukseline shampanjavärvi Yaris.
Vasak esimene. Meikki Peugeot 207 punane 3 ust.
Kõrvale Meikki Toyota Prius. Kuldne.
Vasak tagumine Mazda 323 tume. müüdud.
Kõrvale Corolla meikki. kolm ust.

nÄDALAVAHETUSEL EESTI JEJEJEJEO
²²²²²²²²²²²²
Harjuma olema vanade asjade sees, unustamata tänaseid ja vaatama mida toob tulevik.

Mitte unustada.

neljapäev, 28. jaanuar 2010

8 jaanuar.

8 jaanuar. Täna tegime kõike ja palju. Käisime uusi autosid mööda ümberkondseid platse ja platsitaguseid üles otsimas, sulatamas, ära toomas. Nii korralikult naeltega kui suverehvidega.. Peugeot 3008 valge ja Uued opel astrad.. Toyotalt eneselt läks kiirelt kolm Yarist, Corolla, Verso. Rav 4. Pestud sai meikke milleni pole lihtsalt aega.. Ja sai neid tahaplatsile sõidetud.. Nissan Primera, Yaris, Mazda 5 mis pestud ja tahaplatsile ja sealt siis seekord läbi kitsukese tagaukse müügihalli sisse.. Pestud sai Hiace mis rendikas ja mis nüüdseks müüdud, Sai sellele suverattaid alla toodud teiselt korralt.. Sai pestus kuus-seitse esitlusautot.. Veel pestud mõned eelnevalt kinnipandud ajaga erapesud.. Sai lumes müdistatud, sai sokke vahetatud, sai kõrvu ja näppe põrgulikult külmetatud..
Kuivatanud autodelt jääd maha- juhtus, et pestud auto läks koheselt jäässe. Uksevahed nagunii.
Tõsine tööpäev läbi erinevate inimeste, autode, platside, kliimavahetuste, liikumise ja ajanappusega miinus sada.
Uusi autosid sai tehtud vast kokku 12-13. Ühe ainsa meigi, millega alustasime kell kolm.. Nike müüdud Yaris. Esmaspäevaks saab praeguse seisuga ehk 6 meikki ja paar uut fordilt. Uusi tuleb lisa, Nii ka meikke- homme on nädalavahetusenäitus Toyotal ja sellest see kiirustamine ja lisatööd ja Fordipoolt ("pp auto" müüb enamat, kui vaid forde- vanast harjumusest kutsume fordiks) tuli kokku vast 7-9 uut.. tilkus kõnesid ja teavitusi, et jälle üks uus vaja lumest otsida ja teha. Platsidel pikalt seisnud autod pole üldse lumised. Järjest käima ja sulama. Mõned tunnid.
Esmaspäeval on Margus tagasi puhkuselt. Täna aitas Saku autosid valmis pesta.
Siiamaani olime tööl Toniga. Minujaoks oli sellise ülesehitusega päev esmakordne,. eilne veidi meenutas. Toni teadis mis see on..

Pildil 2007 a. Toyota Hilux Islandil lumevanne võtmas.
--------------------------------

kolmapäev, 27. jaanuar 2010

7 jaanuar.

7 jaanuar.
Kunagine infotahvel Tallinna Maaliinide Bussijaamast- midagi analoogset:
Inimesed ärge käige bussiradadel, tagurdav buss ei näe teid!
(paraleel tegemisse minevate lumemütsiautodega, mille juht sõidab kuulmisejärgi)

Kuum supp, kuum supp. Olen korterisse jõudnud.
Ilm on külm ja tuuline ja lumetuisune. Toyotalt tulles sain tunda mis on kiilasjää ja kuidas auto võtab sirgel teel oma loogikast jõud kokku, et mitte külge ette saada.
Tööpäeva lõpp-. 15 Min. enne kella nelja kuni vahemik 16:10 võtsin jätkuvad viis autot tööhalli. Esimeseks tumehall Yaris. Juba müüdud ja ometi pole veel meikkigi saanud- isegi mitte pestud. Hommikul tuleb uus omistaja järgi. Aga hommikul on meil teha kiired NELI uut. (Hallisisene ajakulu ca 20 min. autopeale. Kahekesi tehes- lisandub toomine ja viimine) Millest üks kusagil fordipoolel ja ülejäänud kolm leidsin mööda Toyota platse seigeldes. Hõbe yaris eest, Punane uus rendiYaris eest ja Helesinine Yaris Tagaplatsilt uuterivist lõplikult jääs klaaside ja lumekorraga. Sisse sai ka Nissan Primera- vahetusauto. tuleb meikki kui uutest autodest aega saab. Homme tõotab ka seetõttu kiire päev tulema, et nädalavahetusel on esitlusnäitus ja kõik autod mis vähegi vahetusse tulnud peab vähemelt pealt pesema ja muidugi esitlusautod esitlusvalmis seada. Meikke on hetkeseisuga viis. (tuleb lisa) Veel viimase tööna viisimegi kolm äsja saabunut vahetusautot tahaplatsile- sisse enam ei mahu.
Meigid:
Tumehall Yaris (müüdud ja peab esmasena valmis tegema)
Kuldne Primera (istmepesu ja võiks homme valmis teha- saaks nädalavahetusel kuivada sees)
Yaris (vanem hele yaris. pidi lihtne olema)
Golf (viienda põlvkonna ja ehk oli punane, kui mäletan õieti. viisin tahaplatsile ja samas läksin seda uut JääYarist lumeseest välja õiendama)
Avensis (heledat tooni)

Yarise väljaõngitsemine võis välja näha umbes nii:
Kõnnin tahaplatsile- Katsun üht. Pole. Katsun teist. On.
Peeglitelt lumi maha, esiklaasilt lumi maha (jää jääb alles- uusi autosid pole soovitav lumekaabitsaga kriipida)
Auto käima ja õhu liikumine level neljale otse esiklaasile.
Kuna aega pole peab ka liikuma hakkama.
Ainuke mida näen paistab peeglites.
Ette suunda vaatad umbes ära mis takistused ja kui mitu senti ruumi on. Paremal kõrval siis uus Auris seismas ja ettepoole liikudes tuleb avariiline vanem yaris vastu. Tegu siis plekkseppade ja hoolduspoole õuealaga. Siis sõidad selle parema nurgajärgi mida saad peeglist jälgida, et vastu Aurist ei vajutaks ja ajad otse niipalju, kui avariilise yarise ninani ja sealt rool lõplikult paremale- Auris on möödas. Siis liigud poikvel uksega majanurgani mis jääb teekonna vasakuks servaks ja aiani mis jääb paremale. Väravatest välja ja vasakpööre pesuhalli ukseni. Selleksajaks on akna alumine serv mõned sentimeetrid sulanud ja võid ühtteist juba märgata. Veidi tagurdada ja nina pesuhalli ukseavani. Nüüd tuleb Toni appi, et Yaris parempoolsesse serva suunata. Ilusad on need päevad, kui vaateväli hea siis pole suunamist tarvis ja kui vaatevälja pole lihtsalt ei näe. Siseruumid on soojad ja avatud ukse ja külma koosmõjul tekib udusein millest pole ka midagi, sest klaasid on nii jääs, et sa ei näe seda häirivat tegurit. Nõksutad parempoolse uksepiidajärgi kuni auto peegel jõuab ukseavani. Seda mõned sentimeetrid seinast eemal liikuvat peeglit võid usaldada. Mahud küll sisse. Ilma, et riivaksid kõrvalolevat Primerat. Ukse avad nagu korralikud inimesed kaubanduskeskuse parklas- poikvele niipalju, et mahud peaaegu välja. Just sellest avast ronidki välja. Just nagu uuesti sündides:)
Pesuhallis on töös korraga üks auto. Õhtul võtame sisse neli. Kaks ja kaks kõrvuti.

Statistiline külg.
Täna on tehtud ÜHEKSA! uut autot ja kaks lihtsat meikki. (vahetusse tulnud auto ettevalmistus müügiks)
Teisipäeval meenub oli vast KAHEKSA! uut ja samuti kaks meikki.
Kõige tähtsam mille järgi päeva(pidevalt muutuvat) järjestust teha ongi 1 UUED ja2 esitlusautod, (kui vaja nt reedeti) siis 3 meigid (toovad põhiraha firmasse) ja kõige lõpuks jäävad 4 asiakad (kliendid oma 15 euroste pesunõudlustega.) Kliente me ei saagi võtta sellistel päevadel..
Eestis- ma mäletan oli eraklient alati nr. üks!
Kuigi sisse toob siiki Uus ja kasutatud müügiauto.
Kummaline eks.

Päev algas kahe uue Yarisega
Mõlematel käisin analooogselt viimase JääYarisega tagaplatsil järgi.
Esimene Punane olipäris taga ja mitte kõige jäisem.
Teine oli käima pandud ja seetõttu sulas kenasti.
Kolmandaks sai UUS Avensis esiplatsilt.
Neli ja viis tulid Peugeotilt. 308 SW ja teine sama.
Kuues on uus Yaris.
Siis tõmbasin Kalle venna auto pessu.
Selle järel jõudsime teha esimese Meigi. Alustasime pool 12. Corolla hb kolme ukseline ja vähesõitnud.
Saku pesi oma Rav4
Kell 12 LÕUNA.
Lõpetasime Saku rav4 imuroindi ja klaasipesu ja lõpetasime meigi.
Lõunalõpus käis üks asiakas pesu küsimas. Ok. Lubasin aja kella üheks. lihtne väikeauto. Yaris.
Sellejärgi tegime järgmise meigi. Yaris. Shampanjavärvi eelnev põlvkond.
Seitsmes uus mille panin käime, et sulaks- oli juba Opelimeestepoolt toodud me uksealla ja haarasin teise Astra võtmed, et kus kurat asub. Kahlasin lumes ja loojuvale päikesele silma vaadates end hingetuks karjudes.. Kuid opelit ei olnud ei siin, ei seal. Ok. Nägin silmanurgast, et pesuhalli uks käis üles ja slipsasin eelnevalt käimapandud Astraga sisse.

Seegi tehtud sain Tonilt teate, et pani Ford C-Maxi Fordi platsil sulama. Toni viis opelit ja lumesadu oli ületamas ilusa piiri.. Mööda teid minnes teeb mõnusa tiiru, et jõuda Fordiridadeni.. Kõndisin üle Toyota esiplatsi ja hüppasin üle kahe lumevaalu mis ääristab Fordi ja Toyota platse eraldavat kitsast sõiduteed.
Lumemägi edition Ford oli esiklaasi kahest servast sulanud. Kojamehed kinni jäätunud ja klaasil veel piisavalt lund, et seda mitte hakata palja käega minema pühkima. Nähtavus oli mingisugune olemas ja lumehunnik pesuhalli ka sai. Lume mahapesemine võttis päris kena kümme minutit. Peale lumepesu lükkasin rastaga selle eraldunud lumeplõga rentslisse- et manada, enesele puhtam, kuivem ja muretum tunne.
C-Max siis kaheksas ja lõppu leidis Toni Opel "lost" Astra Caravani Opeli MÜÜGIpoole tagaõuelt. Ma ei teadnudki niiskest paika veel :) Läbikülmunult ja kurvameelselt ta tagasi naaseski sealt aga vahemalt saagiga- isegi kui selleks on opel. Suvepapudel ja väga libedatel suvepapudel..

Tänase päeva sound:
Esimene cd. Kokku erinevaid esitajaid.. eesti esitajad.. mitu Mardisalu lugu ja Vaiko Eplikku jne.
Teine CD. Kukerpillid- Lastelaulud
Kolmas Cd mida sai mängitud kaksi kerta- Tarmo Pihlapi eesti kullafondi esimene cd.



Paslik on lõppu öelda- naerata, homme on veel hullem. mis ongi tõsi :)
Kotad võiks ära kuivada.
Kotkad võiks silmapiiritust nautida.
See neile igapäevane- ehk läheb see neil korda.

Kojusõites lükkas majahoidja majaesist lumest lahti. Meie trepikojaesine ja minu autopaik oli vana naise tegevuse tulemusena puhas. Jälgisin hoolega, et mitte sõita alale mis veel mõnesentimeetrisest lumest puhastamata. Naine ise oli teine- mitte see keda olen varem näinud. Võibolla on kusagil salajane toimkondade järjestus ja tuleb mulgi luua ja plastikust saha järele haarata?
Vaevalt see nii on- hommikuti lükkab traktor. Igaljuhul panin auto paika vaatasin, et naine ka lõpetab tänaseks ja pakib sahka hooldusvahendite ruumi. Kobin välja ja kus krt. Oli luuajärel käinud ja uksees. "TERVE" Kõlas eestlase kiretu sopran. "Ettevaatlikult, siin on libe" hoiatas daam läbi minupoolt tõlgitud lause. "ah ei ole midagi" sõnasin vastu tallaga mööda treppi vedades. "ei, no siinpool on" suunas daam luuaotsa vastu jalapuhastusresti ja lumist jääd ukseees..

Kolm nädalat hiljem olen korteris/haige.

teisipäev, 26. jaanuar 2010

6 jaanuar 2010. Siinmail punane püha.

6 jaanuar 2010.
Käisin õues.
Vaba päev ju kohustab veidi ka ringi vaatama. tegelikult püüdsin ära arvata kas mõni väksem poeke on täna lahti.
Minu trajektoorile selliseid ei jäänud. Oli küll pakane ometi nägin Ladat (samara- mäest alla tuiskamas) Ja enne seda- üllatus. Esimese Generatsiooni Toyota Prius! Mudel mis kompis hybridautode turuosa üheksakümnendate lõpust.
Sõitsin BMW Müügiosakonnani, sealt ümberpööre ja kergesttõusust tagasi teele. Kusjuures nende lamellidega ronib see auto päris vapralt!
Sealt edasi tagasi.
Shellist vasakule ja päästekomandost järsk tõus paremale ja sealt ringteele kust saab näiteks Smarketini mis kinni ja Rkioskini mis alati lahti.
Autos oli tulede pealekeeramisnupp sõna otseses tähenduses jääse läinud.
Jääkiht kattis ka juhimatti..
Saan siis juba natuke aru miks Saku või Kalle oma autot nn. "kuivatamas" käivad pesuhallis.
Huvitavat kolmapäeva või mis teil parasjagu tiksumas. Huvitavat ka mulle!

esmaspäev, 25. jaanuar 2010

5 jaanuar 2010.

5 jaanuar 2010.
Limpa külmus autos ära :(
Lõunast kuni õhtuse kojuminekuni.
Hommikust kuni lõunani oli veel vedelal kujul..
Ilm on külmemaks saanud.

Esimese asjana võtsime pesuhalli tühjaks.
Mingi nissan primera mis oli müüdud sai maja ette rivvi ja võtmed said Nikele.
Tagasitulles võtsin võimaluse, et käin Mondeojahil. Fordil. Asi selles, et eile helistati, et on uue Mondeo loovutus ja kätte saab hoolduspoolelt. Ei jäänud müüa nimi meelde ja rekkarit ei küsinud. Niisiis olin lubanud järele minna autole millest oli teada vaid nimi Uus Ford Mondeo ja mis läheb täna hommikul.
Käisin ära rääkisin onma loo malbelt ära. Peale mõningast sekeldust sain võtmed ja Fordi.
Kella poole üheksaks oli vihikus kirjas kliendi autopesu.
Vaatasin, et jõuan Fordi valmis pesta, et võtan meigihalli osast Avensis Verso välja ja saab peale pesu kohe fordi edasi sõita. Aga peale Avensise väljutamist tuli klient. Okeei.
See tehtud võtsin fordi.
Sinna järgnes paar uut veel.
Uus Tumesinine Corolla
Uus Valge Fiesta
Siis tegime Avensis Verso meigi valmis
Lisaks uus Musta värvi Fiesta
Ja
Uus Hõbe Auris. Klaasid kõikjalt jääs. Juhtumisi oli pargitud suht otse sõita- esimesse rivvi.

Viimased uued.
Yaris kella kolmeks
Opel Astra kella kolmeks
Ford Mondeo kella poole neljaks
Lõpetasime fiati (marea weekend- mis nüüdseks ka müüdud)

Siis neljapäeva hommikuni jääb siseseis naapidi:
Viis ainsamat mis mahub Lohja Toyota Autocleani poolele :D
Esimene - Fiat Marea Weekend
Esimene paar pesuhallis
Nissan Primera. meikki ja Corolla. Meikki
Teine paar pesuhallis
Yaris meikki, Corolla. pethina auto.
Homme kuus jaanuar. ja vaba.
Järgmine vabam perioos aprilli esimene nädalavahetus kus reede ja järgnev esmaspäev vabad. 2-5.

Eile sain teada kuidas uued Toyotad saab panna puldist uksi avama :)
Lihtsam, kui oleks arvanud--

----------------------------------

pühapäev, 24. jaanuar 2010

3 jaanuar. 20010 on tulevikus. 2010

3. unenäost
Autod. Suur uus mercedese maastikuauto, istusime selles. Teadsin, et minu auto. Äsja teipidest vabanenud. (pole kunagi mercedese maastikuautost unistanud, kuid nüüd juba teine kord taolist unes näha) Korraga sain teate, et olen saanud kasutamiseks kuuks või paariks BMW X5-e. Sellise eelneva põlvk. Võibolla toimus uni mõne aastataguses ajas, kui eelnev X5 oli veel uus. Igaljuhul sõitsime United Motorsisse, et võtame siis kasutamiseks. Isiklik auto oli ka. miskit tagasihoidlikku, kuid elu oli nii pöördes, et puudus vajadus sellega sõita- pidevalt tuli midagi juurde kusagilt. Talv oli. Nagu nüüd.
Igaljuhul nende autodega oli parasjagu sahkerdamist. Episood lõppes sellega, et läksime aga edasi mis sai ei tea.
Siis oli mingi seik Tallinnast. Kõndisin ühel tüdrukul järgi (ei tea:P.) Kuhugi järsemast mäest alla. sillaalla. all oli vesi. Ja ülespoole viisid vanad astmed tagasi. Igaljuhul meil oli sama trajektoor, ei tahtnud, et tüdruk arvaks nagu jälitaksin teda. Ometi me pilgud kohtusid- tema veepiiril ja mina vaatamas poolel teel astmeid.

Siis oli veel mingi rahvapidu järva- jaani vanasõidukite varjupaigas. Seda vaatasin nagu läbi teleri. Inimesed tegid süüa ja olid rõõmad.
Ja nägin veel ühtteist segast.. enne ärkamist.

üKS VÄIKE VAHEMÄRKUS- ÕNNELIKUD ON NEED SOOMES RESIDEERUVAD EESTLASED KELLEL ON VÕIMALIK KA NÄDALASISESELT EESTISSE LIIKUDA. (Isiklik kogemus seoses tööga vaid nädalavahetustel, kus teadagi kallimad piletid ja lühike asjaajamisaeg)

See nii kummaline. Neljapäeval panin auto majaalla seisma. Oli aasta viimane päev. Uudistes kirjutas, etTulistaja sõitis samuti Musta BMWga ja nii vaatasin veel läbi akna oma autot. Nüüdseks on pühapäevaõhtu. Auto pole liikunud ja mina pole kusagil käinud. Ka mitte poes. Paljud asjad on muutunud. Külm ilm kestab, lumesajud kestavad. Tavaline on kõik ümbritsev ja minuga toimuv mingi järjekordse reisi või suunamuutusega üle vaja treida. Et ei jäägi nagu eelnevast midagi.. Ikka uued asjad ja mõtted kuhjuvad peale nagu uus lumi. Nüüd on olnud aega kolm päeva korteris olemiseks. Polegi sellist hetke olnud siin. Esmakordselt. Ja ei tunne vajadust eestijärele hetkel. Kõik on mattunud lumealla. Tänased mõtted on sootuks teised, kuineljapäevapealelõunane hetk. Tulles töölt, lumeseest Ford Mondeot kaevates, kuulates autoga pesulasse tulnud mehe juttu Espoo tulistamisest ja tuues tagaplatsilt Yarist millel ükski võti ei keeranud.. Oli sisukas päev sellesmõttes ja homne künnab kõik eelneva üle. Hingetõmbeaeg on see mis praegu.
Aku ka sossu kolmepäevaseisuga. Eile proovisin läks veel käima. siis oleks võinud lasta kohapeal käija.. Täna plõksib. Ei käivitu. Külm.
Õhtul kuulen uudistest et lõuna soomes miinus 35,5.
---------------------------------------------------

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...