kolmapäev, 5. jaanuar 2011

k a s t e a d ?

Varuosadega hangeldajad ja romulad teevad kindlasti hinnaplaani eurodele üle minnes korrektiivid, et veidi hindu langetades ümmardaud saaks kõik elav mis surnud autodest järel. Siiski on hinnad mugavaks tehtud. Nt, klaasipuhastimootor. 100£, 70£ .. ehk 1560- 1092- eesti krooni. Võimalus kus hindu saab hetkelises olus muuta saab olla võimalus neid kergelt ka tõsta.


Hinnad tõusevad? Hinnad peavadki veel enamalt tõusma, tugev puudujääk on teenustelt ja nt. käsitöölaineilt. Töö mida teeme ei saa olla odav- sealt annab võimalus eneses ka palku tõsta.
Palku tõsta, et jõuaks teenuseid ka tarbida. Toidud ja esmatarbekaubad on hinnaskaalalt enamasti kättesaadavad. Kuid toorme hind ja tootmine peavad olema järg- järgult soodsamalt kättesaadav ka tootjale. Kvaliteedi ja maitseomadused muutuvad koos sellega.
Hulk häid tooteid lihtsalt haihtub turult.
Tööandjad on äärmiselt ettevaatlikud palku tõstma, kuna turvalisus ja usk enese tegemistesse ei pruugi olla tasemel. Puudu jääb teadlikkusest, et eesti vabariigis on säilinud/taastulemas stabiilne tarbiv ühiskond. Lihtsa inimeseni jõuab kõik lootustandev viimasena. Riigitegijatel on lihtsam oma maksusüsteeme esindada ja muuta. See on see esmane ots kus ollakse veendunud riigi tuleviku suunutlkusest paremusse. Maksud ja hinnad kerkivad just sealt alates. Lihtsa inimese palk sõltub aga lihtsa firmadirektori horrorunenäost.


http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_3_Series_%28E46%29

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...