teisipäev, 4. oktoober 2011

Reisikiri.


Takso libises liivasele kõnniteele. Tegelikult oli  osa sõiduteest saanud märkamatult kõnniteeks või vastupidi.
Sadama ümbruses käib rekonstrueerimine.
"Ei.ei.ei", olid lõunamaalasest taksojuhi esimesed sõnad. "See mees on liiga purjus."
Olin nägupidi asfaldil, kõrvus kohises "liiga purjus" 
Värske õhk tegi seda, iial ei saa olla "liiga purjus"
"Miks inimesed joovad nii palju", sõneles taksojuht pigem iseendaga, kahetsusväärsel toonil. Sel hetkel oli minust vasakul nooremapoolsele mees, kes osutus taksokutsujaks  ja paremal rahvuskaaslasest naine.
Nende vahel olin mina, ripakil ja kustunud, miks see taksojuht karjub nii kõvasti? 
Olin tulnud laevalt, nagu tavaks toimus seal väike istumine, Soome saabumise puhul, korralikult ülikonnastatult sammusin ratastega kohvrile toetudes olukorrast välja. 
Teinud seda mõõdukal sammul, vanust ka omajagu. Lähenes 55 sünnipäev.
Välisel, terminaalist väljaviival eendil libises kohver kaldteest alla, sangast hoides jõudsin järele, tekkinud hoog ja kaasnev  turbulents andsid suunale vildakust ja maabusin kõnniteele siruli. Tegelikult oli see osa sõiduteest aga siis ma seda ei teadnud.
Seljakotiga noormees tuli ligi, hoidsin oma kotist kõvemini, tegelikult polnud sellel hetkel seegi oluline. "On kõik korras" küsis venelane/eestlane konarlikus soome keeles. Pidasin vajalikuks vaikida või olin liiga purjus, et vastata. Mehega liitus soome naine. Omavaheline koostöö neil nagu oli. "Hei, meil on taksot vaja, mine vaata sealt"- suunas naine noormeest.
Siin lõhnab kruusa ja autovingu järele, mõtlesin. End inimlikku asendisse seades ja taas näoli asfaldilt leides.
Tuli farmarikerega must Volvo.
Lõunamaalane ei soostunud mind teenindama, küsis aina kas mul raha on. Mida kuradit. 
Keset päeva röövima.
Taksotooja küsis midagi umbmäärases soome keeles üle, et mis siis saama või sarnast.
"Ei, siin ei ole midagi teha, ambulants või politsei."  Lausus oma tööd ja seadust tundev lõunamaalane taksosse istudes. 
Olin stressi lävel, nood kaks ei üritanudki minema minna ja takso ka seisab endiselt teepeal jalus. Mida kuradit te tahate?
Lõunamaalan tuli tagasi, raha nõudma nagu selgus. Seda asja nemad nii ei jäta, mis siis ikka. Hakkasin rahakotti leidma.
"Raha või pangakaarti" nõudis lõunamaalane. Olin raske valiku ees, kas joosta edasi või loovutada oma varandus. Paremalt ja vasakult oli kuulda rahulolevat mõminat, kui olin rahakoti välja võtnud.
"Oo, sadane on seal" kilkas soomlasest naine. "Jaa, tal on" kinnitas virorussvirokas või kes neil vahet teeb.
Lõunamaalane viskas kohvri tagatilasse ja Asutasin end tagaistmele. 
Siit alles reis algas..


 künoloog, 04.10.2011 10:30
vahelehõige to künoloog, 03.10.2011 23:41

Sõltub sellest, mida "bordelloks" pidada.
Minu jaoks on näiteks on seda see, mis toimub praegu Helsingis või Stockholmis. Võrreldes kasvõi 15-20 aasta tagusega on toimunud täielik allakäik ning Tallinna sarnaseks peldikuks muutumine. Lärmavad muulased, räpased tänavad jne.
Nagu Savisaar oleks ühtlasi ka seal linnapea.



Vaatan telkarit,'
Nissan Navara ei olnud soome-  Soomes oleks see suurema porita
ja mitte topeltkabiiniga. (siin on see kihutanud porisel teel)  Selliseid armastavad eestlased. Soomes on topeltkabiiniga pick.up i näol tegu kalli luksusesemega. Mida ei anta ametnikele porimülgastesse sõiduks.
Alguses olev PT Cruiser kandis kleeebitud soome rekkarit. Nähtavalt fake. Hiljem on samal tagumine rekkar eesti.. tähtedega TAZ (Kalevipojad./( 
Kõik see mis polegi hoomatav, kui ei viitsi otsida..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...