neljapäev, 13. september 2012

Reamon - Sometimes



 Vaatajale on jäetud piltjutustus - võimalus kujutleda mis oli enne, mis on tulemas. Ehk ka hetkemeeleolu, mis seisab küll näiliselt paigal, kuid sellevõrra on tunda sügavamat mõttetööd.
Ka minnalaskmist millest sünnib tõenäoliselt midagi uut ja elavat.
Võimalus on antud sõnadele ja muusika longib omasoodu.
Pealtnäha lihtne, kuid sellevõrra keerukas-terviklik nägemus.
Meeldib, et bänd teeb eraldiseisvalt oma lugu- samas videotegelased elavad oma elu.
Kolmandad oleme meie- kellest pole eelnevail aimugi.
(Oleme statistilised kuulajad/vaatajad, kellega tegijad on arvestatud loomingulise protsessi tagatubades.)
Reamonni muusikast koorub igatsus. Nende lugude videopildis nähtav lõpp võib olla tihti üllatuslik.
(nt. supergirl, Just another night )

teisipäev, 11. september 2012

Imelised 2


 Viimased korrad, kui märkan Mazda Luukpära 626- seda 92-96 aastate väljalaset ja erkpunast -tekivad äratundmised ja mõtted. Siis esmalt võimalus, et neid on veel nii mitmeid liikvel - jah, ka need erkpunased. Teistpidi on nende välimuses miskit aegumatut. Oli periood kus disain millega nood tehasest välja veeresid sai vanaks. Kusagil 2000 alguses. Moodi tulid teravad nurgad. Igasugune ümarus oli vaid neile kes ei teadnud trendidest tuhkagi. Ja räägitud Mazda oli oma esitlusel äärmiselt ümara disainikeelega!
Täna ei häiri seesugune asi, pigem on ajaproovile vastupidamine ja vahepealne põlualune välimus lisanud võimalust, et leidus inimesi kes ei kasutanud oma moestläinud asja laialdlaselt, jättes auto kuurinurka tänaseid päevi ootama. Mil tuleb mees eestist ja toob tänaseks odavauto staatuse omandanud- üldse-mitte-koleda-kuid-vana-auto  maarjamaale uut elu elama.
Hilisemad Mazdad pole kandilisemaks läinud, küll on nurkade vormindamine saanud tavapäraseks ja ei üllata enam kedagi. Moes on ka nurgad, kuid tänu linnamaasturite pealetungile jagub sarnast temaatikat pigem neile.


Mõtlesin sellise asja.

Jalutu mehe näide.
Mees jääb ilma oma jalgadesest, suhe tüdrukuga peab vastu.
Aste astmelt tekivad tüdrukul mõtted, et mees teeb liiga väha oma elus.
Mees armastab ja kuulab mis tüdrukul öelda - kõik eelnev ongi muutunud.
Teeb rohkem, leiab uusi võimalusi, avab end enamalt ja..tüdruk läheb.
Lõpuni avatus, asjadest rääkimine ei pruugi olla see, millega naised määratleks mehelikku meest.
Jalutu mees tegi rohkem, jõudis enamat, tekitas komakohti, et mitte panna punkti.
 ..kuid tüdrukule lihtsalt ei meeldinud enam inimene ses jalutus kehas.
Ja mees mõtleb- kui mul oleks jalad, oleks kõik teisiti.

Lihtne täiuslikkus (terve keha) vs lihtne täiuslikkus (erinevates olukordades kasutuskõlblik mõistus) ei avaldu meile piisava teadmisega. Tihti ei pööra me sellele tähelepanu, kui terved me ise siit või sealtkandist oleme.
Täiuslikkust või sobivust näeme teistes, kui oleme võtnud nõuks end hästi tunda ja samastada end olukorraga. (inimesed, muusika, linnad, koduloomad) ("see tuba on hea vaatega, selle me võtame")
Mida meist keegi näha või tunda soovib. ("preili, mida te õige endale lubate?")
Tallinn vs. Tallinn. Äärmiselt kahtlane ja võrratu linn.
Tallinn isiklikult ei arva endast suurt palju.
Nii ka vaatega tuba ei arva Teist suurt midagi, ja teie koduloomad............Aga võib juhtuda, et valitud tuba "hingab" koos Teiega, panustades heaolusse.

Fotoks on tulnud kunagine Suzuki Jimny- auto millist väga heas seisukorras pole enam näinud. Pildil paistab sellega korras olevat.
Jimnyt kasutati Eestis suuresti RMK tööautona, ei sattunud just tihti stabiilse pereauto rolli. Millest tulenevalt järelturu valik puudub.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...