kolmapäev, 30. oktoober 2013

Helsinki 30.10.13

Helsinkis illalla.
Mitte, et tegu päevasündmusega. See oli lihtsalt ilus ja pikk matk, just fooritsüklite, autodejoru ja sillaparanduse tõttu :).  Lepime seesuguse vastusega.
 
 
 
Täna oli kolmapäev, nädalavahetusest veidi allpool.
 
Veidi allpool.
 
Käisin sellises kohas nagu seda on uus h ja m s.  sest on juttu tehtud, et rutakad inimesed lausa piiravad seda paika. Postimajas siis, peale kuid kestnud remonti.  Uued trepid, uued tooted.
 Lisaks käisin samasasuvas kinomajas. All maksis wc 10 s. Naeratasin uksetaga kahekümnesendiseid veeretades. Uks võtab 10 või kaks 5 sendist. kõndisin paraadtrepist taas üles ja küsisin piletimüüjalt vahetust. Tunglemist polnud,  oli vaikne. Selle väikse asja ikka saab naeratas müüa. palju aitähi ja vetsu. Hiljem ja sootuks teises linnajaos kohtusin KEIUga, et üle anda ananassi ja liköör. Ennem ja pärast vingerdasin põhja tallinna kitsukestel tänavatel. Öö, pimedus. Veidi enne laeva võtsin veel hesburgerist kebabiburger, neiu lahkelt naeratas ja laeva.
Oodates laevajärjekorras vaatasin kuidas Politsei mõõtis laevast väljuva autojoru kiirust. Ja muidugi päris mitmel esimesed numbrituled ei põlenud.
Anna Lemmikburgerikohas (see oli siis enne eelmist juttu) müüdi Järlepa kotletiga burgereid  ja muud ei saa, muud pole kunagi saanud, Olen koguaeg söönud seda. Neiu ise oli lahke ja naeratav.
Ta ebamugavad saapad lubasid kauni üldpildi ja isegi kummarduda külmiku alumisi riiuleid täites, küll siis mugavuse arvelt. Ostsin sealt kohvi, sest neiu soovis suhelda.
Nüüd proovin laevanetis ja vanas arvutis mingit kirjutist korraldada, õnneks notepad täitsa toimib!
Muidugi oli eelnev pühapäevateema, laupäeval olid muud tegemised.
Pilistveresse ja tagasi ja õhtul makaroniroog, kerge jalutuskäik ja mustikaliköör. LAUPÄEVAST pole palju rohkem rääkida. Päeval lonkisin linnas, tegin veidi süüa. Tegevus arenes seoses pühapäeva ja liikumisega. Kunagi olin tagarehvid vahetanud, rõhk polnud päris tootjapoolne..Nüüd leidsin tankla kus sai pumbata.
Proovisin oodata, vito oli ees, mees keeras samas põhjaalt varuratast, et vurtsu lisada, või ratast vahetada, ei hakanud ootama. Käisin ehituspoes ja maximas siis vahepeal. VEidi hiljem samas paigas seisis tüüp vana audiga, autotagune ala ja pagass oli täidetud rehvidega mida pumbata.
Pumpasin eemalolevas statoilis siis hiljem. Nagunii oli selverisse asja. Siis see vahepealne jutt lisaks. Kuna hommikul ei saanud, (pumbata) sõitsin ehituspoodi, sISENESIN esimesest uksest, allkorrusel polnud midagi, üleval oli. leidsin sealt summuti ja autopõhja vahel oleva leegikaitse kinnituse seibid, ostsin neli. Juhuks kui ei sobi on neli okei, juhuslikult kui sobivad on neli piisav. Elektroonikapood oli all kolimises, suletud. Kõrval oli maksima, sealt ostsin likööri, võibolla 10 pudelit.  Veidi tagurdades pääsesin ka kõrvaloleva asutuse asfaltparklasse. Mis oli nagu sünnitanud naine. Märg, kuid palju ruumi. Kinnitasin kaks seibi, kahte kõige olulisemat (mis pleki vastu summutit lubab ja seetõttu omast häält tekitab)  ei saanud kinnitada, summuti pütt jäi ette. Tuleb siis mingilpäeval pütiots lahti lubada ja käsi alla pista, või tõstukile ja suruda stange sisekülje ja pütivahele mõne pikema riistaga seib kohale.

Telefonis käisid väljuvad: airi, ema, hedi, vastamata väljujad: keiu ja vastatud sisenejad: ema, margus, keiu, ane. Rimi kassade juhataja. Katrin
Rimis sõi kassalint ära ostetud singi koos pakendiga, kõndides avastan, et ostsin neid kaks ja käes oli üks, kõssasin kassapidajale. Tuli kassadepealik, küsis kas olen kohalik jne. et ehk saan homme tagasi tulla. Võttis tulejuhtimise ensele, samast kassaprügikastist võtsin tseki. mõtlesin veel, et võtsin kogu kraami lindilt..ütlesid, et kaamerad ei tööta, et helistame tunni pärast. Hiljem siis helistati ja oligi lindiall, kassakõhus olnud. iMESTASIN NAGU VÄIKE LAPS. 
Kogu juhtum oli siis selleks oluline, et kohtaksin TEDA.
Hiljem kõrvalparklasse keerates, korra bussimajas käies ja autopoole naastes kõnniB maarja vastu, ühman "hei", TA ei pööra pilkugi. Istun autosse ja mõtlen, mis see mind või teda siis nüüd parandab, kui minema sõidan ja vsjo. Järgnesin majja, oligi bussijaamapingil, kõndisin ligi, hakkasin jutustama, sõnas, et aa, tean küll sind,  et istu kõrvale. Rääkisime maast ja ilmast, vihmavarjust, et elab taas linnas, männimäel, näitasin kätt, sõnas, et käsi maha. Tema teab neid asju, töötab juba pool a. linna haiglas. Tahab tallinna ühikaga ühele poole saada. Igaljuhul käsi puhastada ja ei ole seal all mingit mäda, vaid kerge põletik. Jutu jätkuks tiris veel mütsi mul peast, et näha milline tegelikult olen. Silusin karvad ja näitasin, ütles, et tunneb nüüd päris hästi ära. Meiega liitus veel noormees kelle maarja oli ajaviiteks kutsunud, jätsime nägemist, liikusin retkele, siis tavaari otsima taas.  Maksimarketisse, kõndisin rahaautomaadini, üks vanem blond  naine otsis kaarti taga, niikaua tegi aja paremaks keegi mees, kes sõnas,  et ta võlgu ei jää. Alustas, et peremees, kas olete siin tihti. Midagi vastasin, tahtis euro, õluraha. Siis kunagi tagasi tulles ootab see mees maksimarketi juuures ja maksab euro tagasi. Millegi vahepeal käisin tegelastes söömas.
Viljandis alkopoes sain 9.50 maksnud veini. Tegin veel "musirullat", selgitasin müüjale (kes tuli küsima, et ega abi ei soovi) soovi, et u 8 euri, kolm liitrit, magus ja punane, et ise ei hakka jooma kuid NAISED küll. Müüale tekkis lisaks naeratusele hea tuju, selgitas veel vahuveinide magususastmeid. Oeks edasi lobisema jäänud. Kuigi see oli viimane koht kust oli veel lootust mingi sarnane vein saada, kuskil lihtsalt polnud niii odavalt 3L.
 
 
 
 
Lisandub:
Kümme fakti millest eelnevalt polnud juttu, kuid mis olid kogu asjaga seoses.
Juhtus see, et värskelt on meeles eelnevad päevad ja nädal, Nädalataguseid asju peab meenutama. Siis pliiatsist imetud faktid.

1. Mingil lähiperioodil olin vahetanud tulepesuri, nüüd kus oli vahest vihma oli sest asjast reaalne kasu. Ilus oli ka. Ja vett (ainet kulub oodatust vähem) Liikumises olles peab olema.
2. Tavalisest mobiilipoest küsisin aku, sain aku, nüüd on aku kasutuses.
3. Hinnang minu ööunedele antud perioodil on väga hea.
Hommikused ärkamised muret ei valmistanud.
4. Toidukoha müüa T. on asunud tööle kusagile selveripoolele. Nägin juhuslikult mõlema päeva lõunapausidel. Täpsem asukoht jäi tuvastamata. Tänaseks on avatud ka kesklinna uus selver, proovin külastada.
5. Rongi või bussiga ei sõitnud.
6. Pilistveres käis etendus, mängisid näitlejad, Pilet + pidu olid ühes hinnas.
7. Linn ja linnu se varemed nägid välja sellised nagu varasemalt. Loeb ikkagi meeleolu millesse laskuda, et näha teisititi.
 8. Kass oli käinud kapis magamas, õnneks minu riiete otsas.
9. Võtsin muusikainstrumendi ja tööriistad kaasa. Nimetan klammerdaja, needitaja. Maha jäid pakendis tinutuskolb koos lisavarustusega.
10. Leib, must leib.
 

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...