laupäev, 30. november 2013

Kummituslinn.



Mis huvitava tähelepaneku tegin, google mapis on vana tee alles, kuid uus on samuti selgelt välja joonistatud.
Esimene pilt (sept 2013) kujutab siis  S-marketi (all suur hall hoone) esist tänavat, esialgsele järgneval kujul. (Pildistaja positsioon- valakuja lõpp, paremal seljataga ringtee) Täna seda ei kasutata, nagu pildilt näha on rohelise muru ja kõnniteega "läbi lõigatud" mõlemad otsad. (Taamal siltakadu) Vasakpoolne tee oli vastutulev autodevoog ja parempoolsed kaks rida siis vasakule ja paremale pööreteks. Tänaseks on maha võetud bussiootepaviljon.
Hakkasin antud teeotsa kasutuses kahtlema alles peale bussitaskus oleva reklaami nägemist, milles tutvustati Disney võlumaailma küllatulemist 2013 jaanuar. :)
Nõidusliku teekatte asukoht on uue ringtee ja siltakatu vaheline "ülejoonistamata" S- marketi veeres püsiv sõidutee osa. Tänaseni olemas.  Üsna väike tegelikkuses, nagu alevikku sissesõit.

Nipud.

Black Eyed Peas. Soovitus. See mis vana. Ka uus, kuid vana on huvitav leid.
¤¤¤
Tegelikult on blogikülastajaid üle 17 ooo. Lehel nähtav counter on lisatud hiljem.
¤¤¤
Kes käskis osta (80ah 680) nii väikse mahutavuse, hetkevooluga aku? Vastus lihtne- võetud originaalaku järgi. Kuid kas kõik on toiminud plaanipäraselt?  Tegu nimelt Saksa kohaliku turu tarbeks valmistatud autoga. (lisa 0801 GERMANY VERSION)
Autotootja ehitab põhjamaa turgudele 100 ah akuga samalaadse auto.  Sealne kohalik turusituatsioon ei nõuagi nn "talvepaketti"
Situatsioon mis ei luba "originaali" kordamist juhul, kui auto on valmistatud soojema kliimaga riikide tarbeks. Juba seegi näitaja, kui vahetusse läks alles nüüd tehaseaku. Kohalikud talved on soojad.
Meil on talv. Sajab lund.
¤¤¤
Kuidagi juhtus nii, et E46 kerega BMW- sai vaatamas käidud kolme.
Kõige esimene oli 323i 1998 aastast. Müügiplatsilt, läbisõit oli 240 millegagi, mis tundus tol ajal palju. Saksast tulnud. Autot sain käivitada, platsilt minema ei sõitnud. Nikkelliistuga nagu kuuesilindrilised tol ajal ikka. Näis salongist kulununa, kuid lõhnas nagu BMW.
Teine eksperiment viis  Tallinna. Eraisikul oli 318i. 1999a. Auto oli tuhmi musta värviga, kunagine värvimine vms ei olnud õnnestunud, või oli siis avariijärgne lihtsustatud koostamine lubanud katmikupaneelid- mis orignaalis mattmustad-  kokku panna,ja värvimise järgmisele omanikule usaldada,  katus oli originaalvärviall.
¤¤¤
Kolmas tuli esindusest , Tallinnas, küll eraisikuauto. Tasuta lisaks sain ülevaatuse ja rehvidevahetuse, nii nagu esindusest ikka saab asju küsida:p Kõik kolm olid juhtumisi musta värvi. See viimane sobis antud olukorda kõige enam. 320d. 1999a. M3 sportvedrustusega. Kõik autod olid alla kümne aasta vanad sel ajahetkel.
¤¤¤
Neljas tuli Titaansilver, mudeliuuendusejärgne mudel, eraisikult Tallinnas. 320 - uuendatud diisel.
Välimuselt kõige igavam, sisemuselt läbi oma lisavarustuse suhteliselt omalaadne auto.
2008 a juunis on tehtud neli tarkvarauuendust, mis ei ole iseenesest tavatu. (Kuid võib tõmmata paraleele auto avariihetkega, kus peale korrastust on tehtud lisainstallid. Avariis osalemine ei ole midagi tavatut, suhteliselt uus auto tehakse korda enamasti usaldusväärses kohas. Kindlustus hüvitab)
2010 jaanuarist eestis arvel.


¤¤¤

Sasin plaate, hommikul kuulasin kaks kassetti läbi. Sättisin asju,  leidsin seljakotist ühe, teine oli mängijas. Kassett ei tahtnud alguses end ümber pöörata, õigemini helipea pööras pool ringi või uskus muid asju. Hiljem sai seegi korda.
Praegu siis autost leitud plaadid. Kolm neist mahtus kuulamiseks. Uksetasku oli vett saanud, hiljem jääd. Kuivatan plaadiümbriseid. Samas suhtlen mõne inimesega. Võrkinimesed.
Vahepeal lasin sulatinaga kõlarijuhtmeid oma ühendustes PÄRIS kokku. Ja toidutegemine veidi käsil, mis käsist ja jalust otseselt ei seo :) Klassikaline praekartul, ümbes kahe kuu järgi.

¤¤¤
Kuulutan detsembri vanade tutvuste kuuks.  Vanad tutvused eelistatud. Lahtiharutamiseks, taasavastamiseks, värskendamiseks.

Olin ootamas midagi, mõnesmõttes soojendasin autot, tulnud seda keset küla tegema, et poleks igav. Olin just näperdamas kaht autosse jäänud plaati. PMMP vanem kogumik mille olin kirparist ostnud ja Madonna kogumik, selle libistanud mnngijasse. Hakkas toimuma asju.
Ta avas ukse, istus autosse. Minujaoks tundmatu neiu. Sama teadmatu talle. Soov oli pääseda baari ja väljas libe. Mõistsin, et just nii ongi ja nõustusin peale hetkelist mõttetööd. Ma ei saanud päriselt aru mis kohta ta soovib. Küll pidi sinna olema napp 2 km. Niipalju siis sellest.
Selgitas, et u pööre tagasi ja küll siis näitab. (Sealt üle ringi, foorist paremale, parempoolne rida, veelkord paremale, vasakule  üle vastasvööndi suund ja...)
Hakkasime sõitma, veel enne neid konarlikke ülekäiguradasid laususin, et "kaunis päev, küll lund tuleb ja libe kõikjal", vastas peale hetkelist vaikust, toonitatult, et "halb päev".(Tegi sõnademängu, minu heast sai tema halb)
Sõnas, et mees ei taha teda. Oli muidugi joonud, rääkis rohkem seda mida tundis. Mõned muud jutud siia otsa. Et neil on ehitusettevõte, teevad majade seinu/fassaade. Pärisin asju mis tulid pähe, a-la, et kas teete seda aastaläbi, et kas samas linnas. Hoidis teemat, et nüüd kõik suht pahasti. Suhetes.
Jõudsime sihtkohta mis polnud sugugi kaugel. Restoran/Baar kus pole varem käinud.
Lõbustatult, kurvatoonselt veel lõppu "miks mind siia tõid"? Rõhutas oma sõnade mõju, seda isegi mõned korrad, sest parkimine võttis kaks sekundit. Sirutas veel end kõrvalpingilt välja, et sügavalt silma vaadata, et tungivalt kallistada, vastasin samaga, riivates käeseljaga kõike seda mis eespool..
Ei mingit tere, ei mingit tänan, ei mingit ebaviisakat esindusviisakust.
Läinud tema oligi.
Emotsionaalne, kaalutlev, sügavkurblik. Naine kes tahtis lohutust.
Selle silmavaate peale peaksin talle vähemalt nädalaks meelde jääma. Tahedalt.
Teadmatus ja julgus. Asjad mida hinnata..

Ja esmane step oli libistada mängijasse Madonna kogumik, millelt esimene rida..
Deeper and deeper 4:54 (7` edit) Produced Madonna and Shep Pettibone.
(Järgmine lugu oli erotica.)

Mercedes Benz Luksusmaasturid.

Uudistest jooksis läbi, et Mercedes-Benz alustas crossoveri GLA müüki. Täna- 29 nov. 2013.
Tegu on A-klassi põhjal valmistatud kõrge, ka nelikvedu pakkuva linnamaasturiga.
Saksamaal 29 304 eurose alumise hinnapiiriga.
(Isiklikult ootan kevadist uut C klassi, mille hinnamäära peaks püüdma alloleval pildil kujutatud GLA)

 
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 
Kuna täna sai kokkupuuteid uue ML elukaga, vaataks siinkohal läbi kogu Mercedes-Benzi tavatarbijale mõeldud maastikuautode valiku. 2013/2014 aasta mudelivalik.

GLK alates 36 540-
Mõeldud neile kes mingil põhjusel jätavad Toyota või Hyundai vastavateemalise maastikuauto ostmata. Suhteliselt kättesaadava hinnaga, liigitub E-klassi piiridesse. Tunned end elusalt, mitte ülemäära luksuslikult, kõik vajalik on olemas. Salongis tunned auto välisdisaini.

ML alates 57 432-
Suur, pigem ameeriklane, kuid ka põhjamaades hinnatud luksusauto. Võrreldav lahendus S-klassi kasutajatele, kuid ML näol kuumaastikusõbralikum võimalus. Erinevalt S klassist  - Auto näeb välja suur, kallis, võimas. Ja oh üllatust- on seda ka päriselt, kui avastate vanaaegse võimaluse autoga kitsastesse oludesse mitte ära mahtuda. Erinevus S klassiga just sellesosas- mille uue mudeliga pole veel suutnud mahtumatut tunnet leida.  (Esimene M klassi põlvkond nägi ilmavalgust 1997 a sügisel.)

GL alates 72 930-
Maastikuvõime, ruumikuse ja luksuse komplektlahendus, hinnaklass viimase poole. Peaks olema maksimaalse maastikuvõime ja kõike eelnevat hindavale juhile kohane.


G alates 86 028-
Üks ja ainus!
Palju on spekuleeritud, et mudel on tootmisest kohe, kohe maas, kuid olemas on ka 2013 aasta mudel. Müügisaalis seda paraku näinud ei ole. Ilmselt peab GL suutma asendada kogu G võlu.
G klassi eripära kogu eelnevat juttu vaadates on seegi, et saab osta päris vana auto - eelnevaid- igale-maitsele- mudeleid polnud lihtsalt 1979 aastal olemas!


 
 

pühapäev, 24. november 2013

24.nov. 2013

Lühiajalised suhted on paremad, sest mingil hetkel pead minema tagasi aeg, kus seda suhet ei olnud, et leida jõud ja visioon edasiminekuks. Pikemaajalise suhte katkemisel pole tihti seda paika enam olemas kuhu tagasi minna. Oled oma tasandeid muutnud, liikudes suhtega kaasa.

Päeva soovitused.
Snow Patrol. Band.
Makaronitoidud. Toidu valmistamise tipp.
Kirsstomatid, rohelised oliivid. Lisandid.
Rohelises pudelis õlu. Alkohol.
Põrsalimonaad 0.5. Nonalcohol.
Klassikaline must, veidi punast ja valget. Riietus.
Energiad mis teevad õnnelikuks. Nende tabamine. Nende esilekutsumine. Õnne valem. (Sarnane vastand mis teeb ära- teeb hetkest õnnetuks)
Mitte karta pimedust. Pimedus pole iseenesest kuri.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...