teisipäev, 2. detsember 2014

BMW

Automaatne Start/Stop-funktsioon

Automaatne Start/Stop-funktsioon seisab selle eest, et kütust kuluks ainult siis, kui auto sõidab.
Foori taga oodates või liiklusummikutes aitab automaatne Start/Stop-funktsioon kütust säästa, lülitades mootori välja kohe, kui auto seisma jääb ja jala sidurilt võtad (manuaalkäigukastiga mudel) või kui pidurdades auto täiesti seisma jätad (automaatkäigukast).

Teabekuva näitab, kas Start/Stop-funktsioon on aktiivne. Kohe, kui paned jala sidurile (manuaalkäigukast) või võtad jala pidurilt (automaatkäigukast), käivitub mootor hetkega ning saad sõitu kiiresti ja sujuvalt jätkata.

Automaatne Start/Stop-funktsioon ei tee kunagi järeleandmisi sõidumugavuses ega -ohutuses, kuna ei lülitu tööle enne, kui mootor jõuab ideaalse töötemperatuurini, kui salongis on piisavalt soe/jahe temperatuur ning juhul kui aku täituvus on liiga madal või kui pöörad parajasti rooli. Keskne kontrollüksus taaskäivitab mootori vajaduse korral ka auto seisuasendist. Näiteks juhul, kui auto hakkab iseenesest edasi veerema või eesmine tuuleklaas uduseks muutub. Automaatset Start/Stop-funktsiooni saab igal ajal lihtsa nupuvajutusega välja lülitada.

 Tekst on leitud BMW 5 seeria tutvustusest. Tänasel päeval, ametlikult lehelt.   Minu autol on see ja järgnev olemas.

 Seotud teemad.

Regeneratiivpidurdus.

Igal pidurdusel vabaneb kineetiline energia, mida veel hiljuti ei rakendatud. Regeneratiivpidurdus kasutab selle varem kasutamata jäänud potentsiaali ära. See muundab pidurdamisel või jala gaasipedaalilt võtmisel tekkiva energia elektrienergiaks.
Seda energiat kasutatakse autoaku laadimiseks. Intelligentne energiahaldus tähendab seda, et generaator ei pea enam pidevalt töötama ja see vähendab generaatori koormust. Tulemus on väiksem kütusekulu ja parem sooritusvõime – klassikaline BMW EfficientDynamics.

/////////////////////////////////////////////////////////
 
 Järelturul olevale sõidukile mõeldud aku.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...