laupäev, 26. aprill 2014

Lugesin üht meelespeaks trükitud sõnumit, milles on juttu kahtlustest seoses mõne meeldiva asjaga. Selle järel sattus silmeette varasem kirjutis. http://yksi-etunimi.blogspot.fi/2014/02/elanikud-ja-b-d.html
Mille näidete toel on räägitud muusikast. Minu koodsõnum oli "Me loome legende"
Millest tahan kirjutada. Mõte tiksus samasse kanti, kui mõtlesin neist erilistest autodest. Vanavara, tõelised klassikud, natuke suvalised vanad autod, veidi välist erilisust saanud uued autod jne. Just viimased aitavad tänases päevas end paremini tunda, nüüd kus valdav osa meist/teist on tarbimisühiskonna vaprad liikmed ja vähestele tuleb sealjuures meelde, et auto võiks natuke silma paista, et endal oleks mugavam. Selle mõtte lahtimõtestamisega ei pea tegelema, kui olete samast liigast tabate mõtte enne punktini jõudmist. Kui Mercedesel on AMG pakett, BMW-l M-Style, Audil S-Line ja teistel kaasaegsetel muud analoogid, siis ei peagi kaugelt otsima. Kitsamalt otsija leiab veel muid võimalusi, seda mida autotootja pole ise välja mõelnud, kuid sobib tänapäeva kultuuris oma koha sisse võtnud tehasest väljunud autole.
Aga mitte sügavustesse kukkuda selle teemaga, võtame korraks tagasi. Me loome legende.
Uskumusi, tekitame eneses heaolutunnet, natuke narritavat teemaarendust, et miski see või teine on eriline. Me usume oma ülemust, oma töökohta, et just sellega on seotud palju erilist, sest me ju oleme seal nii pikalt viibivad. Et koht ise on juba midagi väärt, taipamata, et piirame muid võimalusi. Meie valikud on suuresosas legendaarsed, suhted, mis on kestnud lühikest aega on olnud kellegi erilisega, tõeline flashpower, suhted mis on kestnud pikemat aega, on väärt oscarit. Suhe mis kestab on tõeline kangelaste duell, kus oskus vihata, oskus naeratada, oskus andestada, ümbritsetud armastuse looriga jne.






Teised koodsõnad, millest midagi. Millest ei pea keegi midagi taipama, kui sedagi. Tegu on koodsõnadega, millest algab story mida veel pole. Mida ei pruugi tulla, ideekild.
A-Rühma quest.
Me loome legende
Progress
Väike Uimane Laptop
Print on nagu hea vein
Galantne WC rull
Sodisahtel täis.


Viimasega on jutt lühike, ostsin smardi kõneaega R-kioskist, et saada tasuta kohvi. (neist tasuta asjade suhtest võiks eraldi peatüki kirjutada)
Kohvi sain, maitses hea, masin vaid punastas peale joogi väljaandmist ja teatas kirjalikult, et vajab hoolt ja armu, et sodisahtel on NÜÜD täis.










neljapäev, 24. aprill 2014

24.04.2014 Kapid, perfekt för, P-T.

Sellised teated siis pangaliinilt, nimed on muudetud. Muusosas vastab tekst teate sisule.

Teadmiseks Kapimaale tehtavate makseülekannete kohta

Jätkuvalt toimub Kapimaa integreerimine Tulnukate Föderatsiooniga. Kohalik raha (KOR) asendatakse Tulnukrahaga (TRA), ajavöönd võrdsustatakse Tulnukate pealinna omaga ning Tulnukate võimuesindajad astuvad ametisse. Hiljuti andsid Suur-Kapimaa ametivõimud välja dekreedi, mille kohaselt peavad kõik Suur-Kapimaa õigusaktide alusel tegutsevad äriühingud, sealhulgas pangad, enne aprilli lõppu Kapimaalt lahkuma. Paljud pangad on oma tegevuse Kapimaal juba lõpetanud ja viinud klientide kontod üle filiaalidesse, mis asuvad väljaspool Kapimaa piire.

Esineb risk, et dekreedile järgnevad sündmused võivad tekitada Kapimaal makseteenuste vaakumi. Seni pole ükski suurematest Tulnukate pankadest andnud teada oma kavatsustest sellesse piirkonda laieneda. Seetõttu soovitatakse Kapimaa poolsaarel asuvatele saajatele tehtavate maksetega olla äärmiselt ettevaatlik, kuna esineb risk, et makse võib hilineda või, mis veel hullem, saaja ei pääse rahale ligi. Soovitame enne raha saatmist küsida makse saajalt üle, milline on panga seisund.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Teistpidi tuli postkasti kiri Swed-Riigipoolse meililõpuga. Club One. Lihtsalt ja arusaadavalt on selgitatud- küll rootsi keeles, aga olgem adekvaatsed.
Või nagu öeldakse: Klicka här.


Vårspecial med vinkryssning och öppet hus


Våren är här. Havet kallar. Och flera helgdagar är på ingång – perfekt för en havssemester! Just nu hittar du som Club One-medlem billiga kryssningar fr 140:- per hytt. Förutom två kvällar ombord får du dessutom en heldag i land. Boka Tallinn, Riga, Helsingfors eller kryssa med Galaxy till Åbo.

Kryssning till Helsingfors, Tallinn eller Riga fr 240:- per hytt
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤






Muus.


tean et pole pälvind oscarit/ometi teen mis suudan/ellu näidelda sa oskasid/meie rolle see muudab /P-T./August Hunt/ükspäev julgen
P-T/Per aspera ad astra plaadi 14 rida.
Lugu milles on naislauljal täpselt kaks rida, mitte küll need read. Tema lõpuotsas tuulde loobitud sõnade jamm taustaks on superhea. (y)








Ridade vahelt.
Samas loos on hilisemas versioonis muudetud fraas: oled nagu veri mis soontes voolab on saanud asenduseks sõnadele nagu veri mille jooksu lõpetad.













Täiendatud lisa:


Hea Club One klient
Saatsime Teile ekslikult rootsikeelse e-maili. Kiri oli mõeldud meie rootsi keelt kõnelevatele klientidele. Vabandame siiralt ebamugavuste pärast, mida nimetatud kiri võis Teile tekitada.
AS Tallink Grupp




Lisaks artikkel muumia leidmisest, kes osutub 20 aastaseks kadunud neiuks.
Loo autoril on õnnestunud leida ladus kõneviis e. arusaadav käsitlus laiemale publikule.
Väga kena lugemine.
http://www.sakala.ajaleht.ee/2773408/ilupilte-teinud-neiud-leidsid-muumia



 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...