pühapäev, 11. jaanuar 2015


Tere lumi.
Eile oli null. Sadas lund. Teed ja tänavad muutusid lumiseks ja libedaks.
Tulin keskusest, parkisin auto ninaga äärekivi poole. Lasin 15 cm tagasi, et hommikul lumest välja rammides oleks taganemisteed- hoovõtuvõimalust. Meenub, et uusi Mercedeseid lumest välja sõites ei olnud ettekujutustki, et võiks kinni jääda sinna. no BMW ei ole Mercedes.
Täna on miinus kuus ja läheb veel külmemaks. Üle kümne. Lumesadu lõpetab, et kaevata BMW välja. Hetk tagasi lükkas sahktraktor laiemalt tänavat lahti, tekitas väljasõidule ajutise lumevalli. Õuepoolt tuli Twingo ja jäi kinni sinna hangeotsa. Samaaeg traktor läks bugeriputkaesist puhastama, meie sissesõit jäigi lükkamata, kuna Twingo oli seal lumekuhja otsas.
 Mingid väiksemad lükked on siiski tehtud, et minimaalne liikumine tagada. See on alati nii olnud, hiljem laiemalt ja lõpuks viiakse üleliigne lumi minema. Twingo lükati lahkete kaaskõndijate abil künkast lahti.
 Nii jääb 11 jaanuar 2015 ajalukku tuulise, lumise ja külma ilmana. Tuul lõõtsub aknal ja varesed otsivad sõiduteedelt varju. Samas üks sissemässitud mudilane teeb prügiurnide kõrval lumeinglit.

-//

Kaevasin 290 cm lund maha autolt, kuna olin parkinud küljega kallakule, vajus auto külgemööda tasahilju vasakule välja kaapides. Õnneks või kahjuks polnud kõrval parkivaid autosid, tee oli vaba, kuid jää oli all sellel lumel. Kaevasin natukene lumeharjaga, siis jälle tagurpidi justkui lubas. Kaks teelist lükkasid ninaosast autot väljapoole see vajalik pool meetrit ja sealt saingi vasakule ja paremale ja teele välja, viskasin kinnastatud kätt, kuna seismajäämine ei tulnud kõne allagi. 20 m. eemal kinnitasin turvavöö.
Tanklas uputasin paagi täis ja baijeehali.
Hiljem poodi ja kaheksandale ära.
Natuke ikkagi lumevangis. :-)
Õnneks hea muusika ja õlu ja pelmeenid .-)

http://youtu.be/qjvXmpOTtdQ


Nüüd liigun teise arvutisse, kuna siin pole tabelite jaoks programmi.

Kõrvalarvuti küsib kas soovin programmi täna registreerida, ei vist.
Inimesed akende alla päästavad autosid lumest.


Hei. Õhtul lisan.
Täna on lennukite õhtu, see tähendab siis seda, et lennuväljal maanduvad lennukid tulevad otse üle maja, vahel madalamalt, vahel kõrgemalt. Keskmiselt kaks minutis. Selline asi kestab tavaliselt mõned päevad, siis muutub lennukoridor. Külma ja pakasega tulevad madalamalt. Nii nagu täna, aga ma ei viitsi neid tagatulesid jälgida. Aknale minnes reegliks, et kahe kuni kolme lennuki tagatuled näha.
Vaatasin ENSV hetkel tulnud osa, suhtedraamad, meeldis. Reaalne segadus aga mingid lahendused justkui..
Traktor lükkas hoovi siledaks. Nüüd veel tuul undab ja hommikul u miinus 17. Teisipäeval taas pakasevaba.
Toa aknal on kinnijäätunud jääklombid, tuul on toonud lume just siit ilmakaarest.


 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...