neljapäev, 12. veebruar 2015

Part 1 Vaimsus.
 Kohvikuteenindajal on sünnipäev, ta sureb peale keskööd, värskelt 42 aastasena.
--//--
 Kujutle nüüd kuidas lahutada kaksikuid? Kaht rõõmsamat neidu kes on alati teineteise eest seisnud.
Olukorras kus neid püütaks lahutada. Ohutusmeetmed!  Nad oleks pigem surnud, kui sunnitult lahus, teadmises, et nad oleks võinud olla justnimelt surnud, kui..
Poleks sattunud antud olukorda. Nad lahutatakse. Kõik käib plaani järgi. Peavad saama hakkama antus olukorraga eraldi. Üks neist osutub visamaks. Tragöödia on jätnud parandamatu jälje.
Või noorpaar, kellele on teineteise olemasolu tekkinud situatsioonis määrava tähtsusega. Kuidas lahutada teineteist leidnud M ja K? Viimane on võtnud neiu oma tööle kaasa, mõistes olukorra teravnemist, et lootust pääseda on vaid neil kes kõrgemal. Teadjatega koos. Teadjatest ( kellel on parimad eeldused pääseda) ei leita kedagi.
Arst kes ei saa töötada arstina, kes on kogu oma elu täiendanud end. Varajases noorusest selel hetkeni.
Kuidas saab olla nii, et korraga ei saa selle teadmisega enam midagi teha. Mida ta teeb järgnevad aastad?
Liiga riskantne oleks sama teemaga jätkata.
Suunata tegema midagi muud kaks noort tantsijat? See on veel võimalik, kuid keskealist sõnni tähtkujust arsti? Kas nende väline muutus piirdub vaid soengu ja maneeridega? Tipptasemel kadumises usutavasti mitte.
Kuigi võib oletada, et naasmine "tavamaailma" saab olema kusagil Vanajumala seljataga. Vabatahtlikku infosulgu sisenetuna. Kindlustatuna elu lõpuni. Projekt on tulnud kallis. Süüdlane kaotab jälgi.                                   Esimeset hetkest peale, kui on juhtunud midagi ootamatut, millest sünnib kiire lõpp paljudele. Kuid milles on inimesi, kellel oleks antud teemal sõna võtta. Neid inimesi täna meie hulgas ei ole. Nad olid elus. Nad pääsesid, kasutades selleks teadlikku valikut sarnases olukorras. Neile oli selline pääsemine pähe õpitud. Haarates kaasa ka mõned eemalolevad isikud. Nö päästetud ja kadunud isikud.
Me teame kuidas on hommikused ülestõusmised, et minna tööle, väga vaevalised ja unised. Veidi hiljem avastame end tegevustes töökohal, olles rahul, et pole lõunasse magajad vaid teeme asju.
Nii ka siin.
Part 3 Jäljed liival
Tegutseda tuleb kiirelt. Esmalt --//-- siis--//-- Lõpuks lennukil maailma teise otsaa. veel samal varahommikul. Kohene eemaldumine annab võimaluse kaotada jälgi. (Me sisimas loodame, et kõiges on terake vabatahtlikkust, mõjutamiste kõrval) Ühest mehest saab kiire ohver, paberitel on kirjas uppumine, kuid uppumiskohast edasi veedab mees veel aega haiglas, elu juures. Teda on päästetud. Hiljem juhtub midagi mis kustutab mehe eluküünla. Ta ei sobitu väljavalituks, ta ei mängi seda mängu, pigem oleks surnud. Ta ongi surnud. Teadis selleks liigselt, et tulla tagasi. Paberitel on ta üks  ohvritest. Uppus objekti lähedal. (Põhjendades peksmisele sarnanevaid haavu) Mõned teised saavad samuti haiglasse sisse, kuid kaovad mõne aja möödudes jäljetult.  Omastele saadetud kirjed lubavad koju naasmist. Millegipärast seda ei juhtu. Vaid see üks mees on tagasi, surnuna. Nemad teadupärast ei räägi. Nii võib anda keha tagasi.


Part 2 Tulevik on tänane minevik.
Vähk (20) ja Jäär (21) Veedavad oma järgneva nooruse eikusagimaal.Õnnelikult teineteisele. Neil on loovust ja arukust hoida teadmised juhtunust enesele. Nad tahavad elada teineteisele. Stimuleeritult unustuste hõlmas, eemal. Eemal, mis nendejaoks on reaalne igapäevasus. Nad tahavad unustada mineviku. Neil on kahju, kuid ei saa midagi muuta.
Kirjutan nende eest siia, et neil on kahju, kuid nad ei saa midagi muuta.
Tänaseks 40 ja 41 v.
Pidades kohe oma 42 sünnipäeva, mitte kusagil laeval.




 Paigutasin nii nagu teised - oma suvepuhkused enamvähem paika. Kolmes või neljas osas.
Esimene osa moodustab ühe päeva. Sinna järgi tuleb nädalavahetus. Nüüd on see tehtud.
Nüüd on see ametlik. Üks nädalajagu veel teadmatust. Võib- olla tuleb juuni algusesse. Nimelt olin siis viimane kes hakkas enda vabadust teiste allesjäänud nädalate sisse toppima. Alles polnud suurt midagi jäänud. Mulle sobib nii. Ütleks nii, et aeg lendab.
 Pole olnud mahti vanu avamata postitusi kaeda, neid muuta ammugi. Avaldamisest ei räägigi.
Seega paljundan õkva postkasti tulnud kirja, (ootan Autokeskusest kirja vastust)

Hea Siinon MinuNimi

Meil on hea meel Teile kui Tallinki kuldtaseme kliendile esimeste hulgas teatada, et Tallinki reisijapiletite hinnad Tallinna-Helsingi liinil on muutunud veelgi soodsamaks: ühesuunapilet Tallinnast Helsingisse maksab kuldtaseme kliendile alates 17 €.
  • Teenite sellelt reisilt lisaks väärtuslikke boonuspunkte.
  • Kuni 11-aastased lapsed reisivad Helsingisse tasuta.
  • Lapsed vanuses 12–17 aastat saavad hinnasoodustust kuni 50%.
Soovitame Teil oma kliendikontole registreerida ka lapsed. Nii kindlustate tervele perele alati parima hinna ja kogute ka nende reisidelt boonuspunkte.
Lähete tööle või sõidate koju, Tallink tagab Teile Läänemere kõige soodsamad reisijapiletid, tasemel teeninduse ning kiired, kõikide mugavustega laevad.

teisipäev, 10. veebruar 2015

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...