laupäev, 18. juuli 2015

History 2015 jul.

 
Teekond mis viib üles ja teistpidi alla.
18 juuli 2015. Espoo.
 
Avariis osalenud Skoda Superb 2013
18 juuli 2015 Harjumaa.*
 

Eilse JA Tänase..


.

 Tõenäoliselt kivimaja. Suurem ruum, laevafuajeed meenutav, veidi korrastamata, niiskust aimatav. Nõrgalt valgustatud atmosfäär. Aknad pole märgata, või on peidus kardinate taga. Ruum on täis asju ja olnud pikalt kasutuses.
Siin ja seal võib märgata noortesummasid kes on tulnud väljast ja kes kõik on Eilse Vestluspartneri- sõbrad, kauged, endised, praegused.
Istuvad kobaras. Paremal, ümara olekuga sohval istub Eilne Vestluspartner.. Seisan sealsamas, räägime tõsisel ilmel mõne sõna juttu. Kusagilt on tuldud väljast, ruum ise mõeldud keskseks toaks, seintes magamistubade uksed. Ööbimispaigana mõeldes tulnud sinna, nn hotell.
Väljas olime, meenutas Riia kesklinna, talvist, sombust.
Istun ruumi servas, seal moodne arvutilaadne seade, sellest saab muusikat mängida. Samal ajal mängib kaks eri programmi. Kuvari keeran lõpuks suunaga vastu lauapõhja- see käändub nii, et laua ja kuvari vahele jääb vaba ruumi, ei raatsi päriselt kinni panna. Et on unetund.
Keegi oli küsinud, et kas jätan muusika mängima ööseks, no ei jäta. Keeran vaikseks. (reaalselt on lapakas lahti ununenud, töötab küll vaikselt ja pimeda ekraaniga, kuid valgustus mis eraldiseisev põleb ka hommikul kell 11 ärgates.
Inimesi, vaime liigub siin seal, nagu noortepidudel.
Seinte ääres on tubase uksed, lukustamata, kuid suletud. Mitmed magavad nende taga, küsin Eilselt Vestluspartnerilt, olles korra juba uksega eksinud, et kus wc- osutab vasemas seinas olevale luitunud kitsale uksele. Varasem wc jäi paremale. Plaanin minna magama, Eilne Vestluspartner veel mitte.
Siirdun tualetti ja ärkan. Kiirustan WC-sse.

Juhuslik pilt, pole seotud unenäoga, küll sarnane meeleolu.
Pildi omanik teab ise, et tema pilt on.


esmaspäev, 13. juuli 2015

ABCS


 K käis Ameerika autode väljanäitust vaatamas, olla mindki kutsunud, ma polevat saanud minna.
Igal juhul muljetest esmaspäeval. Polnud kohest autojuttu. Mis tegi rõõmu. No kuhu sa selle autojoru ikka paned, käed jalad teist täis niigi.
Jutuks tuli kogemus rohelisest välipeldikust. "Istusin sisse ja tead mis seal kirjas oli?"
"Fuck you?"
"ei."
"Sa pole mu päris isa?"
"Eiei."

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...