laupäev, 8. august 2015



http://www.candidslice.com/vanished-missing-persons-discovered-in-submerged-cars/
Inimese vanus on täpselt niipalju kui see on.
Eluaeg.

Pildid minevikust. 5. august 2015

 Maa-alused, või keldrikorrused. Pigem korrus allapoole, mitte sügavam. Peidetud salakäiku mööda jõuad matmispaika, seinal kivitahvel nimedega. Umbes 20 nime. Mõned nimed on raiutud kiviplaadile allpool tühjust, jättes keskkohast allapoole plaadi tühjaks. Sõdurid, relvavennad, langenud kadunud aegade lahingutes. Vaatan vasakul seinal asetsevat kivitahvlit ja hooman kaduvikku, nende kehad on kusagil siin.

 Teine pilt. Mees on tapetud, peidetud maa alla, koopasse. Seal on raudne pink, pingi all on mehe kingad. Rohkem pole tema elatud ajast mingeid märke.
See juhtus kaua aega tagasi, kuid kingade järgi saame aru, et mees oli edukas ja heal järjel. Miks ta siit maailmast ära lõigati, me ei tea. Me vaid hoomame avastuse hingust. Teadmist, et mehest on järel vaid kondid, kuid leitud needki. Mineviku pildid annavad katkeid mehe rollist elus.
Mingi shiffer annab veel koordinaate, et kus see kõik toimus. Seda me ei mäleta.
Välja ulatuv tasapind. Sobitumine mingi teise servaga annab koordinaadi.

 Viljandis on mingid udused pidustused, udune ja veidi märg aeg. Soo hingus. Vaatan mingit hommikust hetke, kohast kus on teabetahvel, teispool "Pallaadiumi", üle kraavi.
Tean, et + on seal laagris- mõtteliselt kus on kaevumägi, siiski ses loos pole seal kaevumäge. Olnud telkimas mõned ajad, ei taha mõeldagi kellega, kuid rõhuv teadmine kimbutab mõned päevad. Pole ka otsimas käinud, olen oma asjadega tegelenud, lihtsalt reegel on selline ja nii on. Umbes kolmandal päeval seisan teabetahvli juures ja näen laagripaigas kaugenevat +-i. Teeb seda üksi. Liigub ära, ilmselt nähes mind. Ilma ehmatamata, ilma emotsioonita, lihtsalt pöördub. Olles piisavalt kaugel, et hakata kehakeelt takerdama.  ei mäleta emotsiooni, mingi raskus jäi järele. Lõpetamata suhte raskus. Raketiheitjatest ülesküntud maa tulisus ja vaikus. Jäänukid, tükid, mitte midagi tervet.


 Sõdurid, suhted, ilmselt on siinkohal märgata teadmist nt teise maailmasõja päevil toimunud traagilistest lahkuminekutest, ei kohtutud enam kunagi, kes sai tapetud, mõrvatud, kaotatud lahingutes. Hilisem toodud tänapäeva, kuid emotsioon kordub sama nagu eelnevatel sõjaaegadel.
Teistpidi "kusagil ära" hinged ja see mis neist napilt järele jäänud.
Viimaseks tegevuspaigaks on üllatuslikult toodud linnusevaremed, kus on toimunud lahingud ja kus on nn käike ja koopaid.

kolmapäev, 5. august 2015

Jussikese 7 sõpra.

Miks just 7 sõpra, nagu ka
7up nimelise karastusjoogi
loojatel oli eelnenud 6
nurjunud katset luua
müüdav, joodav ja teostatav
projekt, on ka meie loos
oleva Jussikese eelnenud
6 katset veidi mööda..


Seitse pruuti

Mul seitse pruuti on,
neid kõiki armastan
ja iga päev neist üht mina külastan.

 Ikka Emma esmaspäev, Esmaspäeval tegi heina,
Terese teisipäev, teisipäeval ehitasid lasteaeda,
Karoliine kolmapäev, kolmapäeval ajas vasikat karja juurde tagasi,
Anette neljapäev, neljapäeval rohis ja kastis lilli
ja reedel Roosike reedel pesi pesu,
ja laupäev Liisake laupäeval koristas tube
ja pühapäeval paks Pauliineke.  pühapäeval pidutses kõikide päevadega koos




 Kui ükskord suren ma,
mind võtvad leinata,
mu haual käivad nad
ja lilli panevad.
Ikka Emma esmaspäev...

Kui ükskord suren ma,
läen taeva puhkama,
mul jälle pruudid ees,
ma jälle võidumees.
Ikka Emma esmaspäev...

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...