neljapäev, 29. detsember 2016

Mudelitähise eemaldamine.



Lihtsustatult - kas ja kuidas on võimalik ilma kaotusteta eemaldada tagaluugil olevad mudelitähised?

 Iseenesest mitte midagi ebatavalist, seekord siis vaid Rapid luukpäral sarnane küsimus ja muude tööde/asjade vahel, et teadupärast on sel mudelipõhised nimetused leidnud koha tagaklaasi allservas.
Kodus järel proovijale siis infoks, et klaasilt (ISIKLIKKU METOODIKAT KASUTADES) sellevõrra lihtsam võtta- ei jää suuremat kriimustamise ohtu. Ettevaatus siiski esmane.
Samas teadmata klaasi omapära, kuumutamisel veidi ette vaatama ja seetõttu jääb tähe eemaldamise järel aluspinnale rohkem liimiosakesi, mis algse tugevama kuumaga võivad jääda tähe enese külge.
Muudel juhtudel luugi metallpinnale, ehk värvitud osale kleebitud tähed ja seal kuumutamine lihtsustatud. Muidugi võib ju kujutleda, et tagaklaas kannatab ootamatuid kuumuskraade.. Kogu protsess hinnanguliselt ca 20 min.
Viis mida kasutan on tähti ükshaaval serviti 5-10 s. kuumutada, samas ajada niit alla. Võimalusel tähe teravast servast kumera serva poole, täht eemaldada, vajadusel kuumutada liimiosakest ja seegi sama teed küünega maha võtta. Koorub kergelt. Üks tähtede ühend korraga. Nt RAPID maha ja seejärel mikrokiudräti ja vahaga pind puhastada, on ka erinevaid kemikaale, kuid ei armasta neid - jääb täiesti puhas ja vahaga töödeldud pind.
Minu tööpõld näeb ette sarnase tegevuse uute autodega seoses, veidi vanemat plekkgeneratsiooni ei saa kahjuks hinnata kui hõlbus võiks sama teema olla..





Unenäovõnked, teadvuse hoovus.

Teadvus ja minapilt unenägudes.
Näitena saan tuua unenäo kus viibin Minana lapsepõlvkodus. Eelnenud ajastus. Vaatan läbi põhjapoolse paksu kardinaga kaetud pimeda toa kuidas kuuri uks on avali ja lambi kiired valgustavad erinevaid nurki.
Kusjuures viimane tegevus on mõtteliselt iseenda poolt juurde loodud, et kuidagi mingi nähtav tegevus luua sinna ukseauku.  "emme, emme, keegi kolab me kuuris ja viib asju minema." Jällegi unenäos on loodud "kellelegi" nimi, et justkui "nemad" võiks seda teha, kuigi mingit tõstust ei ole. Unenäo mina on samal hetkel teadlik juhtumist kuidas jalgratas ja veel midagi on sealt niimoodi viidud- järg justkui kaugele eelnenud unenäole, kust samast kuurist on vana jalgratas viidud- justkui siis kõige väärtuslikum asi antud mastaabis. Samas mõtteis kumisemas, et ah, pole mõtet midagi teha ka, las veavad ja jättagi kuuri uks edaspidi avali. Sealt edasi liigub magaja ärkamistsüklisse ja unenäosse lisandub ärkaja fantaasia ja teadlik mõte. Sõjaseisukord samas situatsioonis, kellegi sammud õues, kiired ärajooksmised, ikka sarnane pime öö. Ja plahvatused- toonitan, et juba teadlik mõte. Iseenda loodud film, mida näed unenäona edasi ja lood tegevust nn unenäopõhjale.
Kujutlus kuidas maja lendab õhku, et justkui võiksid tagurpidi pöördunud diivanvoodi all ellu jääda, kuidas sind ei leita, kuidas teoorias ellujääjad surnuks tulistatakse..
Viimane situatsioon toimub isiklikul fantaasia ja mõne ärritaja (äratuskell, sammud esikus) koostöös ärkamisfaasis nähtava nn unenäona.
Sarnast mõttetöö kujundust ja enda kasuks pööramist toimub minu unenägudes tihti. Minategelan kasutab oma isiklikku mõtet, et võimalikud halvad või ebameeldivad asjad teadlikult ära pöörata. Mõtteist juhitud juhuslikkuse lainetel liikuv minapilt. Unenägu on juhuslikel mõttekiirtel toimiv nähtus, mis osalt loob pilte mälust leitaval, osalt fantaasial. Tihti kasutades tegevuspaigana midagi ammust kogetut, isegi kui unenäos esinevad uued tegelased ja tegevused. Eri staadiumite unedel on erinev vorm ja raskus. Ööd enamasti rahulikumad, kui vahepealne väljapuhkamine.  Aga on ka erandeid.

Koht mida ei ole, kunagine Espoo keskus.

teisipäev, 27. detsember 2016

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...