pühapäev, 20. august 2017

Skoda Octavia ja leviprobleemid


 Vastandina igapäevastele tegemistele on vahel päris uusi ja huvitavaid nähtusi võimalik kogeda.
Üheks viimaseks nähtuseks on neiu M. Mitte küll reaalajas sama tee lonkiv või sarnaseid mõtteid püüdev tegelane vaid lausa müüginaine, kes ei jäta vist ühtegi võimalust kasutamata, et oleks see õnnelik lõpp kasvõi käega katsutavas seisundis. Või siis ratsutavas seisundis kui tegu oleks hobusega. Aga hobune ei olnud üldse jutuks, viimatine jutt jäi langevarju võimalikule kasutamisele ja hüppeks valmistumisele. Minupoolne survestamine, et peaksid äkki oma panuseid kergitama. Vaikus ja küsimus, et mis nimelt võik see olla.. ?
Langevarjuhüpe! Paremat ei tulnud pähe, ikkagi nö tavaline müügikõne ja kus sa siis seda fantaasiat nii kohe leiad. Igal juhul lubas mõelda selleüle. Pakkusin, et poole hinnaga- pool maksan ise! Arvas, et tema poolne ots läheks sel juhul liiga kalliks. Aga lubasime kumbki mõelda valikutele. Ja taas helistada, kuigi pakkus, et enamasti u kuu mõõdet kasutades soovivad inimesed tagasisidega tegeleda, mina pakkusin nädalat, e t  s o o v i  on helistagu siis. Lubas seda teha ja arvestada minu situatsiooniga leviruumis.

Vahepealne uitamine (tegelikult jutu algus) mööda maja ja mööda korruseid viis selleni, et kõne katkes u neljal korral ja alati helistas tagasi, pärimise peale sain rääkida oma tööst ja tegemistest. Vahepeal sõitsin autoga, nii sain paremini rääkida, olin toimetamas ja käsi vaba ja auto-keskkond tagas mürast eemaloleku. Avaldas lootust, et kasutan "käed vaba" süsteemi, muidugi ei kasutanud ma seda ja nii ka ütlesin. Sellepeale, teatas nii armsasti kuigi ametlikul toonil, et teeb näo nagu ei oleks seda kuulnud.
Kõnekatked ja naiselik armas tõredus, et peab mulle minutilisi kõnesid tegema sest katken koguaeg viis tegevuse kirjeldamiseni, levi puudusele maa-all, pidevale lärmi sees olemisele jne. Eraasjad, seletusele millist maailma/maa alust tegelikkuses hingan, et see mis mul on pole otseselt leidnud vajadust millegi vastu vahetamisele. 
Avaldasin soovi, et leiab need kümme muud tegelast kes on kohe nõus asjaga ja sain koheselt vastuväite, et tegelikult teda ei tõmba sugugi NEED kes on kohe kõigega nõus, et viivitus ja tunnetamine on asjad mis lisavad situatsiooni oma võlu ja asjalikkust.

Kümme minutit + eelnevad minutilised väljaütlemised. Pole kahju.
Konstruktsioonilt kaljut läbistav maja mille sisse sai mahutada konstruktiivse telefonivestluse- vaatamata leviprobleemidele.


 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...