kolmapäev, 12. september 2018

Lühike kirjeldus kahest sekundist. Loo tegelased on välja mõeldud. Keegi ei pidanud surema ega kannatama.


"Esiemade tarkusega pole siin midagi peale hakata" sõnas ta üksluiselt, samas jätkates "nii kui mõnd ämbliku näed, kaksa tal kiirelt pea maha, et hiljem poleks mingit seletamist!"
Teades, et ämblikul eralduvad pigem jäsemed kui neid kinni hoidev keha/pea polnud põhjust õlgagi kehitada.
Loolisuse tõik algas olukorrast kus seenesaak lubab koju tuua üksikuid, või mitmeid erinevaid loomariigi- või siis putuklaste esindajaid. Põdrakärbes varrukas nagunii. Hilisem episood, kus katel aeglasel tulel, ning sel pealispinnal on märgata mingit liikumist e. lubas avada suu, et teavitada konfliktsest olukorrast mõne kaheksat kombitsat omava liigi suhtes. Harvem, tihedamat viidet kannaks mõni pikaldlasem seeneuss. Veelgi pikaldlasem jääb oma seenega lõpuni.

Harilik seeneuss koosneb seene söödavast osast ja ei karju hambaall. Esteetiline tunnetus ei luba sellist olukorda, eetikast pole juttugi. Seeneuss pole kaitsealune liik. Küll siis anum millesse korilus andub, kuhjab end seenemaailma see osa millest pole korje hetkel ussi nähtud. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...