teisipäev, 1. mai 2018

1.mai 2018


 Raadio kahel on sünnipäev, seda siis esimesel mail. Ja nii juba 25ndat korda. Maimuke saab kahekümneviie aastaseks. Mäletan esimest sünnipäeva, sain olla siis täpselt nii vana, et mäletada  avapäeva - raadiost kuuldav esimene päev raadio kahe elust.
Raadio oli siis läti? päritolu raadiotehnika 111, ülemõistuse veneaegse mõõduga kandiline sang. Väljatõmmatava antenniga ja ühe kõlari ja kassetiauguga.

Täpselt selline nagu siin:
Tagaseinas oli sel ka kõlariväljund, et asjaeest aparaat.
 
 
Raadio seisis köögikapil nn tööpinnal. Hiljuti oli UKV asendunud FM sagedusega või muud sarnast, igaljuhul oli onu vaeva näinud ja vasta ploki sisse ladunud. Oli selline suviselt soe ja mesimummudega kaetud päev, jooksime toa ja õue vahet. Lähikonna metsas oli peidetud kellegi IZ päritolu mootorratas, nii okstega kaetud ja seda siis sai piilumas käidud. Pikali oksteräga all, mõõdikuid katvad klaasid kenasti terved ja muidu selgelt sõiduvõimeline, mis oli üllatav tavaliselt romudega täidetud loodust silmitsedes. Siis oli see väga tavaline.
Selline oli esimene mai 1993 aastal. Mängis raadio2 mis oli elavama muusikaga kui sellele eelnenud vikerraadio programmid. Sellest päevast alates kuulan Raadio kahte võimalusel ikka.
 

 
 

 
 

 
 

esmaspäev, 30. aprill 2018

Löögirühm 1.2.3.

 Imestan aina millistel alustel on mind või neid teisi kolme paigutatud nn löögirühma. Ja kõik ülejäänud tegelisnskid on sellest ilma jäetud. Süüdi võivad olla me beebiausad näod, puudu veel rukkilill nööpaugus, või tuleneda võimest midagi justnagu ära teha. Selmet, et rutiinabielu küüsis igapäevast leiba kappi panna ja sama teist teed kapist välja võtta. Ohu märgiks on ka oskus riietuda stiilselt ja väljapeetult - kätteõpitud valem, et kuidagi eristuda ja näha laiemat silmapiiri. Kõik muu tuleb nagu filmilinal. Rahvusküsimust muidugi pole, täpselt pooleks -  kaks üht ja 12.
Kakluspool jääb ahtaks, kuna enesekindlus lubab jäägitut vastasseisu neile kellel see puudub.
Niisiis oleme diplomaadid täiesti uues mitte küll vastloodud maailmas, kuid kujutlusvõimet appi võttes jääb puudu vaid pool planeeti. Kui saaks ütleks järgmised koordinaadid, tugiüksuste ja põhikoosseisu kokkusaamispunkti, saamata vihjata millelegi jääb antud tegevus ära. Küll tuleb üllatuda ehk mõnelgi, kuid sellest pole tihtilugu kellelgi meist pääsu. Pääsuke ja hunt on nüüd karjaloomad ja linnud ja meie pere ja muud loomad.

Seinale kritseldan A. 

(neljas tulemine)

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...