pühapäev, 3. veebruar 2019

Mitu häält on inimesel.

 Kirg teha midagi selget ja mitte nii väga loogilist on inimeseks olemise rõõm. Rüüta seda tegevust siis millisesse mantlisse tahad. Klaasid põhjani, kuniks ei pea pudelisse SOS kirja asetama. Tänane hommik oli oodatust lumevaesem. Seetõttu õnnestus auto parklasse tagasi tuua- varahommikune laadur oli mõned kohad lahti kaevanud. Lisaks toitsid parklakohti läbivad sirged lõpuks tunnetatavalt rattaalust kindlat pinda. Postkaart oleks valge olnud, teatavate muhkudega- nädalapäevad tagasi. Lõpetavad selle talve ära, mõtled tagasi millestki kui unustatud aega. Seega paras aeg, et ilmeksimatult koju kätte tuleb praegu see lumerohkus. Kui sul pole kuhugi minna läheb raskeks või kergeks, oleneb millises suunas mõtted ja jalad viivad. Linna keskuses seda muret pole, pargid kuhugi suvalt ja teed mõned pikemad kõnnid, õhtune ja öine aeg on parkimine tasuta. Hommik liiga varajane poleks, sai eile nõksa kaugemale jäetud auto, parkimine tuntud kohta laupäeva hommikul nõudnuks kell 9 kella liikumist. Täna tõin auto parklasse tagasi, teed lahti ja ca 10 parklakohta samuti. Raputa kõik minema või neela alla, oleneb kas oled juba hommikust söönud.
Mina olin. Köök oli just eilsega valmis saanud, lõpukoristus jäi küll uude nädalasse. Nädalaga tehti kogu köögi uuendus, viimse nagini, kõik vahetati välja ja värviti pinnad. Värskelt valminuna oli tööprahti üksjagu. Okei, esmaspäeval jätkavad. Mul on siin allüürnikuna võetud proua kes asus koristama- köök ka nagu tema kasutatava ala all. Korduvalt olin kinnitanud, et ehitus ja remont eeldab siiski nendepoolset lõppkoristust, aga tal oli naabritega mingi oma kohtumine olnud sel teemal. Et siis sai head nõu millest kinni hakata, et ise koristada. Köögi ehitus muidu kestab kaks nädalat ja nädal on möödunud.. Sisuliselt valmis, peale koristuse. Mis siis eeldatavalt tuleb esmaspäev-teisipäev. Proual polnud mahti oodata, las siis teeb oma aja parajaks. Võib olla on tal õigus.  Pean oma plaanimajanduse üle vaatama, kui tulevad sellised ootamatud ja kirglikud koristamishood kesk nädalavahetust. Mingit rahulikumat paika vaatama enesele.  (Koristus käis esmaspäeval, lisaks sain paberi, et mina kui üürnik, kinnitan remondiga rahulolu/mitterahuolu, tuua välja see mis ei sobi või mis on tegemata, puudulik.)
Tööl on vahetused 8-16 ja teine nädal 10-18. Seekord siis teine nädal oli. Uus süsteem, et tagada hiliste klientidega tegelemise võimekus. Muidu pole viga, saab hommikuid millegi muuga sisustada. .
Mitte küll see nädal mis möödus kui linnutiivul, kel lendamiseks luba puudub. Hommikuti tulid töömehed ja mina kes ma olen müra suhtes ülitundlik laksin sama teed või varem välja suitsule, tööle, et mitte enne õhtu kella 18.30 naasta. Lisaks ilmestas möödunut nädalat kinnisadanud parkla, et siis iga õhtu leidus 5-7 ja hommikuti 2-3 autot mille pöörlevad elemendid lumes lootusrikkalt või vähem lootusetult kinni. Päev pakkus enamat, siis polnud ennast samal lainel. Esmaspäev olin ise kinni, 1.5 tundi. Lund oli palju ja polnud ka lükatud, niisiis kergelt sulale minev teekond hakkas nagu soomülgas läbi vajuma. Igast otsast ja nii mida rohkem kaevasid seda sügavamale vajusid, kõhule jäid nagunii kui madalam persealune. Peale juhusliku mööduja abiga välja tõmbamist tegin lähikonna tasulised parklad selgeks omale. Ööaeg tasuta ja hommikul nagunii võtsid auto, et kuhugi minna.
Nüüd saab isegi madalam MX-5 me tanumal parkida. Kui tead õigeid kohti ja enne uue lume tulemist ja valgel ajal on seegi võimalik.

Aga aitab sellest jamast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...