laupäev, 20. oktoober 2012










Jou. Keerdus trepil on viisakas eemalduda
sisemisel keerul,
ometi teen seda laiemal astmel,
suust tulev suitsupahmakas vastutulijat tervitamas.
Ole tervitatud võõras & kustumatu mälestus-

see esimene minust, saab
ühteks su sissehingatava õhuga.
Ei plaaninud ette, kuid möödudes võiks olla lähedane.


 

Ilusat kellakeeramist nädalalõpul. ;9
 






Üleminek.
Zone.
Rehadega kraapijad ja tunnimehed teevad aega parajaks.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Teemavahetus.

Asjast piisavalt möödas, et avalikult lugeda.
Oodatud kriitika tegijatelt, said mis tahtsid.



Ühe plaadi lugu.
Too esile
Neljapäev, 12. mai 2011 Kell 18:47.
Muudetud Neljapäev, 16. juuni 2011 Kell 17:58.
1. Paanika
Esmasel kuulamisel ehmatab plaadi sissejuhataja oma otsekohesusega.
"Lihtsalt aura minema" ja selle järel kostab kõlaritest kopsimist mis ei meenuta bassi. Esimestel kordadel häiriv, Sõnadel on selles loos kõrvaline väärtus. Esimene on muusikaline pool.
Tundub, et loo tegija pole osanud täpset suunitlust leida selles loos. Kas nad kaklesid selle tegemisel? Ka järgnevatel kuulamistel jääb meelde, et tegu plaadi esimese looga. Tihti ei oma tähtsust millest loo kirjutaja tahab meile jutustada.. Selles loos kõlab hirm ja soov kellestki vabaneda. Põhjustest lähemalt teavitamata. Paanika, mees tõmba minema. Las ta jääda plaadi esimeseks looks ja me arvestame sellega. Siiski on tegu olulise lüngaga, et saab ka niii. Sooviks seda lugu ilma sõnadeta kuulda. Või siis osa sest.
Mida tahad, ei saa aru. N-rvilisus.


 

2. Sõnu pole vaja
Seega sõnu pole vaja, et öelda tähtsaim sul:
"Vaja rajada meil rada, mida kõndides kõik hull
Ununeb,
Uus on veel ees."
Segadust ei ole- nii kõlab sissejuhatav osa plaadi teises loos. Vokaal on the best ja sõnadega mängimine. + meeldib mingi kolmas veetlus.. ehk on asi laulja tämbris?
Selle taustaks võiks mängida aafrika trumm või paaniflööt mis iganes, pole tähtsust.
See lugu on remixides lemmik ja neist meelitas järjepidavaks kuulamiseks remixplaadi neljas lugu.

3. Hasar (t)
Ainult ja ainult liigutamiseks mõeldud lugu. Sõnadel kaudne väärtus :) Mis tekitab noortes sellist viha? (a) Et tekstiosa kannab endas palju märkamisväärset, kuid seetõttu ei jää ka paljuski meelde. Jääb tunne, viha, kättemaks. Muidu hea kulgemiseks. Viha + beat teevad ses loos omavahel lapsi! hea (a)
Seetõttu on ses ka üks hingetõmbehetk.

4. See öö
Nostalgilise algvormiga sõnad. Mingi varasem tekst mille romantiline pool on avaldunud, et mõista selle sõnade ilu. Muusika võinuks taas olla mis tahes.. Aga sellisena jääb lugu kummitama.

5. Tugevam

6. Vii mind endaga
Selle lauluga sain kogeda kahtepidi shokki. Esmalt sõnade liiga lihtsat käsitlust kuulates. Hiljem aru saades, et tervikuna kõlab lugu oivaliselt, sõnadele rõhku (2.2 või enamat) lisamata. See lugu on täisuslik õhtusisustaja. Vähemalt tõsiseks taustaks :) Aga see pidev kordus ongi asja mõte. See mida olen eelnevalt ja järgnevalt ette heitnud, et liiga tihedad sõnad.-..

7. Võid tulla minuni

8. Muudatus
Selle loo algus meenutab pühapäevahommikust kuuldemängu. Või vähemalt selle eelreklaami. Plaadi üks the best 5 lugudest. Ja kindlasti erinev teistest. Ballaad. Häälematerjalil on antud vaba voli..

9. Koopia
Kindel muusikaline pool ja sõnad & nende kooslus püsib ühises vannis. Paigalseismiseks mitte parim lugu.

10. Reveal yourself
Lugu mis vallutab ameerika. Või saksa, või midagi.

11. II Dimensioon
Lugu mille muusikaline pool on loodud laulu järel? Niiöelda sillutuseks. Laul on lauldud mahedalt ja kindlalt sama rada sammudes nagu originaalis. Tänased kuulajad, kes pole seda lugu varem kuulnud leiavad ka selle esituse meelepärase oleva. Jään ootama klubimat varianti, kus soolol on väiksem roll. Kus muusikal oleks enam kandepinda. Ja see oli Caatri poolt ka tehtud. (Originaalist lähdudes)
Meloodia jääb tahaplaanile, kuigi sõnad on omamoodi ja kindlasti mitte igavad. Mingit suuremat vaeva pole kõrvale kuulda. Lugu on võimalikult originaalilähedane ja sellevõrra ka mitte halvem. Jääb keskmisele, kuulatavale tasemele. Lugu ise on ju hea. 3p.

12. Transit feat. Don R
Muidugi on 22 viimane taks. Ford Transit, diiselmootoriga. Transsiviivas loos. Õnneks on tegu fantaasiaga. Keegi ei uneleks sellises situatsioonis, hellituslaul .) Sõnad on naljakad, beat võiks olla milline tahes..Sõnum siis sel lool esmane. Selleks on toodud sisse ka külalisesineja. Ilus lugu, lubab vanu roostes asju näha veidi valgemana..

13. Hard

14. Sahtlissekirjutatu
Nummi :) Sina minu loo keskmes.. Vajalik lugu. Sellest tuleb albumi pealkiri. Meenutab mu/su/ta ex girlfriendi..

15. Tugevam (extended)
Tundub, et tegu on varasema loominguga, mõtlik, meloodiline. Annab igatustele hoogu.. Pikk versioon ei soovigi end kiire rütmiga elus hoida, jäänud on rahumeelsed hetked, klaveri sõrmitsemine.. Mis minu jaoks on hea.

16. Vii mind endaga (extended)

Plaati olen kuulanud järjepidevalt viimased nädalad. Ja mida rohkem kuulata seda suurem võimalus, et meeldib. (heas automängijas ,)
Kõik lood on ses kogumikus olulised, erineval moel.



pealkiri- miks naljakat lugemist :D
Ent tänud, üks kõige põhjalikum ja huvitavam kiri, mis mulle kunagi üldse postkasti on tulnud:)

Päikest:)

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...