reede, 27. oktoober 2017

Käänded

Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga

Mis- Ketas.
Mille- ketta
Mida- ketast
Millesse- kettasse
Milles- kettas
millest- kettast
millele- kettale
MILLEL- kettal
Millelt- kettalt
mIlleks- kettaks
Milleni- kettani
Millena- kettana
Milleta- kettata
Milllega- kettaga

neljapäev, 26. oktoober 2017

(l)ihtne väljaminek

 Kui palju on elu EestiS muutunud 20 aastaga?
Kui aaastal 97 pidi roideid purustama, et saada see 8000 eeku siis täna maksad selle vabatahtlikult autoesindusse remondikuludeks ja topelt.. ;) (16 000 eeku millegi eest mis ei ole käega katsuda) Müstilised ja aukartust äratavad summad tänapäevas. (Nb jutt on lavastuslik ja toimunud kellegi sõbra sõbraga ja tavapäraselt just nii need asjad teinekord ongi)

teisipäev, 24. oktoober 2017

Nv

 Kohtan elukaid nendega sammu pidades vanas ojasängis. Suund sama, meeleheide või sarnane sunnib neid edasi minema. Järgnen mõned meetrid kõrval, olen jälgija. Vastu tuleb meelitava olekuga tänapäev. Keskmise elueaga keskmise välimusega naisterahva näol. Elukate perepea seisatab ja võtab noaotsast antud toidupala vastu. Nälg ja minevik on ühte nägu. Nüüd saab olla vaid olevik ja sellele ehk hakkab tulevik ligi. Usaldav elukas võtab toidu ja jagab seda ümber kogunenud perega. Kõigil on hea meel saada palukest. Minevik on nüüd seljataga ja uus energia oli pikalt oodatud.
Teadmine, et toit on mürgitatud saabub elukaperele vaikimisi kohale.
Meelde jääb vaikiv kokkulepe. Pereliikmed küsivad, et kas lähme nüüd koju tagasi, koju- kuhugi oma isiklikku tare. Ja pealikelukas sõnab, et ei ole sellel enam kaalu- nad teevad sinna nüüd nagunii miski muuseumi.
Surevad olematuses.
Kaduv kõiksus. Suurem osa on juba läinud. Alati on see nii.
Me lihtsalt ei hooma seda- elame laenatud kehas 0-100+ aastat.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...