teisipäev, 16. veebruar 2016

Sõbrapäeva nädalavahetus. 20 suhtlust.



Police officer Sadam. O. Avage pagasnik.
~~~~

Reede öö

Laevast maha tulles sain esitada dokumendid, suunava viite avada pagasnik ja soovid heaks teekonnaks. Teeolud kohati ka lumised, veidi radaotsivad, kuid enamasti sõidetavad ühele laevast maha saanule.

Pagaripoisid, turva, kodutu. Ootamatut segajat ei ole või, ei ole.
KEILY V Apollo. Alguses on harjumatu, kuid kui tihedamalt käia siis täitsa harjumuspärane.

Laupäeva hommik.

Lõunakas oli kinni, vähemalt sain linna siseneda teiselt suunalt, mitte Tallinna mnt-lt. Sealt siis Riia mnt-lt alla ja kaubamaja parklasse. Veidi jahe tundus, kuid siis ikkagi kohvikusse.  Pagaripoisid. See just avati, sain kohvi ja neli eilset pirukat. (värskeid hakati just tegema, see on loomulik) Kõrvallauas istus panditagastus-härra. Istusin, maitsesin jooki, pirukat, vaatasin niisama idülli enese ümber, sees, kõrvalpool. Äärmiselt meeldiv ja armas hommikupoolik. Käis ka turvamees, küsimas letist, et ega väga segavat faktorit ei ole. Ei olevat, selge, siis heasti ja lahkus. Lahkusin ka mina, et käia kaubamajas. Ülakorrusel oli apollo pood end kolinud beebimaailma ja vastupidi. Kas aknad on nüüd rohkem või vähem ei teagi. Isiklikult pean aknaid oluliseks. Seda suunda väga ei esine suuremates kaubakeskustes, müügipindadel. Ostsin raamatu, kõnetasin müüjat, et arvas kui tihedamalt käia siis harjub ära uudse asetusega. Muidugi on see nii. Aga tore oli olla, viimati oli siin mingi noortemess ja rahvast tõesti palju.

Lõunakeskus pank. uued noodid.
Juuksur. pÜHAP, kell 8 õhtul saaks,, a siis okei.
 
Laupäeva hommik. Pärast.

Kell 8 ootasin oma korda. Lõunakeskus tehakse täienisti lahti kell 10. Pangaosakond pole mingi erand. Ootasin veidi, liikusin all-linna. Aga sellest oli eelnevat juttu. Niisiis 10 läbi oli taas linna üleval otsas ja sain pangast uued noodid. Makseteks hea küll. Lõunakas ringi liikudes leidsin juuksuri, kuid tema leidis, et homme kell 8 õhtul oleks esimene aeg, no siis ma juba tagasiteel.
Ka tänavamuusikat täis särgipoest ei saanud sobivat asja. Küll sealgi sai jutule, nimelt suuruste osas ja loogiline ju, et inglise k. S mall, M edium, L arge annavad suurusest tõese pildi. Ostetav ese ei sobinud materjali osas, pani kuumama kuu poole.



Mom. Vene piir.
Kodumetsa kohinad.

Laupäevavalgeaeg.

Kuigi aega oli sitta kanti, ei saanud sellest lasta end häirida. Seega otsast kinni ja teekond Võromaal.
R2 hommikusaade oli parajaks taustaks. Seal kohtusin emaga, käisime vene piiri tripil, kohalik konstaabel jalutas koera seal. Lumine veidi, siiski enamasti kevadootuses, läbinähtavalt. Nagu need asjad ikka on. Isegi lillesibulad ajasid võrseid üles.

Ristiisa. Euro jootraha. Arve 8.90.

Laupäeva õhtupoolik.

Sisse astudes sammusin esmalt letti- kas vabu laudu on. Üks väike aknaalune siiski oli, seega tellisin kala ja suure kohvi. Olin vist jälle lõunakaringi kaudu tulnud, seekord siis lõunamaalt, kuid kahevahele jäädes kas kohe vilj. või vahepeatus Tartus. Jäi viimane, kuna hommikune tulek sai nii vara ja toiduasutused kinni. Maitses kenasti ja seal kus turg, otse sillaaalt läbi ja taskusse sammud viisid.


Oomipood Tasku. Sonata tahab ikkagi vahetükki ja kümmet kükki.
Kingitus.ee Tasku. Igavlevalt lihtsalt peale.

Laupäeva õhtupoolik.

Lõpetades oma päevategemisi Tartus, juhtusin mööduma poest, kus saab tehnikavidinaid. Meenus ka Huundäi.Soonat. AUTO MIS NÕUDIS UUT HELIVÕIMENDUST. Okei, küsisin siis letitaguse spetsialisti käest vajalikku nõu ja aitas googeldada, ise polnud ajanappusel selleni jõudnud kahjuks. Vajadus osutus nimelt niplitele, millega saab maki taha ühendada konverteri ja remote. Kahjustamata ühendust. Omal kasutasin omal ajal hambatikku. Surutuna koos uudse ühendusjuhtmega algsesse pessa. Arvasin, et on mingi oletatav päris asi selleks. Oletas, et on ,kuid pole pakkuda nii, isegi vastav vahetükk valmis ehitatud olevat olemas. Lihtne ühendus. Nüüd kui saan siis googeldan. Kui leian aja selleks. Nädalavahetused kinni kahjuks. Niisiis igavlesin veel veidi ringi, olin end ära lubanud järgmisele katsele, kuid NATUKE TASKU HOIDIS KINNI. Nii tundsingi kellegi puurivaid silmi. Pöördusin ja mõned hetked hiljem laskusime dialoogi neiuga kes müüb kingituste ideid. Hetkel asendab, hommikul kümnest. õhtul üheksani. Siis veel napp 20 minutit olla. Väljusin 10 eurose kinkekaardiga. Eelnevalt oli käes pudelisse kätketud Saaremaa vähekarboniseeritud allikavesi ja võrgus Pomelo. Need kulusid õhtul ära. Ma i mäleta kus parkisin, kuid tänavad olid tõmmanud jäiseks. Maanteel polnud viga.


Natasha. Tänan. 66  snt jotsi. Arve 6.60

Pühapäeva algus.

Äratus oli tegelikult kella peale ja päris vara. Sealt veidi autosõitu, mille tagajärjel ja eelnevaid kokkuleppeid omades sattusin oma voodisse. Uni. Kuskil 8 ja kaheteist vahele mahtus. Tegelikult pole sellest midagi rääkida. Omas voodis on juba võõrastav magada, kuigi omadused petavad. Täitub 10 aastat. Ikeast ja tänapäevalgi samal raamil põhinev mudel müügis, küll on muudetud madratsi üldist vormingut ja katteriiet. Hind alla 300 £


Sisko. Tee, kohvi?
Proviisor/farmatseut Viljandis. EI JUHTU KA SIIS MIDAGI, KUI TERVE KARBITÄIS ÄRA SÜÜA

14 Veebruar lõuna.
Peale ärkamist oli vaja välja minna, kohvik või tee. Sattusin ka sööma- lõunakandis päike, kui oleks selge olnud.
Sealt leppisime siskoga kokku kaubanduskeskuse külastuse. Pool 2, või oli see pool 1. Igalljuhul veidi hilinedes sinna sai mindud. Vahepeal klõpsisime sõbrapäevapilte ja võtsime lumesajust päeva sellisena nagu ta on. Vahepeal olin oma gigantsete ostudega ühelpool, viisin asjad autosse ja naasin apteeki. Viimane tund aega kehva olla, seletasin rohumüüjale. Et see siin peaks aitama, viidates letil toodud palavikueemaldajale. Jutt läks pikemaks nagu sellistel puhkudel ikka. Et jah, korraga kõik alla neelata tekitaks vaid maoprobleeme, muud midagi. Ja ühest täiesti piisab, kui tunne paraneb. Muidu 2-3 pole ka mingi küsimus. Oli valmis vett laenama, et koheselt kraami  tarbida. Kinnitasin, et vesi olemas. Juhtumisi ostunimekirjas Saaremaa vesi, nõrgalt kastreeritud.
Hiljem oli sisko telefoniotsas ja mul muud tegemised, pakkus, et istuks toas jooks kohvi ja teed. Pakkusin, et ei soovi, alles tulin magamast ja väljas napid tunnid oma asjadeks, et laevale, ehk Tallinna.
 (Vahepeal leidsin samas linnas teise kaubanduskeskuse, tegin sealt telllimusoste.  Koridoris pakkis keegi oma liha kokku, samuti vorstid ja sealt tuli siis degusteerimine ja latt mingit tavalist suitsuvorsti.)

Anna. No proovige seda purki liigutada ;)
Tauno. Hess. Kuidas Sõbrapäev möödus?

14 veebruar õhtu.

Annast läbi sõites ( olin selle endale mõttes lubanud) peatusin poes. Kohv, komeedi kommid. Palusin pool kilo, umbes, tuli täpselt pool kilo. Siis niisama, et palju neis purkides raha on, mis ajast kogute, mis teete sellega, kas keegi ära pole tahtnud pätsata?  Aga te proovige tõsta. Ja tõsi, purk ei liigu. Muidugi pole siinne jutt nüüd üleskutseks purgid tingimata liikuma saada, võimalik on kõik. Lihtsam on sinna veidi juurde lisada, ka paberraha. Mida olevat täpsel 0 ühikut. Sentides on kogus u 80 kilo.

Vahepeal astusin kohalikku Hessi. Lihtsalt möödaminnes, kuna paik lahti ja miks mitte midagi hambavahele võtta. Pärisin hessi eine. Härra letis mõtles natuke ja soovitas hoopiski kebabieinet.
Olgu. Hiljem tagumises lauas nutiseadmes istudes ja toitu süües vestleme teemadel: "kuidas val. päev möödus, mis ise teed, mis on bürgeri sees, mis kogus või asetus on bürgeriteos esmane. Millised bürgerid on isiklikuks tarbeks, kas tühi kõht on hea vastuvõtja teravustele, õpilane jne"
Oli mõte kirjutada sarnasest loost, et kuidas on võimalik kedagi ära tappa nii, et burger lihtsalt sööb su seestpoolt ära. NB: Friikartul oli natuke ülesoolane.


Sadamajärjestus. Nii palju asju annate või,)
Laev. Kas teil on comfort pilet?

14-15 veebruar 2016 Hilisõhtu, varahommik.

 Viimased meetrid lumesajuses päevas ja 0 temperatuuris mõjusid õhtuhakus sümmeetriana hommikust.
"Nii palju asju?" Urvitan end luugivahel ja tekitan suuga küsimuse.
Neiu naeratab, loeb ilusate valgete, veidi mustriliste küüntega toodetava piletipuru kokku ja sõnab mis ja milleks. Pistan vajalikud papitükid autosse ja laeva.
Laevas olen tekitanud vastava isikliku ruumi, ehk siis comfort klass. Neiu igaks juhuks küsib sissetungijalt e minult, et pilet ikka on v? Loomulikult on. Kaks tundi rahu ja vaikust, keegi võiks tuled ära lasta.
Mina ja veel keegi 1 persoon kuskil taganurgas.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...