laupäev, 2. jaanuar 2016

Tujurikkuja 2015 - "Ei ole üksi ükski maa"


Värske müüginumbritesse arvestatud keskklass.

Noppeid tulevasest Mb- E klassist.
Kui siin on jutuks olnud, et praegune E. on tänaseks üsna uute mudelite/konkurentide varju jäämas, siis teistpidi vaadates on hetkes hea meel leida turult väärikas 2009 aastast toodetav E- klass. Täna saab seda veel uuest peast osta. Täna on see aeg, kui mõjub veel lahedana. Kindlasti üks minu lemmikuid, uus/"vana" MB tänasel päeval.
Mäletame uuendusaegset mudelit värskelt liinilt tulnuna, äärmiselt delikaatsete uuendustega kaasa läinud mudel. Tuues värskust ja leidlikke lahendusi, olla taas noorenenud.
Samuti seda 2009 aastat, kui eelnevat mudelit ignoreerinud disainer lõi uue mudeliga autoturul kaardipaki segamini, alustades täiesti nullist. Uus ideoloogia, uus välimus.
Tänane uus E- klass, mis stardib eeldatavasti suvel 2016, on selles-suhtes kuidagi tuttav, meenutab oma olemuselt nii C- kui S klassi. Sobides nende kahe vahele.
Ka salongipoolel on kahe "äärmuse" kokkuvõttev joon märgata.

E 2016
E 2016


Ilm

Samal ajal kui E- riigis kraadipügalad küündivad peamõõtes kaelani- lähenedes miinus kahekümnele, on meil pehme suusailm. Napp miinus seitse ja lumesadu. :)
Ilusat alanud päeva. :)

2.1.16

 Keelata kellelegi armumist?
Seda ei saa - tunne mis kaasneb eelnevaga, on midagi kohatu ja kõikvõimsa vahel.
Seda ei saa kontrollida, keelata. See tuleb läbi elada!
Õnnelik on see kellele jääb kõrvalseisja roll.
Amen.


-Kus kass on?
-Ma ei tea.
-Kus koer on?


Filmid sel- ja eeleval päeval mida poole silmaga vaadatud sai.
Kirsitubakas
Breakfast at Tiffany's
Waterworld
Ja veel mõned korduvad..

reede, 1. jaanuar 2016

Pidume tsas.

 Kõrge kaarega on võimalik nüüd alla vaadata ka neil, kelle istumisaluseks loomaks on Jaguar.
Head autoaastat kallid autohuvilised mehed ja naised :)

Sedakorda pisimaasturite mailt, võrdluseks Porsche Macan.
Tooksin veel nimistusse Range Rover Evoque. (Audi Q5, BMW X3 JNE..)

Diil on kahepoolne

Teip on kahepoolne


Leidsin ühe huvitava tekstiloo - Ameeriklaste kõige halvemate autode kirjelduse.
Tahan seda siinkohal jagada.
Pilte ei lisa, sest tegelikult ükski foto ei too esile auto käitumist või käsitlust.
Pilt on reklaam ja väljakutsuv nähtus, sooviga uut toodet müüa.
Allikas on Postimees tehnika, kus on avaldatud tõlkeloona, artikli päises ilmus foto igihalja Yarise sisemusega.

Ameerika tarbijaajakiri Consumer Reports tõi lugejateni autod, mis tänavu skaalal 1–100 kõige vähem punkte teenisid.
 

Tagant viiendaks platseerus 47 punktiga Toyota Yaris. Vaatamata hiljutisele ilulõikusele on Yaris jätkuvalt aeglane, kõrvulukustav ja reisijaid raputav auto, kus juhi osaks langeb ebamugav istumisasend ja nigel kiirendus.

44 punkti pälvis Scion tC. Tegemist on sportautoga, milles pidavat puuduma igasugune sportlikkus. Välimus on peibutav, juhitavus on halb ning närve söövad mootori monotoonne undamine ja summuti kurblik ulg. Autot testinud juhid kurtsid, et rooli taha istumine on kui laskumine koopasse.

Elektriauto Mitsubishi i-MiEV, mis sai 35 punkti, sõidab ühe laadimisega läbi tühised 95 kilomeetrit ning uuesti saab aku täis kuue tunniga. Nimelt on sõidukogemus paras õudus ning hoo saab sisse nii vaevaliselt, et pidavat paha hakkama. Sisustus on otsustavalt odav ja väidetavalt sõidab ka mõni golfikäru paremini.

Mitsubishi Mirage sai 29 punkti ning väärib oma nime. Klient tuleb kohale odava hinna ja madala kütusekulu peale, kuid peab õige pea pettuma. Pisike kolme-silindrine mootor tavatseb vibreerida ja rool pidavat olema kohmakas. Lugejad kurdavad veel selle üle, et lärm on kõva ja sõit aeglane.

Jeep Wrangler Unlimited sai vaid 20 punkti. Tegemist on huvitava nähtusega, mis põrub põhimõtteliselt igas testis, kuid on fännidele alati armas. Lausa 76 omanikku tunnistas hiljutises küsitluses, et ostaks veel ühe, kuid igapäevaselt asfaldil kulgedes on kogemus justkui omamoodi karistus. Auto on jonnakas ega taha kuuletuda ja ühtlasi võtab palju kütust (keskmiselt 14 liitrit 100 kilomeetriga).

Tasapisi eesmärgile jõudmas. 2016

 No teate- kui sinu unenäos peaks esinema üks loom. Nii nagu minul juhtus, seda esimese jaanuari ööl, võib teha järelduse, et "unenäo näitajal" oli ikka kaval mõttelend leidmaks just sedasorti elukas.
Ta räägib sinuga, ta on sinu küljes kinni, teeb armast olemist. Samas on tegu loomaga kes justkui leiab sinus midagi empaatilist. Õngitsed ta madalast veest ja too otsustab, et on nüüd sinuga. Seda kogu unenäo vältel, erinevates episoodides, teema võib isegi kardinaalselt muutuda- tema on ikka kuuehõlmas.


Happy new year

pühapäev, 27. detsember 2015

Tekstuur

Mulmulmulmul väiksed kalad,
kus on teie väiksed jalad,
Vaat malm mul jalga pannakse
mind mere aga põhja lastakse.
Mis te nalja heidate
ja oma jalgu peidate.
Seal kõik mind kiisad kiidavad
ja suured haugid austavad.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...