neljapäev, 17. september 2015

-

 Ei tohi lasta kaduda unustustesse teadmisel, et tegu on traagilise sündmusega millel omad vastutajad. Pole tegu teise maailmasõja aegse, justkui kaugeks ja paratamatuks jäänud sündmusega.  See tahtmatu või tahtlik sündmus on toimunud hiljuti. Meie endi inimestega. Osalised on siinkohal riigid, muud võimud ja kannatajad. Ometi mitte vastutajad. Keegi ei taha tunnistada eksimust. Keegi on paigutanud meetmeid ja vahendeid, et säiliks vaikus. Värskendav on lugeda - kui mitte asjaolusid kiirendavat, siis vähemalt südikat UUT kirjutist antud teemal.

Kaugeleruttavaid mõttevoogusid kalli kaasmaalase peast.

Näide, kui inimene saab asjadest aru- küll omamoodi.

esmaspäev, 14. september 2015

Nupuke


Lugesin täna üht rate postitust, õigemini kommentaare. Pildi all tuli välja, et keegi on siis maininud- Kaunitar oled;) Ja samas järgmine lisab vastupidist- Ilutus oled sa.

Ilutus- Kooslus millestki ilule vastanduvast, ja see kõik jätkuvalt vaataja silmades.
Kas ilutus võiks olla midagi mis on rahe e. jäänõust tuleva lubaduse alla jäänud?
Ilmselt mitte.



pühapäev, 13. september 2015

Aeg teeb oma, või teeme seda ise

Ma näen musti ja valgeid. Disain on muutunud, õigemini läbi me silmade ja aju liikuv informatsioon muutub. Disain on jäänud samaks sellel kellel see olemas, kuid ajaga tulevad peale uued suunad- esmalt harjumatud, hiljem korduvad ja mõistvamad. Ja eelnev taandub, jäädes kahe vahele ja sellest edasi. Jäädes mõistmatuks, et kuidas selline asi sai olla.
Autodisain parkimisplatsil.
Märgata on, et näiteks Audi A3. Alates esimeses mudelist on endiselt arusaadav. Välimusest häirimatult kasutust leidev. 
Ja "futuristlik" Nissan Primera suutis odavaks ja vanaks saada segamatult, aegumatu disainiga.
 Muidu rahumeelsena, sobivana tundunud, mõned aastad tagasi tootmisest kadunud A6  tekitab juba segadust. Nii esmane, kui uuendusjärgne. Nii ka elnenud põlvkonnast ei räägi, omal ajal eesrindlik ja disainilt uuenduslik.
Disainikeel on niivõrd teise suunaga täna.
Samas 90ndate alguse Audit võib tänapäeval kenaks e aegumatuks nimetada.
Küll on tehniline vanus oma korrektuure tegemas.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...