laupäev, 12. detsember 2009

06.11.09 reede

kUUeS. Päev.
Jogurt on homse kuupäevaga.

Tööpaiga uksed sulguvad. Jalad on märjad. Päeval oli jope kaelus ja pool seljaosa märg. Nüüdseks see kuivanud. Õues käib Veel kaks autot. Autocleani Volkswagen ja must BMW- paikades kuhu nad hetk tagasi jätsin.
Lõrtsine ja tuuline ja sajune ja märg ilm. 45. Minutit tagasi sain teada millal on Fiat Punto maailma parim auto.
Chris saatis mu uut Versot Toyotale ära viima. Lubas veel ette helistada, et millegagi tagasi saaksin. Leidsin selle pesuhallipoole üles. Ajasin Verso sisse. Kuivatasin Verso ja kõndisin müügipoolele.
Pesuhallipool on ühendatud hooldusega ja hooldusmeeste peamine keel oli rootsi. Küsisin ühelt, et kas see on pesuhall. Ümberringi oli palju autopesuks mittevajalikku kraami.
Pesuhalli sisenemine oli nagu Trooja hobusega seotud teema. Mina oma hõbedase Versoga ja kõikjal ümberringi rootslased.
Rootslaste maa ja korraga olen selle keskmes tehes nägu, et kuivatan Versot.

http://www.vastranyland.fi/ekonomi/1864655.jpg
Försäljningschef Lars Wikman vid Ekenäs bilcentral berättar att Toyotas mindre modeller är eftertraktade även som begagnade och håller sitt värde rätt så bra. FOTO: NINA AHTOLA

Müügipoolel vaatasin, et keegi on teadlik, et viib mind Autocleani tagasi. Laususin ühele vanemale härrale, et pean tagasi minema. Noogutas ja rääkis. et sai kohe aru, et olen Autocleanist, et mul need vanad rätid käes.
Ootasin veel ca 10. minutit. Keegi ei teinud nägugi. Siis Tuli üks müügimees, et Chris soitas, et ootan ja andis autovõtmed millest tuleb täispesu ja millega saan tagasi.
Fiat Punto lumeall. (02 vuosimalli)
Parimast parim.
Publish Post


Tööpaigas koristasime, tõstsime Chrissi VW bussi kolast tühjaks, võtsin kuus autot sisse ja kojumatk. Teed olid libedad ja termo näitas nulli.

Peugeot 307 (meigiks ettevalmistatult pestud)
Peugeot 307 SW (meigiks ettevalmistatult pestud)
Volkswagen Golf III Variant (meigiks ettevalmistatult pestud)
Mazda 323 F (Tuleb täispessu, kuna vanem auto ja meikki ei tule)
Opel Agila (meigiks ettevalmistatult pestud)
Fiat Punto (Tuleb täispessu, kuna vanem auto ja meikki ei tule)

Hommik algas Toyotale töölesõiduga., kui Toni helistas, et pean Tammisaarde minema. Viisin Sakule õlled Toyota meigihalli rohelise prügikasti kõrvale ja suund järgmisele 40nele kilomeetrile.
Kohapeal ootas Mark kes oli haige ja lasi mu sisse, et saaksin Opeliga (viimase malli vihre astra) algust teha. Jäin üksi. Tegin Opelit. Hiljem tuli Chris. Tegime Punase Avensise lõpuni. Siis Uus Auris. Uus Urban Cruiser, Uus Verso. Chris viis autosid tagasi.
Tuli ka üks Renault Clio. Täispessu
(sisaldab peale pealtpesu, mootoripesu ja ustevahede pesu, salongi puhastust ja kiiret imurit ning klaaside ja mattide pesu)
Sealt sain CD "rellumixi"

http://farm3.static.flickr.com/2571/3807229945_2e055882cd_o.jpg
Pildil: Clio kauge esivanem Renault 4

reede, 11. detsember 2009

5, November 2009

5.
Õnnelikud hetked tulevad lihtsalt- Venida kuuekümnega tihedas rivis ja korraga saad seitsekümmend ja pikivahe. Nii oli kojusõit täna. Tammisaarest.
Libedust ja esimest lund ja lumesadu saime alates eileõhtust. Kergelt valgeks.
Täna läks suuremaks sajuks - seda alates peale tööle jõudmist. Ei muud midagi. Korra sain ka suvepapudel punase tuliuue golfiga lumest välja ukerdada. See oli tänane viimane töö. Koos eripärase kuivatamisega. (Igas paigas tehakse uute ettevalmistust pisut erinevalt- siin on suur osa tööst õigel kuivatamisel) Poolneli sain minema, et sõita Nordea panka Virkkalas. Asulasiseselt olid teed rohkemalt libedad. Äkkpidurdust ei saanud teostada, kui vasakul pool teed seisis parktuledes politseibuss ja paremale jäi nurgatagune Nordea millest just möödusin. http://www.geocities.jp/shijimi_1_2/15677.JPG
Siis nõksa edasi ja vasakule majadevahele lumisele teele mis läks veidi allamäge. Ringi pöörata ei kannatanud. Tagurdada ei saanud- auto liikus ikka allamäge. Siis lasin otse allamäge- kuni tuli väike majadevaheline teelõik vasakule. Manöövisin sinna vahele ja veidi loogeldes sain majadevahelt välja täpselt sellesama politseibussi taha teel liikuvatele sõidukitele teed andma. Ees oli Nordea sissesõit.
Sain Nordeani ja jätin auto pargipaikadest paremale. Pangas maksin arve ja sain juhatatud koogi ja kohvilauda. :)
Kohvi ja koogitaldrik näpus ja uksevahel veel öeldes, et "pole hullu" kui üks telleriproua tuli aitama, et pääseksin uksest välja. Ei tea kas sooomes on teada selline ütlus?
Istusin lumesulasese musta autosse koos kaasaantud meeleoluga. Helistasin Tonile, et käime DNA Palvelus ära. Siis nii oligi. Sõitsin Lohja kesklinnast läbi ootele. Kussar tuli peale. ;( Käisime DNAs. sealt öeldi, et 12. okt. on liin lahti tehtud ja anti vikapalvelu nr. Toni käis tankimas ja tuli kah korterisse. Siin näppisime modemi juhtmeid ja Toni helistas Vikapalvelusse. Kehitati kuuldavalt õlgu. Pidi väga üllatav olema, et netti pole. Oli töesti.
Nüüd saatsin Toni minema ja kirjutan seda lugu.

Hommikul mõtlesin, et vittus külm tuul, pikk töömatk ja meeleolu ja kole hommik. potpotpot...
Aga Mark käis veel hommikul koera jalutamas!

Õhtun ilm oli vastuolus hommikusega.
Lumi, libe, lörtsine, märg.



Hommikul külm tuul ja sentimeeter lund kodu - akna - alusel teel.

Tvst jookseb reklaam kus teavitatakse kohaliku staari plaadist mis on nüüdsest Pristmas saadaval. Tõmbaks paraleele meie kohalike lööbikutega- See ja See plaat- nüüd Maximast saadaval. Vou.

neljapäev, 10. detsember 2009

4. november 2009 kolmapäev

4. tänased tegemised. Tammisaare Kroonikad.
Fiat Marea Sisepuh., aknad, silicon. Olnud tümpsuauto. Kaabeldatud.
Fiat BraVO Sisepuh., aknad, silicon.
fORd Escort Sisepuh., aknad, silicon. Olnud tümpsuauto. Kaabeldatud.
Kia Sorento Vaha, aknad, silicon
Toyota Carina E Vaha, aknad, silicon
Toyota Verso esit.
Toyota Yaris disesel. esit,.
Volkswagen Golf plus uusi
Peugeot 807 "elektriuks"
Istmed sisse, matid sisse. Rattad sisse.


Hetk tagasi helistasin taas internetiteenust opereerivasse firmasse.
Päeval ei jõudnud oma järjekorda ära oodata. Kolmel korral suunati edasisele numbrile ootele ja kohvipausi antud 15 minutist ei jätkunud.
Rikete otsenumbri (Vikapalvelu) mille sain Tonilt sain teada, et pean homme minema klienditeenidusse koos oma paberitega ja laskma liini avada või teenuse perse saatma
12. Okt. - kuupäev mil tegin lepingu ja ostsin modemi ja kaablid.
4. Nov.- päev mil ootan netiühendust

kolmapäev, 9. detsember 2009

3 november.

3 november.
pole veel hilja novembris.
'
Duracell Plus vahetus Panasonic Essential poweri vastu.
Muusikakeskuse pult on jälle meiega meie kaootikas.

Nüüd on kell kaheksa ja magama. Kuus äratus.

Vänta kellale vastassuunas keerates libises Nissan Vanette Cargo "väntmehhanism- külgaken" tihkelt kriuksudes kümmekond sentimeetrit alla- kyljeaken kukkus mehhanismile järgi.
Toyota enese platsilt pärit kaks Vanettet ja üks Hiace olid viimased (pealtpesu ja renkavaihto) millega kokku puutusin enne, kui Kalvi Renault keskusesse viisin ja koju sõitsin.
Pidin küll panka minema, et maksta üür, kuid arvestasin, et teen seda homme- renaulti keskus on kiviga visates kodulähedal. Pank jällegi tööpaiga lähedal kust olin just lahkunud.
Homme lähen Tammisaarde ja arve tasumine jääb ära. Ehk edaspidi. Netiühendust pole endiselt.

"Olar, ütle oma synniaeg" sain konkreetse kysimuse koos võluva naeratusega yhtses paketis.
Kassaluuk oli lahti ja läbi avatud autoakna kostus vastuseks parool, Piletid olid lunastatud ja kell näitas 20:25.
Oli esmaspäeva õhtu.
20:29 olin laevas. Tagantpoolt lugedes kolmas auto.
Jõudsin. Teades Tartust alates, et jään ajahätta. Nii umbes kahekümne minutiga.
Kõhutäiteks kulutasin veel lubamatud kümme minutit, et võtta üks Adavere pitsa (muud neil lihtsalt polnud peale supi). Söömiseks sõidul.
Hilisemalt poleks midagi saanud.
Laevas lugesin Autolehte js kylitasin kusagil vahetekil aknaall.
Aga lähme ajas tagasi..

Reedel sõitsin hilisele laevale. Sealt edasi Karini kodujuures oleva teeristini. Sain sealt Chimmu.
Sõitsime Tartusse.
Tartus märkan, et soome kaardiga puhelin on kadunud. VoiVoi.
Chimmul olid kelmikad lokid. (y) minul oli telefon.

--//--

Krediiti on võetud 9000-
Poole vähem, kui möödunud kuul.
Aga enne palka on veel üks eestiskäik ees.
Punktideeest peaks saama korra tasuta. (ei saa enam tervet reisi. vaid miinus 200-eeku = 10 punkti. )
Selleks on vaja netti.
Vittu.,

Laupäev algas Chimmujuurest. Sõitsin Enne kaheksat sealt minema. Tartu bussikas otsisin veel autost telefoni. Seal tuli Ane peale ja sõitime Otepäält läbi, et jõuda võrru. Otepääl oli Avalloone laupäevased lahtiolekud lõpetanud. Sõitsime Võrru, võtsin ingejuures pargipaiga ja otsustasime, et käin maksan arved ära pangas. Inge ja Ane sõitsin edasi Vana- Saalusesse.
Pangas ei läinud edukalt. IBAN .vale. Ostsin siis veidi süüa endale ja sõitsin Vastseliina. Kodus polnud kedagi. Võtsin ka suuna Vana Saalusele. Otsiti vanaisa.
Tegin mõned kõrvalpõiked metsade ja teedeääres. Sõitsin koju tagasi. Jõin kohvi. Helistas Chimmu, et tuleb minujuurde. Häälega. Sõitsin Vastseliina suunduvale parempöörde teeotsale ja Chimmu tuli hõbedase Hiluxiga., Normull.
Sealt sõitsime otsinguile. Käisime veekogude ja kobraste võetud puude ääres. Mitmeid kordi autost välja ja otsima. Armatuuris Aku tuli vilkus pidevalt. Käisin veel kodus, et emaga kaks sõna vahetada, jätsin auto käima. Minemasõites sain sõita 200 meetrit ja elektrer läks lolliks. Jätsin seisma ja enam edasi ei saa. Auto ei käivitu. Generaator sossu.
Pidasime plaani. Leidsin ühe treilerinumbri. Helistades sain sealt teise- kuna neil Põlvataga kinni kõik. Saime auto treilerile ja võrru. Sealt kõndisime kesklinnast Bussikasse, jäime bussist maha ja möödus veel tunnike, et bussiga Tartusse.
Tartu bussikas kohtusime Anega kel oli ka enamat aega. Ajasime juttu, jõime värskendavaid kuumi jooke.,
Siis jätsime Ane üksi, võtsime takso ja sõitime Chimmujuurde. Õhtul lahendasime Punase veini.


Pühapäev algas Chimmujuures, sai veidi magada. Siis võtsin oma viimase linnaliinipileti ja sõitsime kesklinna. Sealt ostsime mulle päevapileti (40-) ja looklesime mööda sirget tänavat Lõunakeskusesse. Seal andis automaat mulle raha mille vahetasime eurodeks, et saaksin soomes oma üüriarve sularahas ära maksta.
Sealt sõitsime tagasi linna, et leida tee kiirtoiduputkani.
Sealt leidsime vajamineva kõhutäite ja siirdusime teispool teed olevasse bussiputkasse sööma. (Päikselisem ja soojem)
Mööduv proua soovis naeratades head isu, muidugi tänasime südamest.
Siis õigele poole teed ja Bussiga Chimmujuurde koju plaani pidama.
Seal genereerisin mõtte, et otsin netist Generaatorit ja siis, et vajan rendiautot olles ühe genereeritud generaatori leidnud suvepealinnast pärnust.
Rendiauto otsimine võttis aega. Tartust ei leidnud. Võrust aga küll. Chimmu tegi vahepeal meile süüa ja lahendasime valge veini. Õhtu.



Esmaspäev algas Tartus ärkamisega. Linnaliinis jänest sõites, Sealt Atlantise peatusest sillaalt läbi Bussijaama. Võru bussile. Võrus Võttis meid peale Must Range Rover ja sealt edasi Rendiautosse. Teekond algas Pärnusse. Must bmw vajas Generaatorit. hilisem telefonikõne eilselt treilerimehelt keelitas meid minemast, et remonfdimees mõtleb midagi muud välja. Romula generaator on paljusõitnud autolt ja 2000- krooni pluss sõiduaeg pole seda väärt.
Võtsime siis suuna Tartule, läbi Otepää. Sealt võtsin Sakule kaks kasti õlut.
Tartust sõitsime läbi ja Tallinna maantee ääres kinnitasime keha. Sealt edasi Telefoni otsima.
Diil- Chimmu sõidab ristist tagasi raudteeni, kui leiame telefoni.

Chimmu sõitis tagasi raudteeni.
Karin oli telefoni leidnud. pühapäeval sealt, kus korraks autost väljusin ja sain selle sealtsamast tagasi.
Hiljem Tartu tagasi, väike vahepeatus Chimmujuures ja Annelinna Selverist tuli kogu minu praeguse külmkapi sisu.
Täpselt Võrru jõudes sain teate, et auto on valmis. Kell oli 15:40. Helistasin autorentijale, et toon neljaks auto ära. Viskasin ostud, õlled Inge Seati, tankisin nissani, viisin auto ära. Teeäärest, elektripoe valguses võttis treilamees mind oma kaheistmelisse väikefurgooni. Viis autoni. Maksin rahad 2600- ja 600-) Sõitsin tagasi meie ootekohta elektripoe parklas. Võtsin Chimmu. Paigutasin maki autosse. Sõitsime Inge autoni. Panin oma asjad autosse. Vajutasin kella õigeks ja tõin kiiruga selverist kuuspaki. Aeg oli sada. Viisin Chimmu koju ja ralli laevale algas..







Mil on aega enda asjad paika panna, et ei tuleks koju vaid sööma ja magama vaid värskeid ja teotahtelsisi mõtteid looma ja neid ellu viima?!
Tana kukkusin lihtsalt magama..

teisipäev, 8. detsember 2009

30

30 O. EELvIIMANE.

Eelnev on kõik mis enne viimast.
Kuniks peatükk pole sulgunud pole ka seda ainsat viimast hetke.
Millele järgneb vaikus.

Propeller tõmbab- kontsert laupäeval kell 21. Paide kultuurikeskuses. Esinevad koos Kosmikutega.
Tean, et ma ei lähe sinna, kuna aeg ja teemad on piiratud ja sõitmist saab tohutult.
Siiski ei ütle veel ei.
Ja laupäeval, kui leian end võrust ei tõmba kuidagimoodi paidesse. Tartuu küll ja sealt Paide veel 100 km.

Täna ja nüüd olen veel Lohjal Soomes. Kell kaheksa hakkan liikuma. Kümme läheb laev "Star" Kaksteist olen Tallinnas ja kaks öösel kuni pool kolm ..(hetkel helistab Ane, et teha järelepäringuid homse liikumise osas..)
.. olen Tartus.
Hilisem SMS kinnitab,. et Ane on homme kell 8:05 Tartus.
Tartust liigun hommikul maha, et vahepeatusega otepääl liikuda Võrru (pank) ja sealt Vastseliina tegemistesse.
Kusagilt vötan kotitäie süüa, et täita Lohja külmkapp ja kodust võibolla ka printeri (kuigi pean siis ostma ka värvid mis kokku ca 600-700 eeki.)


Peale tööd Küsis Kalvi meile Rendi Hiace ja Toniga käisime Espoos mu sängi järel. Nagu Lutsu "Kevades" Nüüd siis voodi toas ja tuba täis. Saan paiguta ja märgata, et põrandavaipa ja diivanilauda võiks olla ja arvutilaua saaks veidi rohkem nurka, eemale paigutada. Netti pole endiselt. Hommikul andsin lappari tagasi. Õhtud jäävad lühikeseks ja tühjaks vaid netis sõeludes. Magamist peab juba varakult alustama. hea, kui enne ühtteist õhtul.
Äratused on kas kell kuus (Tammisaaren autoclean) või kuus nelikümmendviis. (Lohja Toyota)

Üüri maksmine ebaõnnestus. Netipank nõuab IBAN koodi mis on ka olemas ja ometi väidab, et vale. Igatmoodi sai proovitud.
Eeestis käin pangas ja vaatan mis seal saab sellega. Tahan ikkagi netiteel maksta oma makse.
Vastasel juhul pean sulas ja eurodes kaasa võtma üüriraha. Saan siis Soome Nordeas ära maksta. (+ 7 euri teenustasu)
Palga sain esmaspäeval.
Praegu on nii, et peale krediitkaardi täislaadimist jäi kätte XX XXX- krooni millest läheb maha üür XXXX-
Liising XXXX-
Ja Statoili krediit XXXX-
Uus kuu algab nullist.

Vaiksed ajad aga töö käib jõudsalt:P
Siis ongi nii, et ostan eestist söögi ja kütuse.
Soomes ei kulu eriti.
Toidupoes käin harva ja kütus olemas.
Olmeasju ei osta, riideid ei osta, tehnikat ei osta.
Kulu on eestist toodud toit, laevapiletid ja kütus.
Detsembrist saan krediidivabalt alustada.

esmaspäev, 7. detsember 2009

28 okt.

28 okt.
Täna tahan teile rääkida oma päevast.
Kuna käisin täna esmakordselt oma autoga uues tööpaigas oli mul jällegi võimalus pikemalt muusikat kuulata.
Tagasiteel sai eriti hea feelingu uut Black eyed peasi plaati kuulates. Helide maagia ja tundmus, et audiot võiks veelgi edasi arendada. Jälle uued, paremad kõlarid? Siis peaks peamängija välja vahetama. Aga originaal sobib liiga hästi armatuuri. Võimendit ja Woofer+ it jagub küll. Esimesed Tweetrid ja komponendid võiks olla paremad. Praegused Focal´id on ostetud Ca 1800- krooniga ja kasutusel pole ka nendega kaasas olnud Tweetrid, kuna originaal andis sama kõla. Muusika valjenedes võiks siiski parem tweeter olla.
Nominaal on komponentidel 50 W Max võimsus 100 w.
Siit see erinevus, tarvis on 100 w Nominaaliga ja max kusagil 150- 200.
See max pole nagunii kunagi kvaliteetne. See vahepealne on just see mis mängib ja kuulmismeelt mõjutab. Minul on selleks vahepealseks võimsuseks 50 w ja seda on selgelt vähe. Võimendi on suhteliselt maha keeratud, et kaoks võimalus kõlar üle keerata. Aga kvaliteet on praegugi eeskujulik. Minujaoks. Pole teist paremat veel kohanud. Kui jätta kõrvale kallid originaalseaded luksusautodes.

Chris võttis uue ilma registrimärkidetta Golfi ja mina sain äsja meigatud Daewoo Matize ja läks lahti ralli Vw esindusse. Golf ees mina tossava Daewooga järel. Kiiruseks sain 80km/h. Rohkemaks ei jäänud lihtsalt aega. Praegu on jah hea lasta aga esimesed talvised ilmad on asi paha- neil enamusel suvekummid ja teada, et vähemalt mõned nädalad enne korralikku talve laseme ka libedaga suvepapudega. Uued- need eriti. Need tulevadki alati suvekummidega treilerilt maha. Kui hoolduspool jõuab enne ära vahetada on hea.
Vw esindusest sain vastu Fsi 1.6 kolme uksega golfi mis tuleb ilmselt meikki ja Kris võttis Golf +
Hiljem viisime Toyotale Chrisipoolt vana avensis ja minult 06 MALLI Corolla sed.
Vastu saime vana mazda 323. aastast nii 91.

Hiljem tegin üht peugeot 407 kupeed. vaatasin üle ja Õhtupoolik alates kella kolmest Punase Hiace sisepuhastus koos kuudiosaga ja selle hilisem liigutamine hallis - oli vaja hallipõrandaid siivotada ja ei saanud arugi kuhu ma pargin ta nyytd siis. Chrisris jäi yletööd tegema ja võtab ise autod sisse,.,
Hommikusest Vectra meigist varastasin Umbrella. Selline monotoonne ja pisike. Nagunii poleks kellelegi vaja olnud.!!??!!!!

Ma pean koti ära pakkima. R eedel eestisse. Homme Lohja Toyotale. Ilmselt ka reedel. Ja reedel saab võib-olla oma voodi ära tuua Espoost.
Internetti pole ja kõneaega ei ostnud.
Internet on- aga läpparis ja dna netitikuga mille sain Tonilt laenuks. Peaks omale läppari ostma. Täitsa tõsiselt. Aga ei, investeerisin uudsesse modemisse pea 50 euri ja ootan veel kuu, et hakkab olema netti.
Ok viimane oli nali. Homme tööjuurest helistan. Väga kahtlane igaljuhul. Kas viga on minus või minu arvutis või ega ometi.. Teenusepakkujas????



 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...