laupäev, 11. juuni 2016

Navigatsioon. Pidurdusteekond. Pidurisupport, läbipuuritud piduriketas.

Toon teieni minu arust väga hästi lahti seletud põhjenduse.
Mis justkui teeb küsimuse rumalaks.
Postimees tarbija

«Sõitsin üle pika aja selle parvlaevaga Star. Tallinna sadamasse sõites hakkas laev hirmsat moodi kõikuma. Milles asi? Ometi oli tuul ju olematu, pole varem teiste laevade puhul sellist kõikumist täheldanud. Miks Star sadamasse sisenedes hirmsasti logiseb ja kõigub?» soovib lugeja teada.
Vastab Tallink Stari pikaaegne kapten Tarmo Ojamets.
Laev kindlasti ei logise. Manöövrite ajal vibratsioon suureneb, see on alati nii olnud. Tallinna Vanasadamasse sisenedes paneb laeva kõikuma lainetus, mis on tekitatud tuulest ning laeva enda ja teiste laevade poolt. Mida kiiremini laev sõidab, seda suurem on selle poolt tekitatud lainetus.
Tugevam vibratsioon kui ka lainetus tekivad laeva kiiruse vähendamisel. Kui ajaliselt on graafik lahedam, siis saab kiirust vähendama hakata varem, sadamast kaugemal ja sujuvamalt. Kui aga on ajaliselt kitsam, siis alustame kiiruse vähendamisega hiljem.
See võib teinekord päädida sellega, et laeva enda poolt tekitatud laine saab laeva enne sadama väravat kätte ja paneb laeva kõikuma natuke enam. Kindlasti arvestame navigeerimisel alati ohutusega.

 

reede, 10. juuni 2016

Velgedest ja piduritest e. visualtuning võib varjata igavad pidurid.

 Kui tekib kahtlus auto võimsusnäitajatest, tasub märgata esimest velge ja selle taga asuvaid piduridetaile. Plekkvelg tõenäoliselt on tavamõistes igapäevaautol ja ei nõuagi läbipaistvust.
Valuvelg võib olla milline tahes, kuid vastavat näitu milleks auto suuteline, mõõdab esteetiline kooslus nähtavatest piduriosadest. Piltidel 2016 aastast Civic ja Civic Type R


neljapäev, 9. juuni 2016

Veidi L.



"Me oleme puhkusel õpetajad ja võitsime äsja loteriiga"

 
 
Üks sumedamaid hetki Bondi filmist. Agenti koju sundiv nais-kõrval-tegelane on broneerinud kohaliku
odava toa. Bond seevastu ei sunni end asjaga kaasa, lukssviit parimas hotellis. Sümpaatset
nais-kõrval-tegelast ootab asjatu surm, just peale elama hakkamist, nagu ikka.
 

09.06

Natuke jahe - saas mitte lõputult..

One story

Vastus küsimusele.

 Pealt-vaates rongi liikumine, kerges pöörangus, täiskiiruses.
Hetk ja.. eraldub vasakult kaljult terav nurk, või midagi  ja rihib end sihikindlalt rongi külje sisse.
Emotsioon.
Eelnevat näed, edaspidisele lisanduvad emotsioonitajud.
See on hetk mida nimetada viimaseks.
Kihutav rong paiskub segamini, koosseis laguneb ja osake sinust koos temaga. See osa mis kuulub siia. Et asjal oleks mõte, siis sa elad seda uuesti läbi. Rongitäie inimeste traagika võrdub ühe inimese elutee rööbastega.
Tühjuse ja ränga ootamatuse kokkumäng. Mida mõistlikult seletades ei oleks tohtinud toimuda, kuid mis justkui oli ette määratud. 
Pole valu, on ruumiline vahetus, kiire ümberkehastumine.
See kõik jääb nüüd eemale, kuid mällu. Et kui küsida, saad sellise vastuse.














 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...