esmaspäev, 20. november 2017

t-p-v-t

 Bussiga sõites on kasulik kaasas kanda kõrvaklappe, vastasel juhul osta need bussijuhilt, näiteks 1.50-ga. Nimelt siis ajaviitmise mõttes on võimalik kuulata, vaadata erinevaid meediume. Ekraan, oksekott ja söögilaud on olemas, järgmisest suvest vaat, et tasuta. Kui just nii läheb on päris ootamatu situatsioon nendes õhtustes ülebronnitud väljumistes...
Hiljuti vaatasin Muumia filmi- seda mis 2017 aastast. Klappe polnud aga ei igatsenud, kinos muidugi täiesti oma maailm, samas bussis sobis see, kui ümbritsev päris ära ei kao. Teine reegel on kinnitada turvavöö. Seda nii suurtes kui väikestes. Viimane väikse kogemus oli selline, et magasin kogu tee. Kaks tundi, vs eelnenud reisi kahe tunnine film.. Mõlemad reisid samal päeval, lisaks laev, lisaks autosõit alla kahe tunni. Kaheksa tundi transpordis, lisaks tunnid transpordisõlmedes veedetud ajale. Ja kellapealt oli lugeda kaks tundi kõndimist päevas. Tiheda päeva sisse mahtus õnneks seljanka meeldivas toidukohas, kook ja piparmündikakao. x2.

pühapäev, 19. november 2017

Tartus ja teed.

 Paljud kes on sõitnud Tartus välja või sisenenud linna Tallinna suunal on kindlasti märganud teetöid mis kitsendavad suunavööndeid. Nimelt siis on tee telgjoon nihkes varasemaga võrreldes ja üht poolt julgestavad teetöödel tavapärased plastikpostid. Tahaksin siinkohal ära märkida pimedas tekkinud võimaluse, et paljud pole päris veendunud, et posti ja eemale viidud telgjoone vahel kulgemine on õiguspõhine, nimelt vastutulevad autod pole alati leplikud, et nende poolne telgjoon on nende suunavööndist miski pool meetrit kahmanud ja sõidavad tavapärases laiuses, ulatudes näiteks peegliga üle telgjoone. Olles nüüd see vastusõitja olen mitmel korral pidanud ohutuse tagamise tõttu postide vahele põikama, häirides sellega tugevalt sirgjoonelist kulgemist ja sõidurütmi, kuid mis sa saad teha, kui vastutulija ei märka ohtu, ei märka, et suunavöönd on kitsam mõlemas pooles ja telgjoone asukoht on muudetud. Peegleid maha sõita lihtsalt ka nagu ei viitsiks..
Ehituse iseärasuse tõttu on sarnane pilt kord ühel- siis teisel poolel liiklejale, seega antud juhul pole tähtsust mis suunal sõita. Olukord kerkib nii ja naa. Pimedas ja vihmasajus pigem häiriv.

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...