neljapäev, 25. november 2010

indi

Madu peseb kätt.
http://www.aslimasti.com/html/humor/happens/index.html
Kas inimene saab rauast üle? Või raud saab inimesest üle. Oleneb maast.

Vana aja eestlaste mängu, laulu, tantsulust tulenes inimeste omavahelisest võõrastamisest.
Loomadega saadi lihtsamalt hakkama. Eestlane on ikkagi eraldunud läbi ajaloo oma pere ehk iseenda rüppe. Vanas ajas elades tuli neil tihti taluda ka naabreid (e. "suitse") Selle meldivamaks muutmisel tuli abiks ühine stressieemaldaja koduõlu, ning sellest tulenevalt erinevad pillimänguoskused ja karaokeeelane- rahvalaulud.
(Millal tuleb uus aeg, küsisid targemad üksteiselt, nõutul näol)
Hilisem laagerduv sotsialismiaeg nõudis hakkamasaamist betooni kapseldatud ämmade ja äiadega- nende kuiva tsemendipuruga segatud seltskonnaga.
Tsemenditolm ei soosi lahtise suuga laulupidusid.
Sotsialism võttis võimaluse rahvalaule laulda, kogu repertuaar oli uuenenud.
Uued laulud ei läinud tõsisele eestlasele korda, töö tehases võttis naha märjaks ja õhtud täitis televiisor.
Hea sõnaga jäädakse meenutama aegu kus kogu küla põllul stressieemaldava laulu saatel vilja lõikamas või reht peksmas.
Tuli ette ka tapmisi kuid need rohkem kirekurjast.
Kirglikud maainimesed on Eestlased olnud juba põlvkonniti..

Uus aeg on käes- ka neile veel erinevatesse maanurkadesse vikati najal tukkuvaile piibutobidega vanahärradele ja lamba seljast villa ketravaile memmedele.
Uus aeg. Kas pole tore.

Kuressaare linnavalitsus loobub autojuht Kaljo Vedro teenetest, teatas Kuressaare linnapea Urve Tiidus eilsel linnavolikogu istungil peetud tavapärases ülevaates "Olukorrast linnas".
Tiiduse sõnul lõpetatakse Vedroga teenistussuhe vastastikusel kokkuleppel, kirjutab Saarte Hääl. Tiidus märkis, et kindlasti on 68 aastase Vedro lahkumise üks põhjus see, et linnavalitsuse väikebuss sattus nädal tagasi liiklusõnnetusse.
Bussi roolis oli Vedro, kes on linnavalitsuse üks staažikamaid töötajaid. Lörtsisel teel libisemisse läinud buss põrkus Tallinna piiril vastu teepiiret, keegi õnneks vigastada ei saanud.
--
Liiga palju stressi linnavalitsuses?
Sellise lörtsiga kaovad ka nooremate inimeste sõiduvõtted ja ei saa süüdistada vanust. Kui inimene on tööle võetud ei saa tema vallandamise põhjus olla osakonna enese varaga toimunud õnnetus. Siin jääb mulje ka võimalikust pealesurutud süütundest autojuhile.
Inimene jääb inimeseks ja autojuhti palgates peab arvestama võimalike õnnetustega - vähemalt teoorias. Linnaametnik kes ise rooli ei keera ei saa ka vastavat õnnetust tekitada. Kahjud peaks enesestmõistetavalt kindlustuse kanda jääma.
---
Jäägem väärikaks.
Mupo tegevus pealinnas, "loodusliku" ja nii igiomase ja vajaliku stressi tekitamine inimkonnas? Seda on meil vaja.
Põhjamaades ei kujutaks ettegi, et igal hetkel võib su auto minna oma teed ja seda riiklike jõudude poolt, inimlikkus on liiga ületähtsustatud mõiste? Eestis jääb see tihti vaid mõisteks. Siin võetakse suvalist kodanikku nagu pätti. Võõras oled? On suhtumine ehk parem. Seadust tuleb järgida, seaduse järgimise kontrolli tuleks lubada EESKÄTT inimlikud ja oma peaga mõtlevad inimesed. Seda juhtorganitest alates, kellel oleks kusagil teadmine, et inimene on ikkagi inimene. Luust ja lihast. Su naaber, sugulane, noor ema, pensionär, tühja taarakotiga kodutu.
Sealt edasi koolitada oma töötajates situatsioone nägema erineva nurgaalt. Morn ja keelav, käskiv töötaja ei saa isegi oma tööga väga rahul olla?
Kui inimesel jätkub viisakust ja soovi asju lahendada, peaks riigiorganite poolt palgatud "ka inimestel" olema varuks jäik ja kalk kalkulatsioon ja paragrahv. Kuid justnimelt varuks. Esmane on inimlikkus. Ka nende raskemate "klientidega" toimetades.
Palju on kuulda olukordadest, kus linnakassa täitmine ja jäigad põhjendused on parkimistöötaja esmane valik. Auto veetakse peale juhi vaateväljast kadumist. Selliste olukordade järjepidevast kordumisest on näha, et ei ole märgata inimese väärtustamist. Ametnik on eelkõige ametnik ja sealt edasi.. Kas seda on vaja. võibolla peaksime enamalt ringmänge mängima ja rahvalaule laulma?
Ka ametnik on esmalt inimene. Puutub ta ju oma töös paljude sarnastega kokku ja kokkuvõtvalt on tööd lihtsam korraldada arvestades, et rinda tuleb pista...vaid inimestega.

Miks ma seda kirjutan? Sest põhjamaades on parkimiseks piisavalt ruumi ja inimeste teadlikus parem. Eksimuste ilmnedes on suhtumises kaks poolt. Ametnik/inimene ja Parkija/inimene. Ja kõige olulisem- Linn ei tee seda raha eesmärgil. Tegu ei ole mainimisväärsete summadega.
Kas Tallinn on nii vaene, et peenraha koguda?
Või lollilt tuleb võtta palju kannatab ja, et loll jääks lolliks.


Ilmas on nii palju lolle naisi.
Vahest imestan, et kust selline konstantne maht omale mehi leiab.
Ilmas on ka palju lolle mehi.
Kus nad siis leiavad üksteist, kaklevad, lepivad & :::ivad.
Vahetustega. Kaua sa ikka lolliga koos elad, iga endast lugupidava lolli arusaam on leida lõpuks tark ja õiglane partner.
Kelleks tihti osutub teine loll.

Leida lõpuks tark ja õiglane..
Kohe või lõpuks.
Mitte kohe, loll valib esmalt endajärgi.
Nii nagu Jumal tegi inimese enda näo järgi.
Me oleme jumalikud?
Mis läks valesti.
Emme..

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...