laupäev, 15. detsember 2012

 Kui mitu traati jooksis kevadiste mastitööde ajal mastist-mastini? Kokku 19 võis olla. Ja "traat" on jämedam, kui Viljandi lossimägedes paikneva silla piirdetrossid. Väikemehe kämblajämedune, 2,5 km rullis.
Aknast välja vaadates suundub postist-postini neli voolukandjat. Postid on betoonist valatud, varajase vabariigiaegse lahendusega- seest tühjad, loodud maaaluse kaabelduse tarvis, ülal valgusti. Hilisemad katsed ei andnud soovitud tulemust ja nii on edaspidiste probleemide enetamiseks veetud kaabeldus posti ülalt.  Needsama neli traati paistavad aknast kätte.
Neli peenikest linnakodus või 19 jämedat maal, sulelistele valik antud.
Karvastele eeldib liikuda madalamal. Karvane ei lenda suurt. Uimeline sootuks mitte, Sootuks tunnistatud vihmauss seda enam. Sootuks jäi põllulappe ja heinamaid. Vihmaussile parimad tingimused.
Sealtsamast ülalt jookseb 19 väikemehe kämblajämedust traati. Mastist-mastini. Küll võib sulelistel hea meel olla, et sootuks tunnistatud maalapid annavad sootuks enamalt sootuks tunnistatud vihmausse.

Traadid on lumeall lookas, vihmaussid on sügaval maapõues, seotud omavahel tihedalt roosaks jõulurahuks. Linnud on linnas. Neli traati ja katuseräästad on täis lindude keelt.
Ära sellise külmaga keelt vasta metalli pane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...