kolmapäev, 13. märts 2013

produktsioon

Ma ei taha, et soomlusest* rääkides tekiks tunne, nagu oleks meie vabadusel ja iseseisvusel loetud päevade mõõde, ei taha, et nende asjade olemasolu peaks ühtlugu meelde tuletama, nagu oleks selle maa elanikud kellelegi tänu võlgu.
RihoLaurisaar.

Täiesti uskumatu lugu, eks ole. Soomlane ei mõtle nii. Ja ongi.
Eestlusest* on jutt. Läbi Soomes elava Eestlase.


Kurjad Tudengid. Elukorraldusest meite maal. Õigus nii ja naapidine. Kuid kogemuse puudumisel on eluline kohalolek oodatud. Positiivne, toetav suund, vaatamata isiklikule egole.
Jätkub inimeseõpetuse praktika. Suutlikkus jääda positiivseks, mitte asendada positiivsust. Hard, kuid vajalik. Läbi rõõmsate toonide.

Häiriv on jaa, kui ilmud peole ja vastu vaatab katmata laud. Peab ise tegema. Mis oskustega, nendega mis primaarsed? Hea meeleoluga, kuidas?? Ühiskond hakkab jälle iseendast. On see koguaeg nii olnud?


Üks emane kass koos oma tütardega olevat võimeline produtseerima seitsme aastaga üle 400 000 kassipoja. Eesti Päevaleht.

Anda kiisule võimalus? Toota. Võiks paraleele tõmmata eestlasliku tootlikkusega?


Gert Hildebrand. Qoros ja kunagise Golf 3 Peadisainer.

Qoros- Läbimõeldud lähenemisega UUS hiina automark. Golf 3 Üheksakümnendate väikekeskklassiauto. Pilt Golfist läbi oma ajaloo või sellest esimesest vahendub google abiga.
golfmk3

Diskrimineerimine.'
Lisainfo: Juhul kui tööline on hea autopesija on võimalik tulemuspalga süsteemi läbi teenida väga head palka.

Sarnast esitlust võib leida Eestis.
Välja on toodud võimalus, et oled halb inimene, ka töötaja.  Kindlasti pole mõeldu halb, kuid tekstiosana üheselt mõistetav. Eeldus, et hea töötaja ja halb töötaja on toodud selge vahena on negatiivne info.
Järg ideele, et võtame tööle häid inimesi. Hea inimene teeb oma tegemisi sundimatult ja produktiivselt aka rahuldavalt. Rõõmutu on sundida "head töötajat" lisatundidele. Kas "hea töötaja" muutub sellest paremaks, kui anda rohkem ette? Asi pole kunagi raha koguses, vaid oskuses juhtida voogu. Raha voogu.
Korrastatud struktuuriga ettevõte võib jagada vahetused kaheks ja maksta sellevõrra küll veidi rohkem, kuid saab töösse kaasata vähemate kogemustega inimesi. Meie head inimesed. Leida kiiremini töötajad. Sarnases turusektoris on töötajate voolavus pigem reegel. Autopesu ei ole raketiteadus, ega saa selleks. Jään kinnitama, et autopesija ei tohiks sündida omaette nähtuseks.
See oleks kurb.


Plaadiideed, kiired. Endajaoks info lehe all vasakus nurgas.
Ummamuudu.
Reamonn.
Eestis teeenib 2000+ eurot palgana..? Vastus on alla ühe% tööealisest elanikkonnast.
sKODA sUPERB.  Tänane mudel .Koleauto aastal 2020. Jätke meelde siis uue auto veetlus, võrreldes sellega mida Superbilt hiljem saate. :) Noor saab olla kord, hiljem aitab meik, mis siiski peitev abivahend kasutatud tehnilist lahendust varjaval pakendil.
Paraku on sellele autole loodud disain, mis aja möödudes annab koleefekti. 
Täna, kui auto sünnist on möödunud mõned aastad, on tegu leidliku ja maitseka välimusega, lisaks on tegu tõepoolest arvestatava täislahendusega.
Muide, tallinki Taksodena sõitvad Superbid on saanud Eestis käsitööna valmistatud nahsisustuse. Nähtus mida politseiskodas ei kohta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...