laupäev, 19. oktoober 2013

ellu28

tai
http://youtu.be/xuMRNEcHFnI

Sa oled elanud poole oma elust nii, et igal inimesel on sinu kohta oma arvamus, hinnang, teadmine. Sinu kohta võidakse rääkida mida tahes, mõnuga haiget teha, sest – sa oled ju Anu Saagim, sa kannatad kõik ära! Ühel hetkel avaneb võimalus testida iseenda tugevust, ja mis veelgi tähtsam, avaneb võimalus näidata oma vaenlastele, milline on «päris Anu Saagim».

Selleks pole vaja teha midagi muud, kui minna sisuliselt vanglasse. Lootusrikka plaaniga, et ehk kolmeks nädalaks, kuid sellest kujuneb kuue nädala pikkune puuris elamine.

Kui Saagimile tehti sel kevadel ettepanek osaleda maailmas ülimalt tuntud ja populaarses «Big Brotheri» («Suur Vend») saateformaadis, Soome projektis, kuhu olid kutsutud ainult kuulsused, olid just Soome sõbrad need, kes soovitasid tal saates osaleda. «Mine! Näita ennast!»
Ööpäev enne saate algust olid kõik osalejad hotellitoas karantiinis. Neid küsitleti, testiti, viidi läbi psühhiaatriline kontroll. Saagimi puhul psühhiaater ehmus: midagi on valesti... Ei ole hirme, närvilisust, paanikat, küsimusi. «Sest ma olin valmis. Kui olen otsuse langetanud, siis mis seal enam ohkida! Tuleb minna, kogu moos.»

Kõigi 12 saates osaleja kõrvale seati selleks ajaks valvur juhuks, kui keegi peaks ümber mõtlema, aknast välja hüppama ja põgenema. See mõte käis ka Saagimil paar korda peast läbi. Kuid uksed olid suletud ja ühel hetkel oledki justkui valge hiir laboratooriumis, peegelseintega ruumis, 24 tundi kaamerate all, trellide taga. Ventilatsioon töötab, aga kogu aeg on hapnikupuuduse tunne. Higistad, ärevus, külmavärinad.

Anu jagab oma kogemust, õudust ja rõõmu ning teda veidigi tundev inimene kuuleb ja tunneb ära ekstreemsetes oludes välja tulnud Päris Anu Saagimi.
***
Pikem jutt->
http://www.elu24.ee/2566336/paris-saagim

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...