laupäev, 22. märts 2014

Taevama(do)nna

 Siin on see koht, kui kirjutan ilmavaatlustest. Selgelt äratuntavalt olin oodanud midagi muud, (lumesajud, närb, tuuled, tormid, pilved) kuid nädalane boonustalv mis meil oli, ei andnud ühtegi libedat või sombust hommikut ja õhtut. Erandiks vaid eilne õhtu, kus sadas lumi maha ja sellest tulenevalt ei paistnud selgust taevakaarel ka R hommkul. Ülejäänud hommikud küll külmad, kuid päiksega ja kuiva teekattega.
Lund siiski siin ja seal- sest talv 2.0 ikkagi algas eelmisest laupäevast. (olemasolevat lund ei eksisteerinud juba mitu nädalat, siit algas kohe päris uus lumi ja pakane, (hommikul alla kümne, öösel üle, päeval kerge miinus. Lumesajud nädalavahetusel, hiljem hõredad juhused) mille kohalolek mõjus loomulikuna, sest õiget kevadesooja polnud siiamaani esinenud. Kui see püüdis olla -  kompenseeris jäisuse tugev tuul.)
Eilne (N) talveõhtu oli nii fantastiliselt erinev analoogidest, et kasutasin võimalust selle sees olla, teades, et tänane (reede) pakub sootuks erinevat pilti. Ja nii ongi, kogu lumemass ja lisaks eelnev on sulanud, on kerge soojakraad, homseks on plus 10 ja sealt edasi kasvav dendents. Suur väike eestimaa suvi on põhjamaale kanda kinnitamas.

Suvi kanda kinnitamas.


Ilmselt lumest ei pea rohkem kirjutama, kui need riismed järgnevate päevadega ära sulavad.
Või teeks mingi pikema lumejutu, ajaloost jne?
Lumeoludest vabanemise järel algab suve ehitus. Mitte midagi ei ole niisama.
Räme hiliskevadeigatsus on ja :/


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...