laupäev, 12. aprill 2014

Mb G


Süüria äärealadel saab naisest kolmekümne viiendal eluaastal oma pere põllutööline ja mees võtab uue naise.

Mida tegi Mercedes?

Võttis oma klassiku taas ette.

Mu daamid ja härrad.
Ta on tagasi.

Mercedes Benz G. Sama autokere sai taas kaasaegsed lahendused.
Jäädes välimuselt uuestisündunud vanaks.
Algne, ruumi omajagu. 1979

Tänapäev. Surutud samasse keresse.




Toode, mida peeti juba poeriiulitelt lõppenuks, on taas tehaseliinidel.
Oli vist nii- kõlakatest kuuldud, et üllatusliku lahenduse saanud palvekiri inimestelt, kes soosivad antud mudelit, viis disainerid ja tehnikud taas töölauataha, et valmistada midagi meeldivat neile kes seda soovisid. Koos luisavarustusega hinnaklassis 220 000- eurot oli meil täna uus G350. Bluetec.
Välimus nagu ikka. Klassikaliselt siledaid pindu katab sügavmust metallikvärv. Tegu on tehasest äsja saabunud autoga. Kena oli näha auto sees ja väljas uudismercedestelt pärinevaid detaile. Et isegi üllatus, arvates, et selles autos on kõik uudne hiljemalt eilne.
Samas põranda salongipolsterdus, selle asetus ja materjal näib pärinevat samast 1979 aastast. Mitte, et see oleks kuidagi vale, lihtsalt äratundmisrõõm kaugetest aegadest.Tänapäeval tehakse teistmoodi neid asju. Põrand, klaasid, uksepolstrid, kerega kokkupuutuv saab olla kompromiss.
Minukätte jõudis auto, olles läbinud 400 km. Proovisõiduauto. Ise läbisin niipalju, et ühest hallist sisse, sama teed välja, siis tagurpidi müügisaali. Möödaminnes, muude tegemiste vahel.
Äärmiselt laia pöörderaadiusega, samas sisult täiesti uus, tänastest mercedestest tuntud muusikalahendus, peeglid, nupud, kangid. Mõnus. Et esmalt üllatusin, teades, et seda mudelit ei tehta enam. Et laojääk kusagilt välja toodud. Disaineri tulid ja tegid auto uueks sealt kuhu sai vahele tulla, nii nagu on seda korduvalt tehtud enne ja millele pidi tulema lõpp, sest tundub, et enam kaugemale minna ei saa selles keres.

Piltidel: G salongist nähtav ajastute mäng - luua letti tulemus, sama aja mercedeste komponentidest. 2007 ja 1997 nägemus. Need autod on täiesti olemas, sirvides müügikuulutusi.


35 years.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...