reede, 18. jaanuar 2013

Vai viegli būt jaunam ?





 
Kas on lihtne olla noor?

Jah.
Ei.
Võite proovida.
a pēc kādiem kritērijiem nosaka vai esi vai neesi jauns?

milliste kriteeriumide alusel otsustada, kas te olete noor?

elementāri. ;) vieglāk nekā vecam.

elementaarne. ;) Parem kui vana.

katr ir tik vecs cik vēlas būt ...atbildi  

iga samm on nii vana kui seda soovid... on vastus

Katrā vecumā ir savas grūtības un arī lietas kuras liekas vieglas

Igal ajastul on omad väljakutsed ja asjad, mis tunduvad kerged

:)

:)

Baudam dzivi,kamer jauni.......

Nautida elu, kui uut .......



Ma ei tea, olin purjus.


Põhjendamatu tegu
Hiljem kinnitas jõest püütud 22-aastane neiu politseile, et oli ise vette hüpanud, kuid selget põhjendust oma teguviisile ta tuua ei osanud. Ta nentis, et oma mõju sellisele otsusele avaldas ilmselt tarbitud alkohol.
T.P. Ajakirjanduslik.

Kuna vanemaks saades oleme omandanud suurepärase võime mõelda, saab sellest ka kuristik meie igapäevaste asjade läbi-tegevusele. Hajumusest kipume erinevaid lihtsaid asju segaseks mõtlema, kuna mõtlemine on tarkuse osa ja seetõttu hinnatud teguviis. teeme seda igapäevaselt ka vananedes. Oluline vahe tekib mismoodi me mõtleme.  Tähele tuleb panna, et lihtsad igapäevaelu puudutavad asjad saab linnulennut korraldatud, veidi raskemad asjad veidi järelemõeldes ja päris suured asjad kahe eelneva mõnusa koostöö tulemusel- mõne aja möödudes. See on noortele omane mõtteviis.
Veidi vanemliku mõttemalli tegevus käib umbes nii-  me nimelt süstematiseerime , viime kokku, talletame nn prügimõtteid, millepeale aju kiilub kinni ja tehtud saab suht vähe.
Kõik see mida noorus lubab teha käigust, hetkega. Siiski võib hilisem "tarkusefilter" ka kergetele asjadele määrata ooteaja, elu kergus on seetõttu tõelises ohus. Meie mõttetööde lihtsustamise asemel töötab lihtsa igapäevasusega programm, mis on mõeldud keerulisemate asjade arendamiseks. Ja ta teeb seda vaimustava põhjalikkusega. Andmata tegelikult ruumi keskmistele ja päris suurtele mõtetele.
Seetõttu on soovitav hoida oma mõttetööd kolmes grupis.- lihtne igapäevasus, veidi raskemad asjad ja päris  suured asjad. Et kogu kooslus suudaks end pinnal hoida ka keerulisemais hetkedes. Nii oleme end  ette valmistunud vajalike mõtete ja neile järgnevate tegudega tegelemiseks.

 U nagu lihtsalt hea sõber, abikaasa, armuke....

Kindlasti soovime oma suurimad mõtted, neile järgnevad teod jms. kontrolliall hoida. Samas juurde lisades ja taas kontrolli omades.
Alkoholism pöörab mõtlemise vanainimese rööpale.
Tulemusel mõttetöö lihtsad asjad saavad keerulise tähenduse. Siis need keerulised mõtted tulevad ja jäävad ilma peegelduseta. Tekib rutiin mitte mõelda ja sellest tulenevalt saavad keerulised mõtted vähe tähelepanu ja lihtsad mõtted kaaperdavad keerulistele mõtetele mõeldud süsteemi.

Mis vahet on joodikul ja napsutajal?
Mis on vahet bussijuhi ja bussi sõitja vahe, sama vahe ongi. Bussijuhile on rutiin ja pudel koguaeg silmeees, napsitaja sõidab oma lõbustuseks bussiga.

sauky millist muusikat või filmi eelistad sina kõige rohkem ? :)

Vastus
Mingi hästi tehtud või mingi uus. (mis ei pea hea olema, aga lihtsalt liiga uus asi) nagu autod.. :D


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...