esmaspäev, 28. detsember 2009

17 november 2009

Veidi masendusnoote poolteistkuudtagasi ajast ;)
17 nov.
Artikkel
Delfi.

Päästeamet on nõus tulema vastu päästjate soovile endise töökorralduse ehk 24tunniste vahetuste taastamiseks, kuid igast tööpäevast kahe tunni eest ei soovi riik maksta.

“Meie poolest võiks kõikides komandodes olla vahetused selliselt, et päästjad käiksid ühe päeva tööl ning kolm päeva oleks vaba. Pakkusime välja, et sellest 24 tunnist võimaldame töötajatel kasutada kuus tundi vaheaega einestamiseks ja puhkamiseks ning neist tundidest kuuluks 100protsendilisele tasustamisele neli,” rääkis päästeameti peadirektor Alo Tammsalu ERR Uudiste vahendusel.

Reklaam

Naasmine endise töögraafiku juurde hakkaks ettepaneku järgi kehtima alates 2010. aastast ja jääks esialgu kehtima üheks aastaks.

Muudatuse peamine eesmärk olevat ületundide tekkimise vältimine, sest nende eest päästeametil vahendeid maksta pole.

Päästjad ise peamiselt pooldavad 24tunniseid vahetusi, sest see vähendab tööl käimise kulusid hinnanguliselt poole võrra ning segab pereelu vähem, kinnitas Tapa päästekomando usaldusisik Rainer Asuküla.



Soomes tööl käivatel meikaritel jäävad töölkäimiskulud ca 3000- krooni kanti kuus. (+ elupind) Pereelu ei sega, kuna seda lihtsalt pole.
Töönädal viis päeva. 8h päev millest pool tundi lõunapaus.


J p. olen kohutav. istun toas, ei tegele kultuuriga, ei käi väljas. töötan nagu tõbras. Otseselt. Hommikuti ootan kõnet, et millisele objektile siis täna.. Kuulan käsku ja saan raha, et arved maksta.
Eestisse vaid pimedas nagu uss mullaall. vabadusest pole tõelist tunnetki. Osad ekstuttavad elutsevas hispaanias.. tõeline vabadus on see kui saad võtta oma asjad ja süstematiseeritult minna päikselisse linna. Mitte kui hulgus vaid eurooplane. Fotosid näen. Nädalavahetusest. Hispaaniast ja kergetest suveriietest.
Valikud on ahtakseks jäänud. See valmistab muret. Ausalt. Kuhu nii edasi?
Sinna meeleollu on raske või pikk tee minna. Polegi sul vaja. Olin kah tund tagasi veidi paremas vormis. Asjad muutuvad. Võrk on ümber. Piiratud vaated on need kõige hullemad..
Piiratud maailm.
Mis tähtsust on siis 235000- maksval kasutatud autol, (millest järgneva kahe aastaga kukub hinnast pool) kui pole kordki saanud hispaaniasse või tundnud tõelist troopikat vabal ja rikkumatul kombel?
Auto jääks sulle suures osas töövahendiks ja kulud katad vaid ise.. Mis rõõmu sest ja kauaks? Alternatiiv on võtta korter. Aga ma pole veel paikne eestis.

Auto kevadel vahetusse siis al 2004 ja ca 50000 läbisõiduga. Hinnaklass oleneb.
Võibolla siis tõesti midagi äärmiselt tagasihoidlikku ja suurem kurss vabale ajale, hobidele ja reisimisele? Pole uusi riideidki ostnud mitu kuud.

Need asjad pole mingist hetkest enam olulised. Orkut, Rate, msn jne.


Mul oli terve päev pükstetaskus snickers. Vormist väljas nüüd.
Ilmad on soojemad. Vihma sajab.
Vahest jällegi ei saja.
Täna läksin kohe peale tööd magama, et mõtted eemale ja saaks puhanuna alustada- oma õhtut.
Tunnike puhkust ja mõte teine.
Sel nädalavahetusel Eestisse. Järgmine nädalavahetus Eestisse
Siis veel enne jõule Dets. algul üks retk
ja aastavahetus ja jõulud lähen ka. (Sõidaks parem hispaaniasse?)
Sel aastal veel kokku neli korda ja tänane kuupäev on 17 november!
Sündmustik areneb seoses järgmise nädala nädalavahetusega esialgu teadmata teed :P Tartus hotell, laud, joogid, seltskond. jõulupidu siis.
Hilja Novembris.
(parandus- hotell jah, Tartu ei. Tallinn)

Homme jälle teised meeleolud. Ma vihkan seda,
Sunnitult hea feeling ja lõpuks usud isegi. Inimene ei tohi kunagi päris rahul olla. Kui pole selleks põhjustki ju.
Töö on, korter on, aga isiklik elu ja hobid ja asjad.
Tõelise vabaduse tunne on puudu. Suveriided ja päike ja see..
Tööteemad on liigselt põhilised. Kõik keerleb ümber selle.
Magama. Homme uus vaatus ja 180 kraadi ringipööratud päev.
Jäk.
----------------------------------------------------------------

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...