esmaspäev, 20. jaanuar 2014

18 jaanuar 2014 18:55

Kas film oli kuidagi ülepakutud, piiride kompamine?
Jutustav lugu on peategelase sõnul paheline. Samas suudab kahe inimese vahel hargnev kahekõne veenda vaatajat kaasa mõtlema. Oleme inimesed, meil on eripärad, võimalikud riskikäitumised teatud olukordades. Ja meil on võrdsed võimalused elada midagi sarnast läbi. Või siis osa sest.
 Erootikale, seksile viitavad kaadrid on loodud ebaneutraalsed, Naturaalsusele rõhuvad ja pigem humoorivaatega, mis lubab sisule just sellest õigest otsast läheneda. Õhk- seda peab saama, igaljuhul ja lihtsalt. Kuid mis sünnib, kui ring saab täis. Kui kõigest sellest jääb väheks. Ja vaja on veel, Olles teel, kust tagasi ei tulda?

 Aga tuleme lõpust algusesse.
Filmi algus viib meid peale mõningaid sündmusi tasemele "kõik jutud" 
Õhtune jutuvestmine voodiveerel, kahe täiskasvanu vahel, millest vaataja saab osa. Toimub areng- elnenult toimunud sündmuste läbivõtt.
Põhiosa mis jõuab vaatajani on jutustus minevikust.
Mis jõuab sujuvalt olevikku. Rääkimata tulevikust.
Just, rääkimata tulevikust.
Filmis on säilinud loomulik viis juua teed, rääkida kalastamisest, jalutada metsas. Olla lihtsalt eksistentsi üks osa, ilma pingutamata olla keegi teine- ja milleks,  kui on olemas aju ja keha vaheline ideaalne vahekord.
Meeldis naisnäitleja kehastatud peategelase pealtnäha sisutu vorm. Tegu on lihtsa, kinnisidee küüsis vaevleva noore naisega, kes loob ja kasutab võimalust saada seksi. Vahendiks naiselik osavõtlikkus. Ehedal lihtsustatud kujul. Ilmaolemisest loobumine ilma suurema kisa-kärata. Eksperimenteerides vaimustuse piiridel.  Ilmestatud on tegelase isikut, me teame, et ta on tähelepanelik, teab nüansse, lihtsaid lahendusi, on seega loova mõtlemisega. Pealiskaudselt sissepoole elava maailmavaatega. Samas sõbralik ja teadlik õhkõrnast teadmisest, mis meeste ja naiste vahel. Luues sellenajal aina uusi kontaktlahendusi. Lubades meestel olla nemad ise, sest igaüks neist on nii erinev. Meestegelased on statistirollis. Nagu sarnane olukord saab pakkuda.

(juhtusin ostma eelviimase pileti, esimene rida, film on esitletud draamana)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...