pühapäev, 24. jaanuar 2010

3 jaanuar. 20010 on tulevikus. 2010

3. unenäost
Autod. Suur uus mercedese maastikuauto, istusime selles. Teadsin, et minu auto. Äsja teipidest vabanenud. (pole kunagi mercedese maastikuautost unistanud, kuid nüüd juba teine kord taolist unes näha) Korraga sain teate, et olen saanud kasutamiseks kuuks või paariks BMW X5-e. Sellise eelneva põlvk. Võibolla toimus uni mõne aastataguses ajas, kui eelnev X5 oli veel uus. Igaljuhul sõitsime United Motorsisse, et võtame siis kasutamiseks. Isiklik auto oli ka. miskit tagasihoidlikku, kuid elu oli nii pöördes, et puudus vajadus sellega sõita- pidevalt tuli midagi juurde kusagilt. Talv oli. Nagu nüüd.
Igaljuhul nende autodega oli parasjagu sahkerdamist. Episood lõppes sellega, et läksime aga edasi mis sai ei tea.
Siis oli mingi seik Tallinnast. Kõndisin ühel tüdrukul järgi (ei tea:P.) Kuhugi järsemast mäest alla. sillaalla. all oli vesi. Ja ülespoole viisid vanad astmed tagasi. Igaljuhul meil oli sama trajektoor, ei tahtnud, et tüdruk arvaks nagu jälitaksin teda. Ometi me pilgud kohtusid- tema veepiiril ja mina vaatamas poolel teel astmeid.

Siis oli veel mingi rahvapidu järva- jaani vanasõidukite varjupaigas. Seda vaatasin nagu läbi teleri. Inimesed tegid süüa ja olid rõõmad.
Ja nägin veel ühtteist segast.. enne ärkamist.

üKS VÄIKE VAHEMÄRKUS- ÕNNELIKUD ON NEED SOOMES RESIDEERUVAD EESTLASED KELLEL ON VÕIMALIK KA NÄDALASISESELT EESTISSE LIIKUDA. (Isiklik kogemus seoses tööga vaid nädalavahetustel, kus teadagi kallimad piletid ja lühike asjaajamisaeg)

See nii kummaline. Neljapäeval panin auto majaalla seisma. Oli aasta viimane päev. Uudistes kirjutas, etTulistaja sõitis samuti Musta BMWga ja nii vaatasin veel läbi akna oma autot. Nüüdseks on pühapäevaõhtu. Auto pole liikunud ja mina pole kusagil käinud. Ka mitte poes. Paljud asjad on muutunud. Külm ilm kestab, lumesajud kestavad. Tavaline on kõik ümbritsev ja minuga toimuv mingi järjekordse reisi või suunamuutusega üle vaja treida. Et ei jäägi nagu eelnevast midagi.. Ikka uued asjad ja mõtted kuhjuvad peale nagu uus lumi. Nüüd on olnud aega kolm päeva korteris olemiseks. Polegi sellist hetke olnud siin. Esmakordselt. Ja ei tunne vajadust eestijärele hetkel. Kõik on mattunud lumealla. Tänased mõtted on sootuks teised, kuineljapäevapealelõunane hetk. Tulles töölt, lumeseest Ford Mondeot kaevates, kuulates autoga pesulasse tulnud mehe juttu Espoo tulistamisest ja tuues tagaplatsilt Yarist millel ükski võti ei keeranud.. Oli sisukas päev sellesmõttes ja homne künnab kõik eelneva üle. Hingetõmbeaeg on see mis praegu.
Aku ka sossu kolmepäevaseisuga. Eile proovisin läks veel käima. siis oleks võinud lasta kohapeal käija.. Täna plõksib. Ei käivitu. Külm.
Õhtul kuulen uudistest et lõuna soomes miinus 35,5.
---------------------------------------------------

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...