pühapäev, 8. november 2009

26 09 2009 Mida sa teed tõelise kire ja hea tahtega???

Vahetada oma probleemid teiste vastu.
Narkosõltuvuses vaevleja vahetaks oma probleemid vanaduses kaeblejate omadega ja vanaduses kaebleja vahetaks ettetuleva keeruka elukäigu teismeliste probleemide vastu.
Mina vahetasin oma Eesti probleemid Soome vastu.
Minnes lihtsama vastupanu teed. Ja samas ka ei. Täna käisime Kalviga Lohjal korterit vaatamas. Minu uut eluaset praegu veel määramata ajaks. Töökohale lähedal. Üks tuba, üks pisike kööginurk ja wc koos vanninurgaga. Pesumaja, sahver ja hoiuruum on eraldi. Tuba asub esimesel korrusel ja vaid ühe aknaga. Toa suurus jääb väiksemaks, kui Espoos olnu kuid isiklikku mööblit pole palju ja saab sisustada meeldivaks elu-, magamis- ja söögitoaks. Kõik ühes. Hiljem helistas omanik, et jah ma saan selle toa. Esmaspäeval annan esmase üüri ja allkirja. Neljapäevast peaks saama sisse kolida. Praegune üürnik kolib siis välja.
Kasutasin ka Oravate (Praegune elupaik kalvi korteris) netti ja loodetavasti sain nüüd eesti netiühenduse puhkusele saadetud ning mõnele kiirele kopitama jäänud kirjale kiire vastuse.
Hiljem käisin Espoo lidlis ja suomenojal. Bildema, Lidl ja lidli kohal asuval parkimispaigas. Klõpsutasin mõned pildid. Koduteel võtsin Rulla Kebabi vanast kohast. 7 euri.. kohutav. Rahaga pole priisata. Palk pole veel üle tulnud. Siis esmaspäeval ja kaheksa päeva eest. Peale esmast üüri läheb viiendal kuupäeval maha sama summa tagatisena.. Või oli see vastupidi. Summa jääb samaks. Nädal Soomes olnuna olen söönud küpsiseid, jogurtit, mahla ja leiba ja kiirnuudleid. kolmapäeval läheb autoliising arvelt maha 2100 krooni. Nüüd jääb vaadata kuidas rahadega välja tulen. Ilmselt pean Sakult küsima, et saaksin oktoobri teisel nädalavahetusel- seda siis juba kahe nädalapärast ka eestisse lipata. Sisuliselt säästureis tuleks. Vaja oleks hambaarstile ja autoremonti külastada. Kindlasti ka kodust mõned asjad võtta, kuigi sellega annaks ehk ka kuu lõpuni oodata.
(9-11okt. ja 30 okt.-1.nov. on plaanitud eesti liikuda)
Nädala jots on autodest leituna 5 sendine, 10 sendine ja 2 eurone.
Täpses vääringus teeb see 33 krooni ja 54 senti.
Keskmine pizza maksab poes 2.50.
Järgi on veel kolm nuudlirooga- neid söön järgneval kolmel lõunal.
Ühelegi Eesti sõnumile pole vastust. Võibolla saadan valele inimesele.
Mõne inimesega suhtleks msnnis. Eeldatavalt juba mõne nädalapärast saan netiühenduse paika. Võibolla lasen pikemalt olla. Ja võibolla muudan eestisse mineku nädalavahetust. Lükkan edasi.
Autos mängivad need kaks viimast plaati mis soomes kirjutasin. Ei plaani vahetada. Ei taha mälestusi. veel. Esimesed päevad mängis soome raadio.
Mõtsin veel, et oleme oma emal lasknud pikalt noor olla.. pole lapsi hankinud ja teda vanaemaks teinud. Meie oleme endiselt Meie Pere noorim generatsioon. Aega on. Veel..kuigi napilt.
Mida sa teed tõelise kire ja hea tahtega???
Tühine koopia. Kellegil pole vajadust sinujärgi samme seada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...