pühapäev, 8. november 2009

28 sept. 2009

Eilse õhtul pidasin sõnumivahetust emaga- pin koodi asjus mis unus eesti.
Ja chimmuga.
Natuke muudel teemadel. Üldises võtmes.
Ta nii tubli mul ;) Oskab juba aaaa.. öelda ja omad järeldused teha, kui jutt segaseks kisub.
Auto põhjall lekib endiselt. Seda algusest peale ja siiani on see klapikambri vms tihend vahetamata. Diisliloik nüüd selgelt näha sest auto seisab majaees asfaldil. Teeääres, kuhu on tehtud neli pikkupidi parkimiskohta.
Ei tea millest remonti alustada. Vahetust vajavad sharniir, esimesed kondid ja amordid. Kolm, vahetaks siis kõik neli ja mureta. Ning tihend ja mootori alune PLASTIKkate võiks uus olla. Teeks veel enne rehvivahetust ära saab kulusid jagada- pole ka päris neid talverehve mida tarvis. On eelmise talve naelutud ja kaks poolpidust mille sain vaihto+ hallist. Kuigi nende mõõt on madalam ja auto niigi madal tänu sportvedrustusele. Vaatan Toyota korjamo tagakülge ehk renkavaihto ajal jääb midagi silma, kuigi siis mõneti hilja. Elame näeme.
Siin Espoos Kalvi ja pere juures elan veel kolmapäeva õhtuni. Täna saime mina Toni ja üürileandjaga ning tema pere Lohja kohvikus (Hesburger) kokku ja paberid valmis. Võtmed lubas neljapäeval st. esimesel kuupäeval Toyota keskusesse ära tuua. Voodi jääb vast nädalavahetuseks veel siia. Võtan madratsi ja elan mõned ööd nii. Asju pole nagunii kaasas peale arvuti, riiete ja toidunõude.
Kaalun eestiminekut juba sel nädalavahetusel.
Kui mitte nüüd siis järgmine reede.
Vaaatan kuidas krediitkaart minuga käitub. sain smssi osapooltelt kaks tõenäolist koodi ja saan siis otto automaadis proovida- seda peale esimest sest 30ndaks võiks kontol olev summa jälle tasakaalustatult ja täis olla, siis jäävad intressid ära. Esimene on neljapäev ja nt. hommikul võin proovida raha väljutada. Saaan kuidagimoodi kuu lõpuni välja vedada. Kütust osta, eestis käia, süüa tuua ja netiühendusele mõelda. Neljapäeval saan veel pileteid broneerida. Siis prooviks ka esmase öö lohjal olla.

Tööpäev algas kella kaheksase kliendi ootamisega. Enne ei saanud midagi muud alustada. Klient tuli, Toni pesi tema 09 malli Avensise ise tõin samaaeg Fordi platsilt musta universaalkerega 1.9 td saab 9-3 09 malli. Endine esitellyauto. Pealtpesu ja vahaus. Müüdud.
Vilu hommik, enesetunne polnud suurema asi, tõin autost oma vana Mobil kirjaga jope, et tuul vähem ligi pääseks.
Sõitsin Avensise pesuhallist välja ja võtsin Saabi sisse ja pessu. Kunagine Saabimaania lükkus selle mudeliga pisikeseks kriipsuks, Mäletan, et sama versioon 9-3 on mulle meeldinud.. Odav plastik ei häiri, las olla. Lihtsalt mulje jäi robustne, kipakad kangid, konarlik käiguvahetus. Saab mis saab, pikemalt sõiduk ilmselt pigem meeldiks kui ei. Ka seesama diiselmootoriga. Eelnev isiklik auto oli kupeekerega 900 Turbo aastast 94.
Väga palju on lihtsaid rahulikke versioone nii Saabist, kui BMWst ja seljuhul valiks viimase. Lihtsusel on siiski oma võlu mida Saabipuhul peab laskma endajuurde tulla...
Igaljuhul valmis ta sai ja tagurdasin välja uksekõrvale, et kapotilt vaha paremini ära näha. Fordil tulevad müügimehed veidi enne üheksat paikalle. Toni viis Saabi minema ja pesin helesinise Corolla HB - seesama mis oli kogu nädalavahetuse pestud pinkidega sees.
Tegime meigi valmis
Siis tegime ühe uue aurise.
Vahepeal käis Paul lausus, et sa ka tagasi ja andis kolmiku uute auriste võtmeid.
Teibid maha, pessu ja siirdada toyota majaga külgnevale murulapile. Oma aega ootama.
Nende uutega oli see huvitav, et tavaliselt käid ja kLõpsid võtmepulti. Aga need olid alles äsja treilerilt maha tulnud ja programmeerimata. Ukse avasid võtit keerates ja salongist ükshaaval uksenuppe üles pressides. Ma ei lisa kaua neid helesiniseid auriseid otsisIN võtmepulte klõpsides ja kas käisin ka tagaplatsil. Need olid muidugi esiplatsil. Muude toyotade vahel.
Igaljuhul kaks neist said valmis- kolmanda võtmed võttis Paul tagasi-tuleb kliendile.
Auristeteema on pidevalt õhus. Nagu korstnapühkijale tuhk ja majakatused. Uus Auris lõhnab liimi järele.
Siis sain Tonilt Lilla sedaankerega nii ehk 98 vuoaimalli Honda Civicu. Pealtpesu ja väike imur. Autost sain veel tundmata kotimaise naisarstisti plaadi ja dingo mäherduse albumi teise osa. (Hilisem kuulamine kandis populaarsust ja alles 21. okt. Sõnas Margus, et kaua ma seda nahkatakkinen tyttot kuulama pean:)
Küpsised said ka ära koristatud kõrvalmatilt.
Siis teine reedest jäänud meik- helelilla Citroen C5. Peale pesu lasin kõhu madalale. Citroenil selline ülesalla võimalus pikki aegu olemas olnud.
Siis sain Tumesinise uue Corolla mis oli käinud KOE tähti kandva kollase numbrimärgiga ülevaatusel ja omas enda pinnal erinevat mustust ja teibijälgi mida sai ka peale leotiniga pesu maha poleerida, puhastada. Lähks aega sellega ehk tunnike. Järgmine kord lasen samas situationis liotiniga kogu auo üle ja lasen liguneda.
Peale Corollat võtsin uksekõrvalt Rav 4 meigi aastast mistavõibolla mõneaastatagune. Hõbedane.
Peale punase Yarise (mõneaastane) alustamist jääb tahaplatsile ehk 3 meikki. elneva nädala- t.sinine vana yaris ja universaalkerega corolla ja kindlasti veel midagi. Lõpys võttis Toni Toyota pealiku tütre Corolla ja Mina uue Opel Astra sisse. Homseteks töödeks. Kojusõidu lükkasin Cd mängijasse viimase kuuma vennaskonna plaadi mujaoks. Aastast 98.
Lidlist ostsin kilo ploome ja kurgupastille. Homme on parem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...