pühapäev, 8. november 2009

30sept 2009

Hommik, ütlevad mõned inimesed tervituseks. Vahel ütlevad ka päeval või õhtul. Milline see hommik siis on. Tänane algasviisteist enne seitset pea- ja hammastepesuga. Tegelikult algas varem, kuid sel ajal olin peadpidi kraanikausis, kui 6:45 äratus helises. Väljas sadas vihma ja sügav hämarus. Otsustasin- juba eile, et täna tahan hommikust süüa ja midagi sooja ka lõunaks. Käisin Espoo väikeses alepas ja võtsin hommikuks väikese saarioineni ja lõunaks riisipuuro, Enesetunn oli tõsiselt parem ja ei saa kurta ka nüüd neid ridu kirjutades, kuigi hetk tagasi kõhisin ja aevastasin sest allesjäänud kahest küpsisest esimest süües tõmbas puru lõõri kinni tekitades köha ja kui ninas on midagi aevastada siis nohh.
Igaljuhul sadas ja Espoost välja sõites just kiirteele keerates ja oma poolekilomeetrisele vasakpöördele siirdudes (mis algab ja lõpeb tõusuga. keskkohal langus.) Sel esimesel tõusul vaatasin näkku päikesetõusule!
Ja mida edasi seda vähem sadas. Lohjal viskasin pizza mikrouuni ja tundsin end hästi. Esimesed kaks tundi polnud jõudu. Olin veel nõrk ja hiljem juttutuleva Transporteri pinke pesta polnud just labane. Rätiga hõõruda tugevalt, eelnevalt pingipesuainega üle kallata ja nii ta läheb. Tugev räpane kangas.
Esmalt lõpetasime tumehalli Corolla, keegi oli kapotilt ja esitiibatelt vaha maha võtnud- ehk siis keegi oli huvitatud olnud sest autost ja pildi saamiseks natuke tööd teinud.
Igaljuhul veel enne tööle asumist tõi keegi naine valge ja roostes transporteri võtmed. pealtpesu ja kabiiniosa sisepuhastus.
Peale Corollat võtsin sisse, pesin põranda ja uksepolstrid survepesuriga. Hiljem siis kuivatasime ja seest mitmesajaaastane tolm maha ja pingipesu.
Läks aega toodigi Fordilt kahed uue Transiti võtmed. Esimene kohe uksealla. Võtsin sellesama ja enne kella kümmet saime selle esimesega valmis. Teine- samamoodi hõbedane konutas Fordi platsi tagustes, katkiste klaaside ja prügikastide kõrval. Peale mõttelist kohvi tõin ära ja tegime valmis. Ma olen loobunud tööl kohvi joomast. Kliendipoolel on automaat ja niikaua kui pole suuremat vajadust ei ole huvi ja soovi sealt mingit jooki võtta. Valikut on.. Ehk talvepoole. Pesuhallipool on suhteliselt rõske.
Siis järgmine uus ford- Focus. Okastega. Luugivahed ja katuseservad okkaid täis.
Seegi valmis ja vähem, kui tund enne lõunat tuli asiakas.
Klient.
Punane Hiace ja katus oli valgemaks pleekinud.
Pesin ka pealt mõeldes, et peale shampooniga pesu on kogu auto valge. Miskipärast nii ei läinud. Annab veel aega sellega. Teatud heledat punast tooni autod lähevad ajaga valgemaks. Mitte kõik aga võib juhtuda, kui tegu on punase autoga.
Poole kaheteistmest hakkasime katust poleerima. Redeliotsas turnides ja hiace külge vastu kõhtu surudes. Kaubikul on need sooned katuses mis tegi ürituse komplitseertumaks. Enamasti me ei poleeri hiacede katuseid. Igaljuhul keskmine hinne tehtud tööle ja tuli Kalle, et äkki tuleme ja aitame mõned asjad ümber ladustada.
Lubasime peale söömist seda ka teha e. siis pool üks.
Toni võttis meikkituleva punase sedaankerega Corolla ja asusime teele. Esimene väljasõit Toyotalt lasi oodata 10 minutit. Teele pandi uut asfaltkatet ja kogu meiepidine liiklus seisis. Järjekorras olime teised. Meist taga ehk kümmekond autot veel. Ootasime ära. jõudisme kalle juurde koju. Vaja oli tõsta Kunstiteosed kastidesse ja valminud lauakesed katusealla uksetaha. Natuke prahti korjata õuel seisvasse hõbedasse Hiacesse ja veel nipetnäpet, Värvipurgid, RIPAKIL HATTUHÜLLUT ME COROLLASSE jne.
Aega läks ehk poolt tundi. Minekule seades sain Hiace, Kalle läks oma rav4ga. Hoovist välja tagurdades sain viimasena minema. Tagasitee läks nopeasti. Meie suunas oli roheline valgusfoor ja ringteeni jõudes saime oma poolringi teha kella liikumise suunas. :)
Tagasi jõudes olime aega kaotanud ja kolmeks pidi olema valmis kaks Toyota uut autot. Neist esimese sain kohe uksest-sisse-sõitmise-lähedalt. Avensis. Millel puldist distantskäivitus ja vihmasensoriga kojamehed. Pesuhallis võttis Saku võtmed, et auto raamatusse kirja panna. Peale pesu, et edasi liikuda polnud võtmeid. Ütlesin Tonile, et kõnni selle puldiga lihtsalt lähemale, et käivitub küll. Alles esiklaasi juures hoides läks avensis peale hetkelist mõtlemist käima. Toni pani Võtmepuldi kojameestepeale ja nii, kui auto käivitus sai tark sensor aru, et esiklaas märg ja lennutas puldi autokõrvale veeloiku. Lennutas muidugi tagUMINE MEHHANISM ehk kojamehe hari MITTE TARK ARVUTI. Pult on suhteliselt veekindel.

Peale Avensist teine uus toyota- helesinine Corolla.
Siis sain pesta Kallejuurest toodud Hiace. Eelnevalt tagaplatsil olevasse prügikasti kuuti tühjaks tehes. Kell oli kaks.
Enne katusepoleerimisega Hiacet pesin meie tänase esimese meigi- Punase viieuksega Nissan Almera mille võtmed ununesid tagataskusse täpselt selle tunnini.
Meikasime Nissani Ja sellejärgi pesin Järgmise. Juba eelnevast reedest tuntud hõbedane universaalkerega Corolla. Siis lihtne pealtpesu, et klientidel oleks midagi vaadata. Nüüd siis korralik meik koos pinkide pesuga. Poleeritult, vahatatult, märgade pinkidega jäi homset ootama. Pesuhalli võtsime Punase Sedaankerega Corolla millega Kallejuures käisime. Vast oli tumehall Avensis. 80 000 km. läbisõiduga- küll 2008 a. mudel, Rohelise Renailt Sceenicu. Need kolm on meie homsed meigid. Ja lõppu kalle tütre corolla.
Töölt saabudes proovisin Krediitkaardiga raha väljutada. Kood sobis ja andis valikud, et mis summat vaja. Asi toimib.
Õhtul jäin korraks korteri uksetaha- kedagi polnud kodus ja mul võtit pole.
Netipulga pean võtma r- kioskist. Kiired ajad. Ehk uuel nädalal. Saab siis netti. Täna painan veel korraks Kalvi Arvutit, et proovin krediitarvelt tavaarvele üle kantida. Kätte saadud töötatud aja palga eurodest kroonidesse asetada ja oma esmase üüri ära maksta mille tähtaeg hakkab olema igakuuliselt viies kuupäev ja võibolla laevabroneeringu teha.
On veel vaja helistada hambaarstile, et ehk saab laupäevaks aja ja autoremonti, et sharniir ja esimesed kondid vahetada, ning see kütust välja ajav tihend. Mõtlen endiselt ka talverehvide paigaldamisest juba nüüd. Oktoobri viimane nädalavahetus jääb natukene hiljaks sellega. Praegu ju hommikud mõnekraadise soojaga.
Tundub, et panen eelmisel talvel allolnud naelad. Pole kõige paremad aga saab esialgu läbi. Eestis saab sel laupäeval niigi palju sehkendamist.
Praegu aga lülitan arvuti välja ja kogu minuga kaasasolnud kraam + DIIVANI TAGA OLEV MADRATS läheb 99nda aasta BMWsse. Hommikul võtan veel voodiriided ja lahkun siit.
Üürikorter ootab Lohjal kus veedan öö, et juba reedeõhtul laeva ja eestisse. Soomet näeme pühapäeval. Millalgi.. hiljem:) Aga ma pean vtma eestist natukene mööblit ja toiduasju.
Lisa.
Proovisin maksta üüri. Millegipärast oli just nüüd netipangal vajadus sõnada, et paroolikaardi limiit on ületatud ja kasuta ID kaarti.
(Hiljm eestis tõdesin, et summa on liiga suur- limiit mida eesti netipangas saan üle kanda vaid paroolikaardiga on 3000- krooni!)
ID- Kaart ja kaardilugeja olemas. Kahjuks ei lugenud kalvi arvuti kaardilugejat välja ja üritus lõppes üüri mitte maksmisega. Pole viga. Mul on sellega mõned päevad aega. Maksan eestis. Raha ei taha oma eesti kaardiga välja võtta siin. Eelmine sama summa väljavõte üllatas teenustasuga pea kakssada krooni. Nelisada krooni kahe väljavõtueest oleks liigne kingitus. Niigi maksan eestis oleva netiühenduse eest veel viimase. 400- Mõned päevad tagasi sulgesin pooleks aastaks eesti neti. Näis mis saab. Konvertisin kõik kontololevad eurod eesti kroonideks ja siis üürisumma tagasi eurodeks. Eesti raha jäi piisavalt, et autoliising saaks maha minna ja laevapiletite eest maksta. Kütust tangin eestis kus saan kasutada Statoili krediitkaarti. Muudeks kuludeks kasutan krediitkaarti mille tagasimakse kuupäev on 30. REEDE.. (kalkuleeritult samal kuupäeval sõidan jälle eesti) Palgapäev on 27 ja saan nii krediitkaardi õigeaegselt täita. Täpselt õigeks ajaks, pean ka eurosid vahetama kaasavõtmiseks. Esimene krediidipeale võetud mahaarvestusteta palk laekub sellejärgi novembri lõpul:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Käratus kell 5 ja läbi mitme asula lõpuks pea kohal. Veidi eile ja täna kell enne 10 hommikut. Sulnis hommikupoolik võis jätkuda, ehk siis ...